[]

Evlilik - Düğün Meselesi

İyi pazarlar,

Kız arkadaşımla düğün vs harcama yapmadan, kendimizi kredi borcuna sokmadan dünya evine girelim dedik.. ama aileler biraz baskıcı oldu. En azından nikah sonrası yemek olsun diyoruz maliyeti uygun şekilde İst/And yakasında.

Sizce nasıl olur? Fikrimiz doğru mu? Bu tarz mekanlar neresi olabilir?

Borçla hayata başlamak istemiyoruz :(

 
Eğer ikiniz de aynı fikirdeyseniz ailelerin baskısına boyun eğmeyin derim, sonra ardı arkası kesilmez.

Bu arada bence doğru düşünüyorsunuz, düğün için borçlanmak çok saçma. Hiç gerek yok, borçlanmadan nikahta takılan takılar ile 1-0 önde başlayacakken düğün vs için dünya para harcayıp 0-1 eksi başlamaya lüzum yok.
  • lordoz  (10.02.19 22:16:39) 
kadın tarafının bu tip bir durumu kabullenmesi zor olabilir. eğer iki tarafta kabulleniyorsa boş verin aileyi falan. o borçların baskısı sizin üstünüzde olucak onların değil. yemek kısmına bende katılıyorum, olmalı. yakın akraba, arkadaş vs nikah sonrası bir yere götürülür, biraz eğlenilir.


  • scudman1  (10.02.19 22:19:38) 
Cok dogru dusunmussunuz.eger aileler yemek vermek istiyorlarsa kendileri karsilasin.ayrica sehir disindan misafir yoksa yemegede gerek yok.

Basin nikahi yeter. Millet 1-2 gun konusacak diye bi dunya borca girmeye gerek yok.

Biz 15 yil once yaptik bunu ki o zaman bile yadirganmadi simdi hic düşünme derim.
  • brnbrs  (10.02.19 22:21:54) 
O zaman aileler odesin madem onlarin gonlu olacak siz odemeyin.


  • perfectum  (10.02.19 22:23:51) 
ikiniz de ayni fikirdeyseniz, istediginiz gibi yapin. aileler cok israrciysa dugun yapmakta soyleyin onlar organize etsinler, ama tek kurus kredi cekmeyeceginizi ve altinlari vermeyeceginizi soyleyin, kendi paralariyla istiyorlarsa dugun yapsinlar. dugunler ciftler icin degil aileler icin yapiliyor resmen. 500 kisilik dugunde iki masa arkadas oluyor, gerisi akrabalar/anne-babalarin arkadaslari. nikah sonrasi yakin akrabalar ve arkadaslarla guzel bir yemek bence gayet uygun.

ama bir baska nokta, bir kac kiside gordugum icin belirtmek istiyorum, kiz tarafi ilk basta ne kadar istemiyorum dese de daha sonrasinda dugun yapmadiklari icin vs pisman olabiliyor. kiz arkadasinizla bunu guzelce konusmaniz onemli. ne kadar istemiyorum dese de eger siz onun icinde ufak da olsa bir istek goruyorsaniz, butcenize uygun ufak bir dugun yapin. cok klise olacak ama tek bir dugun yapma sansiniz var. ileride kiz arkadasiniz/esiniz "keske" derse duzeltme imkaniniz olmayacak.
  • crucio  (10.02.19 22:28:20) 
gelin damat iki taraf ta ayni fikirdeyse cok iyi dusunuyorsunuz. gereksiz bir suru masraf tum rutinler. ama nikahtan sonra her iki tarafin ailelerini bir araya getirecek (en yakinlar amca, hala teyze kuzen vs.) bir yemek guzel olabilir. en azindan bu masrafa katlanilabilir.

tebrik ederim
  • exlibris  (10.02.19 22:58:53) 
Yemeği çok isteyen kendisi karşılasın. Şimdi herkes kokteyl yapıyor. En iyisi. Gençlere de yazık. Çöpe giden para.


  • rakidabalikolsa  (11.02.19 00:13:01) 
Nikahta kokteyl tarzı bir şey yapabilirsiniz brlki, kadıköy evlendirme dairesinde vs yapılıyor. Maliyetini bilmiyorum.


  • efx  (11.02.19 01:11:59) 
Öğretmenevini araştırın, sabancı öğretmenevi’nin konumu harikadır mesela. Dışardan kabul ediyorlar, illa öğretmen olmak gerekmiyor.


  • insomnia  (11.02.19 09:32:31) 
güzel olur da yemek masrafını siz karşılayacaksanız yine çok ucuza gelmez. kokteyl nikah salonları oluyor, bir saatlik program yapıyorlar uygun fiyata. onu araştırabilirsinız. yok size karışmadan aileler karşılayacaksa yemek de olabilir tabi.


  • elorelia  (11.02.19 09:35:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.