[]

gaspar noe denen ruh hastası

aga bu climax ı izledim, bir haftadır tam olarak çıkmadı kafamdan. tez yazar gibi bir eleştiri yapabilirim şuan. Credits i filmin tam ortasına koyan bu ruh hastasının filmi nasıl uzun tek planlarla birleştirdiğini merak ettim epey, doğaçlamanın ana metod olduğunu düşünüyorum. Çekim tekniği ve kamera arkası bilgilerine ve görüntülerine pek ulaşamadım bilen varsa aydınlatabilir mi?

ha bide bana buna benzer ama noe yönetimi olmayan filmler önerirmisiniz, yalnız midesiz değilim insan kırkayak yada sırpski film gibi olmasın öneriler.


 
Açılış dans sahnesi dışındaki çoğu sahne doğaçlama imiş. Benim bilgim bitti bu kadardı.


  • kablelvuku  (12.02.19 17:58:16) 
Oyuncular profesyonel oyuncu değil selva hariç, hepsi dansçı. Imdb'den trivia'lara bak, ilgini çeken bilgiler bulursun.

Noe filmlerine bir tek bir diğer noe filmi benzer, diğer filmlerini izle. Vuruculuk istiyorsan L. V. Trier filmlerine de bak. Son filmi the house that jack built gayet vurucu bir film mesela.
  • Jux  (12.02.19 18:58:23) 
Gaspar noe'nin tüm filmlerini izlemiş biri olarak bu kadar tepkili olmanıza şaşırdım, gerçi climax ı henüz izlemedim, bugün izlicem=) ben de Trier demeye gelmiştim, fakat onun da bazı filmleri mide ister, özellikle Antichrist.


  • mslny  (12.02.19 19:29:13) 
@mslny yanlış anlaşılmışım, filmi acayip beğendim, tepkiden çok takdir etmek istemiştim. :)


  • firemanjonny  (13.02.19 08:41:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.