[]

Üstten Ders Almak

Bu her dönem için mi her yıl için mi yapılıyor? İlk yıl ortalaması 3 gelen birisi 2. Sınıfta ilk dönem ders alırken 2. Sınıfın 2. Yarıyılının derslerini alıp o 2. Yarıyılında da 3. Sınıfın 1. Yarıyılının derslerini alabilir mi?




 
Ders hangi yarı yıla ait ise o dönemde alınır. İkinci dönemin dersini ilk dönem alamazsın


  • Mossy  (02.02.19 22:54:35) 
bizde irreguler ders açılmıyo o yüzden 2 nin 2 sini okuyosan anca 3ün 2 sinden ders alabilirsin. okulda irreguler ders aciliyosa ve almak istedigin ders önşartlı ders degilse ve notun belirli bi seviyenin üstüyse alabilirsin. benim tavsiyem dönem icimde kolay dersleri üstten almak daha iyi oluyo. yazın açılırsa zor dersleri alırsın. taktik kasmak lazım.


  • lata  (02.02.19 22:56:27) 
Bazı üniversitelerde dersler her dönem açılıyor. Öyleyse alabilir. Ama not ortalamasının durumuna göre alabileceğin kredi miktarı yönetmelikte yazar.


  • mekaniker  (02.02.19 22:58:44) 
Üçüncü yarıyıl başından itibaren alt yarıyıllardaki bütün derslerini başaran ve AGNO’ları en az 3.00 ve üzerinde olan öğrenciler; akademik danışmanın onayı ile bu şartı sağladığı her yarıyıl için üst yarıyıllardan en fazla iki ders, AGNO’ları 3.50 ve üzerinde olan öğrenciler ise en fazla üç ders alabilirler.

Yani her dönem bunu tekrarlayabilir miyim?
  • melonsucker  (02.02.19 23:16:27) 
ortalaman tuttuğu sürece açılan bir üst dönemdeki her dersi alabilirsin.


  • lata  (02.02.19 23:23:16) 
şimdi bu soru okuldan okuldan yönetmelikten yönetmeliğe göre değişir ama normal şartlarda ortalaman belirli bir seviyenin üstündeyse üstten ders alabilirsin. burada tek kısıt üstten alacağın dersin ön koşullarını yerine getirmen. mesela diferansiyel almak için önce calculus'ten geçmen lazım. bu tip bir kısıtlama yoksa sıkıntı olmaz. zaten üstten ders alma diye bir kavram olmasa odtü matematiği 3 yılda bitirmiş tarzı efsaneler doğmazdı. efsanelik kısmı vardır elbette ama bizzat 3.5 yılda bölümü bitiren arkadaşım var.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (03.02.19 02:11:41 ~ 02:14:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.