[]

Isıl işlem görmüş kasap sucuğu?

3-4 aydır kasaptan aldığımız sucuğun bu hafta üzerinde etiketine denk geldim. ısıl işlem görmüş sucuk yazıyor. biz bunu kendi halinde kuruyan geleneksel sucuk sanıyorduk. şimdi bakıyorum ısıl işlem görmüş sucuk hakkında yazılanlara, kanserojendir, kötüdür, yemeyin diye de giydirmişler. bi kötü oldum. ayrıca içeriğinde E250, E300, E450 varmış. ne diyorsunuz, içerisindekiler kanserojen mi, bize bir şey olur mu? kaliteli sucuk nereden bulunur? artık doğru düzgün sucuklu yumurta da yiyemeyeceğiz anlaşılan.




 
Yıllardır memleketten aldığım sucukta ben de aynı etiketleri farkettim.Etiketsiz sucuk satmak yasakmış kasabın dediğine göre.En iyi yöntem kendi sucuğunu bildiğin etten kendin yapmak hocam,kendi damak tadına göre.


  • arenas  (02.02.19 15:33:07) 
İyi bir kasap bulacaksın. O sana yapacak.


  • mekaniker  (02.02.19 15:36:31) 
Nerdeyse tüm işlenmiş et ürünlerinde sodyum nitrit (E250) kullanılıyor. Yüzyıllardır kullanılan ve etin bozulmasını önleyen bir tuz bu, lakin son yıllarda kanserojen olduğu gösterildi, özellikle kolon kanseri riskini biraz arttırıyor. O yüzden sağlık organizasyonları tarafından işlenmiş et ürünleri kanserojen olarak nitelendirilir. Yani tabi işlenmiş et ürünlerini hayattan çıkarmak zor ama böyle durumlar da var.


  • Haldamir  (02.02.19 15:43:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.