[]

Süreklilik Üzerine

Merhaba,

Bir şeyi sürekli yapabilmeyi nasıl beceriyorsunuz? Düzenli olarak günde bir saat ders çalışma, kitap okuma yada spor yapma... Günlük yapmam gereken bazı şeyler var ama bazen tembellikten bazen diğer işlerin yoğunluğundan iç disiplinimi oluşturamıyorum. Dil çalışmam lazım benim her gün en az 1 saat bakıyım diyorum. Analitik/teorik olarak günümü incelediğimde 1 saat boşluk yaratabiliyorum. Ama uygulamada bu hiç mümkün olmuyor.

Siz sürekli alışkanlıklarınızı nasıl kazandınız? Nasıl sürekli motivasyonunuzu koruyabiliyorsunuz?

Teşekkürler.

 
Hocam her gün kaçta kalkıyorsun? 7 mi 9 mu? Her neyse normal programından 2 saat erken kalkıyorsun o arada dinç kafayla napıyorsan yapıyorsun. Akşam da ona göre erken yatarsın. Gün içinde uykun gelebilir. Bi kahve fazla içersin.


  • yuzonick  (02.02.19 15:00:00) 
Erken kalkmak önemli. Gün ışığına göre ritmimi ayarlıyorum. Esas olan gereksiz gördüğün alışkanlıklara dikkat etmek. Ders çalışmak yerine telefonla oynuyorsan sorun burada telefon. Yapman gerekenler için harcaman gereken süreleri belirle. Plana uymaya çalış. Zaman geçtikçe yerine oturur.


  • mekaniker  (02.02.19 15:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.