[]

ev satın alma sorunsalı

Merhabalar,
yurt dışında yaşıyorum ve yaşadığım evdeki insanlarla sorunlar sonrasında önce evden çıkmaya sonra da ev almayı zorlamaya karar verdim. Durum şöyle ki insanlarda sıfır saygı ve bu da benim sınırıma dayanmış durumda, hemen bir ev alıp kaçmak istiyorum fakat ev almak da öyle kolay iş değil. Bir de bütçe konusu var.. Bütçeme uygun olan evler benim içime sinmiyor, içime sinen benim bütçeme inmiyor. Fakat benim bütçemle içime sinen çıkmayacak diye bir durum da yok. Yani bir yandan evde sıkıntılar beni bunaltırken bir yandan da sabırla doğru evi bulmaya çalışıyorum.
Ev konusunda standartım giriş ve birinci kat olmaması ve önü ya yeşilliğe ya bir açıklığa bakması, yani hemen önü apartmanla kapalı olmaması. Şu anda bütçeme uygun, içi de güzel bir 3. kat var fakat her yeri apartman, gözünüzü çevirip gördüğünüz tek şey pencereler.
Sorum şu; bütçem bu, içi de iyi, kabulleneyim, zamanla sevmeyi öğrenirim mi demeliyim? Yoksa hadi sabır diyip psikolojimden biraz daha yiyip de zor çıkacak ama doğrusu budur diyebileceğim evi mi bekleyeyim?

 
o isler o kadar belli olmuyo ki... benim de basima benzer bisi gelmisti. kiraya eve cikacaktim ev normaldi ama banyosu kotuydu. kirasi coktu yanima birini alacaktim yasamak icin. yok dedim sik disini ama sonrasinda da sansim hic yaver gitmedi. ilk secenegi denesem nolurdu kim bilir, belki iyi isinmiyodu ya da belki super birini bulacaktim yanima cidden bilinmez. bazen iki secenek de evla olmuyo, bazen biri iyi oluyo. risk al, ic sesini dinle, yazi tura at, nebliyim.


  • mula  (29.01.19 22:40:57) 
buna benzer b durumdaydim, en az 2 odali ve sehrin daha merkezinde ev istiyordum. benim bütceyle imkansizdi tabi. 2 yila yakin aradik (arada 1 ay 6-7 ev geziyodum, sonra 2 ay ilan bile bakmiyodum filan, on-off seklinde) ve en sonunda hayal bile edemeyecegim güzellikte bir ev buldum. ha icini yaptirdim ama boyu, konumu, manzarasi ve tabi ki de fiyati...
kadin esinden bosaniyomus, ona miras kalmis filan, sirf adama kaptirmamak icin belli bi rakamin altinda satti. (burada öyle bi kural varmis, mirasi belli bir degerin altinda satarsan ondan gelen geliri bosandiginla paylasmak zorunda degilsin filan gibi biseyler)

40 yil düsünsem bana denk gelecegi aklima gelmezdi ki o ara 1,5 odali 50 m2 bütceme uygun hic de fena olmayan bi ev bulmustum. ha tabi sey oldu, su anki ev icin tabi ki bütcemi esnettim biraz (%25 kadar bir de tadilat, %35 yapiyor) yani baya esnettim aslinda ama aldigim paraya oturdugum evi normal sartlar aslinda kessen alamazdim yani :D
  • kuehles blondes  (29.01.19 23:01:04) 
Uzun yollar otururum gibi planların varsa acele etme. İçine sinen evi al. Apartman manzarası hoş değil. En azından bir iki ağaç görsün.


  • mekaniker  (29.01.19 23:14:13) 
Ev sahibi olmak bence çok ağır bir karar, çok iyi düşünmen ve içine çok iyi sinmesi lazım. Yerinde olsam "o" evi bulana kadar farklı bir yerde kiraya çıkarım. Çünkü yanlış bir seçim yaparsan, şu anki rahatsızlığının kalıcı olması gibi bir risk sözkonusu.


  • roket adam  (30.01.19 01:04:36) 
Ev senin olduktan sonra evin içi kötü de olsa yenilersin. Ancak konumunu manzarasını değiştirmen mümkün değil. Her yeri apartman ise karanlık ve soğuk kalma ihtimali var. İnsanın içi kararır. Güneş alması ve konumunun iyi olması senin için öncelik olsa belki içine sinen evi bulana kadar kafan karışmaz diye düşünüyorum.


  • rakidabalikolsa  (30.01.19 01:51:20) 
sizin icin olmazsa olmazlari belirleyin oncelikle. mesela dediginiz evi sehrin bir tik disinda bulabiliyorsaniz ve bu sizin icin o kadar da buyuk bir olay degilse ona bakin.
ayrica rakidabalikolsa'ya katiliyorum, evin ici yenilenir ama apartmanin oldugu yeri degistiremezsin ve isik almayan ev benim icin kesinlikle tercih edilmezdi. ben olmazsa olmazlarimi belirledim, ici yapili olmayan bir eve yetiyordu param, onu alip icini yaptirdim. ilk etapta paraniz yoksa en azindan bir sure oturulabilecek gibi olan bir ev bulup yavas yavas yaptirin ya da yurtdisinda mortgage kredilerini evin tutarindna fazla verebiliyorlar ve geri odemesi o kadar da fark etmiyor bunlari arastirin.

  • kassiopeia  (30.01.19 02:39:29) 
Icine girdiginizde sicaklik hissetmediginiz evi almayin. Kiraya cikmiyorsunuz aliyorsunuz sonucta.

Bir diger kistas da kredi odeme sureniz. Eger 10 yil 20 yil odeyecekseniz duzgun-sizi her anlamda mutlu edebilecek bi ev bakin.

Ama kistaslari biraz daha kisayim, 3-4 yilda da oderim diyorsaniz uygun fiyatli buldugunuz evi alin. Kisa surede borcunuzu bitirir, kiradan kurtulursunuz. Daha sonra da evinizi satip daha guzel daha merkezi bi ev almak icib pesinat yaparsiniz. Babadan kalma bir sey yoksa bu sekilde buyuyebilirsiniz.

En iysini almaliyim diyen bir cok tanidigim insan 10 yildir kiradalar hala. Simdi de artan faizlere bakip agliyorlar.
  • brkylmz  (30.01.19 09:10:47) 
Herkese çok teşekkür ederim :)


  • Lanovaromana  (30.01.19 09:31:06) 
rakidabalikolsa+1

Evde ferahlık çok önemli.
  • SiyamkedisiZorro  (30.01.19 09:57:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.