[]

Mp3 Player Tavsiyesi

Şarjı çok uzun giden, ses kalitesi iyi, dayanıklı, kaliteli bir mp3 player arıyorum. Video izlenebilmesi veya radio özellikleri hiç umrumda değil. En çok istediğim şey şarj uzunluğu. Bir de böyle elimle klasörleri dosyaları browse edebilsem, ve playlist oluşturabilsem iyi olur. Bir de usb den şarj olursa süper olur, ikide bir pil satın almak istemiyorum.

Siz ne tavsiye edersiniz?
"Creative Zen Neeon2" diye bir alet buldum, bu alete ne yorum yaparsınız?

 
Ben Sony NW-A1000 kullanıyorum. 6 gb harddisk e sahip ve şarj uzunluğu oldukça tatmin edici. Hem usb den hemde kendi şarj aletinden prize takarak şarj edebiliyorsun. Renkli ekran değil ve radyosu da yok ama Sony, sağlamlığını tartışmıyorum. Alalı 1 sene kadar oldu ve şarjı yaklaşık olarak 8 saat gidiyor. Ben sana bu ürünü kullanıp memnun kaldığım için tavsiye ediyorum ama internettede bir arama yapman iyi olurç


  • sanio  (20.09.07 21:33:13) 
şarj önemliyse pilli bir alet almanız gerekmiyor mu? benim için de önemli bu konu... gerektiğinde yeni bir kalem pil bulmak ya da yanımda taşımak hiç sorun olmuyor. pil satın almak istemiyorsanız da şarjlı pil alırsınız... bu arada creative muvo tx fm ve iriver t30 kullanıyorum, iriver'dan memnunum...


  • forrestgump  (20.09.07 21:33:37) 
@sanio

8 saat şarj çok az bence...
  • forrestgump  (20.09.07 21:34:17) 
şu anda türkiyede sony'nin nw a808 modeli var ama ben nwz a818'i bekliyorum, ekimde gelecek sanırım. en önemli farkı sonic stage'le atrac'la falan uğraşmadan sürükle bırak yapabiliyormuşsun. yurtdışındaki sitelerdeki eleştiriler çok olumlu ve 33 saat pil ömrü varmış ayrıca hard disk yerine flash disk olmasıda önemli bir artı.


  • me neither  (20.09.07 22:00:35) 
sony nw serisi kücük mp3 çalarlardan al, en güzel özelliği hızlı ve uzun şarj

bendeki 3 dakika bilgisayar usb den şarj ile 30 dakika gidiyor ve 30 dakika şarj edersen 30 saat gidiyor.
  • efruz  (20.09.07 22:07:07) 
Ben de Sony öneriyorum. Arkadaşım Amerika'dan Sony NW-S706F getirdi ve oldukça uygun bir fiyata satıyor. Şarjı da 50 saate kadar gidiyor.

Ayrıntılar: (git: 12822)
  • sheeper  (20.09.07 22:19:47) 
klasörleri dolasmaktan bahsetmesen ipod shuffle derdim ama şu durumda;
sony lerin evet şarjlari iyi ama kullanilan program çok baş belasi.
creative de yeni nesil mp3 playerlarini çıkarıcak yakında ama... aceleniz yoksa bekleyin bence. yoksa, sony nin kucuklerinden alin.

ama ne olursa olsun flash hafizali bir mp3 calar alin. hdd olanlardan cok daha uzun gidecektir pili.
  • chavezding  (20.09.07 23:12:32) 
Şimdi şu şarjlı pil işi kafama yattı, pil bitti mi yedek pille yola devam edebilirim ayrıca entegre Li-on pil eskidi artık az gidiyo derdi olmaz. Bir de önerdiğiniz mp3 playerların bazılarının fiyatları fazla geldi açıkçası, 250-300 liralık mp3 playerlarmış. Ben şahsen 150 liranın üstüne pek çıkmak istemiyorum. Bir de gösterdikleriniz ekransız,yani ekransız dediğim 3 satırlık göstergeli. Ben daha çok böyle ipod lardaki gibi geniş ekranlı bir yerde play list oluşturabileyim istiyorum. Playlist oluşturmayı neden istiyorum? İstediğim şarkıya geçmek istediğimde onu bulmak için next next next yapa yapa onu aramak zorunda kalmıyım 2 saat, klasörleri browse edeyim bulayım, çat diye playliste ekliyim istiyorum.

Şöyle şarjlı pil kullanabileceğim, bir de dediğim gibi ekranda playlist ayarlanabilen modeller önerirseniz sevinirim.Bu 2 şartın en az birini sağlaması yeterli bu arada. Yani nası diyim pilli oldu mu ekran olayını sallayabilirim, yahut ekranlı-playlistli oldu mu pili sallayabilirim, ikisi aynı anda oldu mu tadından yenmez.
  • 3200  (20.09.07 23:20:38) 
creative zen neeon2 yeni bir model olmalı bilmiyorum, fakat ben bir sene önce creative zen neeon almıştım 5gb'lık. otobüste ,dolmuşta, evde, sokakta sürekli mp3 dinleyen biri olarak şarjının dayanma süresinin son derece tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. seni yarı yolda bırakması gibi bir şey söz konusu değil, usb'den de şarj ediliyor. yalnıııııız, gel gör ki acayip hassas bir alet. alalı bir yıl olmasına ve benim son derece nazik kullanmama rağmen bozuluverdi. yaptırmak için de bir ton para istediler. sonra araştırdım, bu dert bir tek benim değilmiş. bu zen neeon'ları kullananların ortak derdi aletin hemen bozuluvermesiymiş. dinlerken ederken çok süper bir alet ama böyle de bir yamukluğu var işte.


  • kukuletali  (21.09.07 14:28:31) 
flash diskli, ince ve normal kalem pil ile çalışan iriver'lar olur o zaman... playlist'lerinizi de bilgisayarınızda oluşturup mp3 çalarınızda kullanabilirsiniz. iriver'ların bu modellerinde mp3 player ile playlist oluşturmanız mümkün değil sanırım.

bu arada iriver'ların ses kalitesi de cowon'lardan sonra en iyisi olarak biliyorum.

atract 3 saçmalığı ve mp3 leri alete atarken kullanılan programın kabızlığı yüzünden sony tavsiye etmiyorum. bu arada sony'lerde mp3 çalmayan mp3 player muhabbeti devam ediyor mu?:)
  • forrestgump  (21.09.07 21:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.