[]

iibf mezunları...

sorum iibf mezunlarına.hangi bölümü bitirdiğinizi ve hangi işle uğraştığınızı yazar mısınız?şu an öğrenci olsaydınız keşke yapmalıydım dediğiniz şeyler var mı?işletme öğrencisiyim.




 
Uluslararası ilişkiler mezunuyum.
Devlette işe girebilmek için sınavlara çalışmadım, açıkçası önemsemedim de. Önemsesem de bir şey olacağımı sanmıyordum çünkü KPSS + girmek istediğin kurumun sınavı + mülakat/torpil durumu zaten tüm motivasyonumu alıp götürüyordu. Beni de yönlendiren olmadığı için, böyle salak bir bölüm okudum. Bu bölümü yaparken tek mantıklı ve işe yarar hareketim bölümün %100 İngilizce oluşu idi. Mezun olduktan sonra iki sene iş bulamadım. Geçen marttan beri bir firmada (patron firması, kurumsallıktan fersah fersah uzak bir yerde yani) lojistik operasyon elemanı olarak çalışıyorum.

Okula dair pişman olduğum tek ve en önemli şey ise kendimi bir konuda geliştirmek adına bir şey yapmamam.
  • m e b  (06.02.19 20:49:50) 
Ortalamani olabildigince yuksek tut. Giris seviye ekonomi, hukuk vs dersleri al alabiliyorsan. TOEFL'dan en az 100 alacak kadar ingilizce ogren. Yazlari staj yap.
Ben ekonomi bitirdim.

  • hot potato  (06.02.19 20:53:51 ~ 22:27:57) 
Işletme mezunuyum. Ielts 6, kpss alan ve p3: 82 85 arası puanlar ile kurum sınavlarına girdim. Birini kazandım çalışıyorum. Ingilizcen mutlaka yds 70e eşdeğer ve üstü olan bir sinavdan puanın olsun, seni fazlaca öne geçirir. Imkanin varsa bir diger dil öğrenebilirsin.


  • karacigerim vur kadehlere  (06.02.19 20:58:43) 
İşletme,tam tasdik.4 yıl boyunca ingilizce kasardım.


  • imumax  (06.02.19 21:03:01) 
iibf mezunuyum. Çalışmıyorum. Beni örnek alma.


  • eazy  (06.02.19 21:05:20) 
işletme mezunuyum. yazılımcıyım.

keşke mühendislik okusaydım diye başımı taşlara vuruyorum.

22 yaşımda mezun oldum, keşke 22 yaşımda tkrar üniversiteye girseymişim.
  • tchuck  (06.02.19 21:11:36) 
İngilizce öğrenirdim. Dış ticaret kovalardım.


  • caletti  (06.02.19 21:16:41) 
işletme okumazdım yüksek ihtimalle, bence iibf eğer cidden hedeflemeyip de öylesine girdiğin bir yerse boşuna zaman kaybı.
şimdiki aklım olsaydı lisede iyice çalışır güzel bir okula ve bölüme girerdim.

yapacağın tek şey ingilizce ilerletmek bence şu an
  • buiret  (06.02.19 21:24:15) 
Anadolu iibf iktisat mezunuyum ozel bir bankada risk yonetiminde calisiyorum. 17 yasinda aile sorunlarindan kacarak sacma sapan bir tercih yaptim bana gore bir bolum degildi. Simdiki aklim olsa birakirdim.
Hic kpss kasmadim.

  • tuborg yesili  (06.02.19 21:25:31) 
İktisat mezunuyum, yazılımcıyım. Bol bol gezerdim, aç yatardım. Araba yıkar para kazanır yine gezerdim. Tuvalet temizler para bulur yine gezerdim. İnglizcenin über olduğunu varsayıyorum değilse hemen başla. Bir müzik enstrümanında uzmanlaşırdım. Tekrar tekrar aşık olurdum, yine çok ağlardım ama olsun yine aşık olurdum. Maddi durumum ne olursa olsun çalışırdım, garson, yıkamacı, satış danışmanı, gündelik işler.


