[]

Kedi kumu

1. Koku yapmayan ve cok iyi topaklanan ekonomik kedi kumu onerisi alabilirim. Dağılma cok onemli degil.
2. Bastan beri topaklanan kumlardan kullandim en pratigi bu dediler oyle mi? Diger cesitleri kullanan var mi?
3. 10lt kedi kumu ne kadar sure idare ediyor sizi?
4. Kac gunde bir kumun tamamini dokup yeniden dolduruyorsunuz? Ben gunde 2 kere temizlememe ragmen 1 hafta bile olmadan kokusundan rahatsiz olup bastan dolduruyorum.

 
sanicat active / sanicat duo
topaklanan kumlar iyidir evet. kristal kumlar falan da zararlı ayrıca.
sanicat active sabun kokulu, güzel kokuyor. 1 hafta olmadan değiştirirseniz iyi olur komple.
  • veritaslibertas  (31.01.19 10:28:30 ~ 10:36:09) 
-sanicat saniclean kullanıyorum piyasaya sürüldüğünden beri, yemin ederim marka elçisi olsam daha fazla övüp pazarlayamazdım. piyasadaki muadilleri arasında en iyi kum.
-evet en pratiği o, diğerleri dağıldığı için hijyenik değil ve koku yapıyor.
-bir aya yakın kullanıyoruz biz.
-bir ya da iki ayda bir tamamını döküp, kabı da tamamen temizleyip yeniden dolduruyoruz. koku falan olmuyor.
  • evde liyakat kalmamis  (31.01.19 10:38:32) 
Sanicat demeye geldim ben de. 1 yıldır eczacibasi pisi pisi kullanıyorduk; bir gün petshop'ta kalmayınca sanicat aldık, bayildim resmen. Artık sadece bunu kullanıyoruz. Hem hic koku yok hem dağılma daha az.

2. Topaklanan kumlar daha iyi.
3. Bize de bir aya yakın gidiyor.
4.sanicat beyaz sabun kokulu olanda 0 koku oluyor resmen ama bu kedinizin tuvalet alışkanlığı ile de ilgili. Yaptiktan sonra kapatan bir kediyse koku daha da az oluyor. Ben her gün temizleyip ayda bir de komple tum kumu değiştiriyorum, kabı iyice yıkıyorum. Koku filan olmuyor.
  • fraise  (31.01.19 11:24:18) 
birisi baya detayli arastirma yapmisti burada ya da sozluk de yayinlamisti. bulamadim simdi. ama reflex sari kutunun koku icin en iyisi oldugunu belirtmisti.
ben de reflex kullaniyorum ve memnunum.

  • 65 derece  (31.01.19 11:40:03) 
Kristal kullandim, pek tavsiye etmem, cam peleti ile ilgili karisik yorumlar var, en iyi secenegin kapali kedi tuvaleti + bentonit oldugunu dusunuyorum.


  • gibicibicis  (31.01.19 12:01:00) 
Ben vancat kullanıyorum, 20 kilosunu 44 liraya aldım kargo dahil. 20 litre değil, 20 kilo. :)

Tanıdık tavsiyesiyle 20 kilo çam peletini 50 liraya aldım ama hiç beğenmedim, yarısından fazlası duruyor. İsteyene verebilirim. Yer Ankara.
  • Boğazlıkazak  (31.01.19 12:52:17) 
1)sanicat kullanıyoduk. 22-23 lira civarına alıyodum 10 kg'lık internetten, son zamanlarda fiyatı arttığı için mırmır diye bi markanınkini kullanmaya başladık. gayet memnunuz, pek bi farkını göremedik.

2)evet

3)3 ya da 4 hafta gidiyor.

4)10-15 güne tamamını döküp yeniden dolduruyoruz. hergün 1-2 defa temizliyoruz mevcut kumunu.
  • contavolta  (31.01.19 13:26:17) 
1 - Sanicat Active Topaklaşan Marsilya Sabunu Kokulu bunu kullanıyorum. Evde 2 tane kedi var ve ikisi de aynı kumu kullanıyor. 3 günde bir temizliyorum kumu ve hiç koku olmuyor. Hatta temizlediğim kumu poşete koyup atmayı unutuyorum o bile koku yapmıyor. O derece güzel tavsiye ederim.

2 - Topaklaşan iyidir. Silikonlar kedi için zararlı.

3 - Tek kedi ise 1.5 ay rahat kullanırsın. Ben 2 kedi için 10 lt kumu 1 ay hatta dah fazla kullanıyorum.

4 - Hepsini dökmeyi anca yeni pakete geçeceğim zaman yapıyorum. 1 paketi açıyorum. Kum kabı dolana kadar kum ekliyorum ve genelde 2 günde 1 temizliyorum. Kum azaldıkça kalanı ekliyorum. En son kum iyice azalınca komple döküp, kabı yıkayıp yeni kum koyuyorum. Önerdiğim kumu alınca koku falan kalmayacak, temizlemeyi unutacaksın. :)
  • Dr_Stat  (31.01.19 13:37:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.