[]

ameliyat sırasında hasta yakınından malzeme istemek

devlet hastanelerinde ameliyat sırasında hasta yakınından anestezi malzemesi, ampul (iğne için) ve çeşitli malzemeler istemek yasal mi?

babam şuan ameliyatta ve içeriden sürekli birşeyler isteyip duruyorlar, devlet zaten bunları hastanelere göndermiyor mu ya da hastane bizim için sgk'dan aldığı para ile bunlari temin etmiyor mu?


 
Devlet artık sarf malzemelerini karşılamıyor. Maalesef.


  • Corrigan prefers beer  (04.02.19 10:10:10) 
Normalde istenmez ancak kriz ortamı vs diye istiyor olabilirler. Birçok ameliyat da askıya alınsın, acil olanlar yapılsın diye bir muhabbet de dönmüştü.


  • destiny  (04.02.19 10:10:39) 
isterler.


  • sutlu nescafe  (04.02.19 10:10:54) 
Malzemeleri alıp kendilerine mi kullaniyorlar.bu nasıl art niyetli bir yaklasim.


  • bugunolmadiamayarinkesinolacak  (04.02.19 11:36:35) 
@bugunolmadiamayarinkesinolacak art niyet nerede ben göremedim? kaba bir benzetme ile arabanızı tamir için ustaya götürdüğünüzde ücrete hem işçilik hem de malzeme dahildir. Siz hiç tamir sırasında ustanın "arabanın bujileri değişecek, git buji al gel öyle devam ederim" dediğini duydunuz mu? Hem sağlık hizmetleri için vergi veriyoruz hem de ek ücretlerde ödüyoruz ama sarf malzemeleri ameliyat sırasında ( dikkatini çekerim, ameliyet sırasında!) siz alıyorsunuz. Böyle saçmalık olabilir mi? Olay bu malzemeleri isteyen kişilerde değil, onları isteten sistemde.


  • hlt1985  (04.02.19 11:46:58 ~ 11:47:29) 
Boyle bir ilkellik var evet.
15 sene once de vardi, devlet odese de odemese de istiyorlar.
Sgk dolandirilmaktan biktigi icin bazi seyleri odemiyorum lan deyip geri cekildi.

Zaten istediklerini de senin hastada kullanmiyorlar, depoya giriyor sonraki hastaya kullaniliyor. Senin hastanin malzemeler de baska hastadan geliyor.

O anda istiyorlar ki panik aninda itiraz edemeden hemen al.
  • acemi  (04.02.19 11:53:20) 
acemi+1


  • SiyamkedisiZorro  (04.02.19 12:23:58) 
@acemi
İyiymiş en azından ameliyat esnasında malzeme isteyip, malzeme gelene kadar sigara molasına çıkmadıkları için kendimizi şanslı sayalım bence.
Edit:En azından bir sistem var çark dönüyor.
  • graywolf  (04.02.19 13:23:56 ~ 13:24:17) 
O zaman sisteme hesap sor sen ise hastanede zaten vardır niye benden istiyorlar diyorsun.suclama da bulunuyorsun.nitekim ben daha kaliteli malzeme vs olsun da yeterki ben alayım diye düşünürüm.


  • bugunolmadiamayarinkesinolacak  (04.02.19 15:33:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.