[]

vücut geliştirme programım

yaklaşık 2 aydır vücut geliştirmek için spor salonuna gidiyorum. amacım fitleşmek. yağ oranım %24lerde. biraz şişip göbek ve yağlardan kurtulmak istiyorum.

linkteki programı yapıyorum 1 aydır. devam etmeli mi yoksa program değiştirilmeli mi? ne tavsiye edersiniz?

s1.eksiup.com

 
Programı kim yazdıysa amacınızdan haberdar mıydı? Tam da karın bölgesini çalıştıracak abdominal ve oblik kasları çalıştıran herhangi bir hareket göremedim çünkü.

Yağlardan kurtulmak istiyorsanız sadece bu program yeterli olmaz hem.
  • duseyazar  (02.02.19 17:50:52) 
Bu işin sihirli bir formülü yok maalesef. Hareketlerin kombinasyonunu değiştirip farklı hareketler ekleyince de vücut yapılmıyor.
Vücuttaki kas grupları belli, o kasları çalıştıran hareketler belli
Daha bismillah yeni başlamışsınız.
Kas gelişiminin anahtarı (spor salonundaki) -progressive overload-dur. Yani kaslarınız alıştıkça binen yükü (Volume) arttırmak. Yani vücudunuz hareketlere alıştıkça daha yüksek ve serbest ağırlıklar ile çalışmaya başlarsınız
Örnekteki program ver geç bi program orası ayrı. dumbbell fly falan ne
10-12 yazmış geçmiş. Hareketlere alışma programı bu
  • asbe  (02.02.19 18:05:27) 
Kelebek dediği pec deck fly anladığım kadarıyla. Hem onu hem dumbbell fly’ı yapmana gerek yok. Aynı hareket.

Biceps için concentration curl’e girmene de gerek yok. Barbell curl’le de yaparsın bicepsi.

Omuz için dumbbell front raise yazmış, hiç gereği yok. Onu direkt sil programından. Boşa zaman harcatır.

Triceps güzel. Halat pushdown, close grip bench press ekleyebilirsin sıkılırsan. Dips’i de unutmayalım.

Karın için rope crunch, plank, karna çekiş öneririm. Mekiği sıkılınca yaparsın. Yapmasan da olur.

Yağ da mekikle falan değil, yemen gerekenden daha az yiyerek, kas kütleni koruyup arttırarak, kardiyo yaparak, yediklerine dikkat ederek yakılır. Yakarsın zamanla. Önce spor alışkanlığını tam oturt. Şimdi o dönemdesin.
  • (s)AINT  (02.02.19 18:21:54) 
Patates programlarla vakit harcama önce hareket modellerini öğrenmelisin 5x5 tarzı programlara başla ancak burdaki hareketleri yapman için temelden başlaman lazım örneğin bench press için önce doğru formda şınav yapabilmelisin vs


  • shredd  (02.02.19 20:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.