[]

fiziksel özelliklere takık olmak

bu konuya baya takığım. öncelikle kimsenin çirkin olmadığını düşünüyorum. şu ilk fotoğrataki abimiz apple'da baş tasarımcı. öncesi ve sonrası çok farklı. her insan doğru bir tarzla çekici olabilir bence. önemli olan bu değişimi yaşayabilmek sanırım. bir de dini nedenlerden dolayı suretle alay edilmeyeceğine inanıyorum.

tinyurl.com


kendimle barışamadığım bazı özelliklerim var. aslında dışardan birçok insanın isteyebileceği özelliklere sahibim sanırım. boyum 183. genelde ideal kilodaydım vs.kıvanç tatlıtuğ değilim tabii ama genel olarak toplum tarafından yardırganmayacak özelliklere sahibim. hoş da biriyimdir belki ancak taktığım bu ufak tefek sorunlar psikolojimi doğal olarak hayatımı çok etkiliyor. dün eski fotoğraflara bakarken arkadaşlarla bir fotoğrafımı gördüm. bir gözümün şehla olduğunu düşünüyordum. fark edilmiyor bile aslında. yani fotoğrafı size atsam yok falan dersiniz belki. ama o fotoğrafı gördüğümden beri keyfim kaçık. sosyal ortamlardan kendimi çekiyorum. fiziksel olarak pek çekici olmadığımı düşünüyorum küçüklüğümden beri. bu insan ilişkilerimi de etkiliyor. topluluktan kaçıyorum. birçok kız arkadaşım da oldu işin garibi. hepsi de fazlasıyla hoş kızlardı. hatta biriyle sırf çok güzel diye ayrıldım. o bunu bilmiyor tabii ama yanında kendini kötü hissediyordum.

ne yapabilirim? fotoğraftaki adam gibi bir değişim yaşayabilir miyim? yoksa kabullenmek mi gerek? cem yılmaz'a özeniyorum. fiziksel olarak kusurlu ya da kötü göründüğünü düşünmüyorum kesinlikle. ama kendi de bahsettiği için o örneği veriyorum. kısa boylu ve kepçe olmasına rağmen(bence olumsuz özellikler değil) şu fotoğrafta ve genel olarak çok karizmatik duruyor.

tinyurl.com

 
Herkesin genel olarak kusuru vardır. Sen sadece seni görürsün başkasındaki kusurları görmezsin. Kendinle kıyasladığın her kim varsa emin ol onun da kusurları var.
Şehla olmak kötü bir şey değil ki üstüne bazen tatlı da bi şey a ne sevimli falan oluyorum karşı cinste görüncü şaşı değilse tabi altını çizerim şehla ile çok dert edilecek bir şey değildir.
He bu arada benim gözler çok düz ama nasıl oluyorsa ben de şehla çıkıyorum fotoğraflarda fotoğraflar seni asla yanıtlasın.
  • buiret  (06.02.19 01:32:11) 
Fotograf acisiyla alakali oluyor bazen bu sehla mevzusu. Şehla degilim ama oyle ciktigim 2 3 fotografim oldu gayet (: hem onemli olan kusursuz olmadigimizi kabul edip cevremizde de kusurlari degil de butunuyle bizi biz olarak gorebilen insanlari barindirmak (senin cem yilmazda gordugun en onemli seyin karizma olmasi gibi mesela. Bir baskasi bambaska seyler sayabilirdi ve sayiyorlar da..)

Yasini bilmiyorum ama belli bir yastan sonra "genellikle" bu takintilar yerini "dis gorunusten fazlasi varmis aslinda hayatta"ya birakip daha ugrasilacak cok sey olduguna adapte ettiriyor.
  • goochie goochie  (06.02.19 02:16:09) 
aslında o ufak bir ayrıntı. 1-2 yıl kadar farkında bile değildim. belki sonradan oldu. dediğim gibi insanlar farkında bile değildir bile. ama ben böyle ufak şeyleri sorun ediyorum fiziksel anlamda. onun gibi birçok şey var. mesela berber saçımı kötü kestiyse uzayana kadar moralim yerlerde geziyor. lisedeyken yüzümde bir sivilce çıkınca mahvoluyordum ki lisedeyken pek sivilcem olmamıştı.