  • rastinon  (06.02.19 21:58:01) 
Amaca göre değişir, işletme mezunuyum. Yurt dışı işler için iibf yerine bilgisayar okusaydım diyorum ama amaç para kazanmaksa işletme mezunu olarak ta gayet iyi paralar kazanabiliyorsun.
Şimdi işletme 1. sınıf öğrencisi olsam;
1-Bir iş yerinde çalışarak departmanları öğrenirdim, işletme mezunu olarak, satınalma, muhasebe, finans, insan kaynakları, pazarlama v.b. bir sürü departmanda çalışabilirsin. Bunlardan hangisi sana uygun olduğunu çalışırken öğrenmek ve ona uygun kendini geliştirmek çok önemli. İŞ hayatının kurallarını da bu şekilde öğrenip çalışma hayatına başlayınca aa bu muymuş demezsin.

2-İngilizce öğrenirdim, derslerden çok daha önemli bu. Akademisyen olmak gibi bir hayalin yoksa ingilizce öğren, dizi izle, kursa git, ne yaparsan yap ingilizceyi öğren.

3- WAT yapar bir yaz amerika'da geçirirdim. İngilzice pratige dökme açısından.

4-Erasmus yapardım, erasmus sırasında avrupada bir çok ülkeye gidip daha sonra yaşamak istediğim bir yer mi veya hangi ülke bana göre onun araştırmasını yaparsım. Tabi 20 yaşında bunu yapmak çok kolay değil, zira gelecekte seni neler beklediğini bilmeden biraz havada kalsa da en azından fikir oluşturur.

4-İŞ hayatında anlayacaksın, ne olursa olsun excel sana çok yarayacak. Temel seviye için ismek vb ücretsiz kurslara gitmeni öneririm. Çok para verme, daha sonra excel en iyi problemleri çözdükçe öğrenirsin, forumlarda insanlara yardım ede ede excelin gelişir. Sen insanlara faydalı oldukça senin de bilgin artacak.

5- okul bitince 2 seneyi geçmeyecek şekilde iş hayatında deneyim elde edip, 2. senede yemeyip içmeyip para bitiktirip almanya'ya gitmek, orada yüksek lisans başlamak, yüksek sonrası 18 ay iş arama süresince iş bulup almanya'da kalmak.

6-Türkiye'de kalacaksan kpmg, pwc gibi 4 büyük denetim firmasına girmeye çalışırdım, oradan da bir şirkete müdür olarak geçip hayatımı devam ettirmeye çalışırdım.

Özet, ingilizce, excel, bol bol staj.
  • liberal  (07.02.19 09:56:21) 
çok detay vermeyeyim, iibf bitirdim, şimdi üst düzey yöneticiyim.
şu anki aklım olsa iibf okumazdım. hadi okuduysam da gpa için kasmazdım. hayvan gibi kpss yapıp özele girdim, kamuya girerdim.

ingilizce kas, excel artık eskidi, excel de öğren ama kodlama öğren. otomasyon öğren.
  • Jesus Christ  (07.02.19 10:03:59) 
siyasal ui mezunu, araci kurum calisani.
gene ayni seyi okurdum, belki bogazici olsun diye biraz ugrasirdim.
yapmadigim her sey keske yapsaydim diye aklimin kiyisinda duruyor. devlete girmek istemedim, ama keske deneseydim de diyorum. ama dis islerine girip ulke ulke gezen arkadasima bakinca yerlesik olmak iyi diyorum. ama hayalimde hep gezmeli is bulmak vardi. ic mimar veya endustriyel tasarim isi yapmak isterdim ama siyasalla hic ilgisi yok. devlet memurlugu cok bayik gelirdi, salla basi al maasi diye. simdi ne guzelmis diyorum.

yani ozetle ne istedigini anlamak uzerine konsantre olursan senin icin iyi bir baslangic noktasi olur. sonra onun etrafina orersin her seyi. atiyorum finans diyorsan spl lisansini al hemen 4. sinifta. yuksek lisans candir. ingilizcenin cok iyi oldugunu varsayarak ikinci dile basla. kisisel bir zevkin varsa onunla ugras, gitar, resim, fotograf vs. gezmeyi herkes sever sanirim, gezebildigin kadar gez. bilgisayar, excel falan uzmanlik alanin olsun. bol staj yap, calisma ortamlarini gor. insan iliskilerini ogren.
  • jimicik  (07.02.19 11:02:36) 
iktisat mezunuyum, %100 ingilizce okudum. 6 ay oldu mezun olalı, İngilizce'ye ek olarak Erasmus da var, ücret beklentimi asgari ücrette tutuyorum.

mülakata bile çağırmıyorlar.
  • materyalist imam  (07.02.19 12:26:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.