gün içindeyken moralim tavanda geziyor mesela. sonra bir şekilde aynaya bakıyorum anında sıfırlanıyor. geçene dersteydim. gayet keyfim yerindeydi. hoca pencereyi açtı yansımadan kendimi gördüm moralim sıfırlandı aklşsdakş. ders bitene kadar tadım kaçık oturdum öyle. ders bitince de doğru eve gittim. halbuki o gün yapmak istediğim şeyler vardı.
  • hknty  (06.02.19 02:20:50 ~ 02:21:23) 
Bence işin yüzde 80'i bakımlı olmak, iyi giyinmekle alakalı. Cem Yılmaz çirkin bir adam. Yüz hatları orantısız (büyük kulaklar ve burun, gözleri yakın). Hatta Cem Yılmaz'ın bu konularda takıntılı olduğunu gösterilerinden anlarsınız. Topuklu ayakkabı giyiyor ve kendini Jude Law'la kıyaslıyor. Aslında normal bir adamla kıyasta bile çirkin sayılmasına rağmen. Belki de para muhabbetleri gibi bunu da seyircinin düşüncelerini manipüle etmek amacıyla yapıyordu bilemem. Fakat kendine bakıyor ve iyi giyiniyor. Ayrıca insanlarda sürekli gördüğü yüzü bir süre sonra güzel görme gibi bir durum oluyormuş. Yani insanların kendi aile üyelerini veya arkadaşlarını olduklarından çok daha güzel-yakışıklı sanmaları bundan.

Sapiens kitabında bu konuyla ilgili bir bölüm var. Medyanın güzellik beklentilerimizi nasıl değiştirdiğiyle alakalı. Normalde köyde veya kasabada yakışıklı sayılabilecek birinin şuan kıvançla yarışmak zorunda olduğunu söylüyor. Bulun okuyun o bölümü. Ayrıca American psycho filmini izleyin kesinlikle.

Bence dış görünüşe bu kadar önem vermek bir mutsuzluk kaynağı. Bir noktaya kadar giyim-bakım-sporla görüntünüzü kendiniz için max. hale getirseniz bile yine insanlarla yarışacaksınız ve mutsuz olacaksınız.

Turistik bir otelde bir süre çalıştığım için avrupalıları gözlemleme fırsatı buldum. En yüksek gelir grubunda ve en iyi genlere sahip olanlar kuzey avrupalılar. Sarışın, uzun boylu ve fitler. Yüz hatları genelde güzel. Fakat gayet sade giyiniyorlar ve kadınları çok az makyaj yapıyorlar. Müşteri olarak en çok sevilen istenenlerdir. Kibar temiz sorunsuz insanlar. İstatistik olarak dünyanın en mutlu insanları isveçlilerdi sanırım. Belirli bir refah ve görgü seviyesine gelince çok önemli bir şeyi anlamışlar. Hayatı kendileri için yaşıyorlar. Sağlıklı besleniyorlar ve genlerin de yardımıyla fizikleri düzgün oluyorlar. Görünürde güzellik-yakışıklılık konusunda birileriyle yarışmıyor gibiler. Biraz da bundan dolayı huzurlular sanırım.
  • the coon  (06.02.19 02:26:58) 
değerli dostum
örnek amaçlı verdiğin fotoğrafta herhangi bir tarz göremedim. Sadece kiloluymuş zayıflamış bu kadar. zannediyorum saçlar biraz seyrekmiş, o yüzden kaba tabirle 5'e vurdurmuş, sakalını kirli yapmış.

genel geçer fiziksel artılar vardır. 1.83 boyun varken kilon fazlaysa olmaz. bu abi zaten 35-40 gösteriyor. bi şöyle çevrende bak, 35-40 yaşında götü başı dağıtmadan nizami kilosunda kaç kişi var diye. az olduğu için fotoğraftaki şahsın zayıf olmasını tarz olarak görüyorsun.
kısa saç, kirli sakalda gayet bilinen, çok çok gördüğüm bir şekil benim çevremde. merak ediyorsan kestirirsin bi bakarsın sende. 2 aya normal haline gelir zaten. denersin görürsün kendinde.

şehla neymiş diye baktım, anlamadım farkı bile. onu kafana takma.

ben şahsen seni biraz özgüvensiz gördüm. cebinde paran var mı yok mu bilmiyorum, varsa da doğru çevreyi oluşturamamış gördüm.

cem yılmaz o fotoğrafında gayet kilolu. saç, sakal en basiti, en kolayı. her hafta uğrarsın berbere deneye deneye öğrenirsin.

tarz dediğin karizma dediğin, hele hele bu iki örnekte bahsettiğin kişiler sadece saç, sakalları ile tarz değil.

tarz, karizma için saç, sakal küçük bi orandır. yaptığın meslek, eğitimin, konuşacak sözün olup olmaması da tarz, karizma gösterir insanı.

bu iki örneği verdiğine göre bu yaşlardasın. sporunu yap, ayda bir gitmek yerine her hafta kuaföre git, kuaförün fikrini al, her ne işle uğraşıyor isen, daha ötesine gitmeye çalış.
  • tamamhosdiyonda  (06.02.19 02:40:00 ~ 02:40:59) 
@tamamhosdiyonda 20'li yaşlardayım. ama özendiğim, beğendiğim insanlar ikisi de. genel olarak bir sorunum yok aslında. fotoğraf atsam bu muymuş sorun dersiniz. sokaktaki insanlardan bir farkım yok. sıradan biriyim. ama o ufak tefek şeyler özgüvenimi baya düşürüyor. fiziksel özellikler dışında kendimle barışık biriyim. yaşıma göre de başarılı, donanımlı olduğumu düşünüyorum. sosyal ortamlardan kendini çekince insan kişisel gelişimi için baya vakit ayırabiliyor. ama bunlar o kadar da özgüvenimi yükseltmiyor. yükseltse de geçici oluyor. gün içinde aynaya bakınca ruh halim değişebiliyor. eğer aynada kendimi beğendiysem sıkıntı yok ama kötü görünüyorsam özgüven 100'den 0'a düşüyor resmen.


  • hknty  (06.02.19 02:58:54 ~ 02:59:18) 
Fiziksel ozelliklerinde ciddi bir sorun olmadigini objektif baktiginda biliyorsun ama ic sesin yargilayici, yetersizlik, degersizlik hislerin var. Bu durum sadece tarz degistirmekle giderilemez. Cunku bir sivilce cikmasi bile kahrediyorsa bir yandan standartlarin da yuksek, gercegi degil ideali kovaliyorsun kendin icin. Yani digerlerine verdigin kusurlu olma hakkini kendine vermiyorsun. Bu nedenle once psikolojik bir destek almalisin. O zaman beden imajinla ilgili goruslerin ve kaygin azalacaktir .


  • red g  (06.02.19 08:12:14) 
Bence terapi görmelisin. Özgüven eksikliği ilerde daha ciddi sorunlar da doğurabilir.


  • lcha  (06.02.19 09:27:08) 
1.80 boyum 78 kg var karşıdamki kızların nedense böyle dal gibi olmalarını istiyorum kiloya gerçekten tahammülüm yok


  • tolgame  (06.02.19 09:46:42) 
Fotodaki adam cok ciddi kilo vermis. Ayrica kirli sakalla erkeksilesmis cunku sakalsiz oglan cocugu gibiymis ayrica yas da almis. Ilk hali cok pacoz.


  • perfectum  (06.02.19 11:32:26) 
bu durum (bkz: aşağılık kompleksi) ile ilgili olabilir. profesyonel psikolojik destek alabilirsin sanki.


  • sensible soccer  (06.02.19 11:53:50) 
Psikolojik destek al kesinlikle ve spor yap. Kilo fazlan yokmus ama vucudunu sekillendirebilir, ne bileyim durusunu duzeltebilir ve fiziksel etkiler bi yana psikolojik olarak daha iyi hissedebilirsin.
Verdigin orneklerden anliyorum ki aslinda kusursuz bi goruntu pesinde degilsin veya begendigin sey o degil. Kendin de soylemissin zaten, karizmatik bi goruntu seni tatmin edecektir. Yani su an detaylara takilmaktan vazgecip kendini en iyi versiyonuna ulastirmaya calismalisin. Baskalarina kiyasla daha iyi degil dikkatini cekerim, sadece kendi en iyi haline. Bunu da dedigim gibi spora ilaveten iyi giyim ve yakisan sac/sakal modeliyle halledebilirsin.
Benim de vucudumda bir cok kusur var. Ancak ameliyatla duzeltilebilecek seyler var hatta. Donem donem kafaya taktigim da oluyor tabii ki ama biliyorum ki aslinda kimsenin cok fazla dikkatini cekmiyor hicbiri. Onlara ragmen guzel gorunuyorum ve ben kendimi guzel buldugum/ ozguvenim yuksek oldugu surece onlar daha da az gorunecekler. Velhasil kendini sev ve kiymetinin farkinda ol, gerisi gelir.
  • bxgx  (06.02.19 13:25:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.