[]

Üniversite Olayları

Yaklaşık 9 yıl önce üniversiteden mezun oldum. Şu anda da gayet iyi, keyif aldığım bir mesleği icra etmekteyim. Lakin, mesleğim gereği hukuk konusunda eksiklikliklerim var. Yakın zamanda pozisyonum değişti ve biraz olayın içine girince kendimi epey cahil hissettim haliyle.

Ne yapabilirim diye bakarken, ikinci öğretim hukuk lisans programlarını gördüm. Tabi hiç bir bilgim yok artık öğrenci olmak ile ilgili. Buraya sormak istedim.

- Lisede sayısal bölümü mezunuyum, eskiden alan dışı seçemiyorduk (işletme-iktisat hariç), hala öyle mi ?
- 09.00 - 18.00 çalışan bir adamın hukuk okuma şansı var mıdır ? Saatlerim esneyebiliyor.
- Lisans okuma, şunu oku bu da olur dediğiniz ne vardır ? (Yüksek lisans programları vs.)

Teşekkürler

Dipnot: Hukuk okumak çok kolay gibi yansıttım yukarıya tabi de, bunlar soru sadece. Çok kolay olmadığını biliyorum teşekkürler.

 
hukuk-tıp gibi bölümler epey emek isteyen bölümler. 9-6 çalışan birinin böyle ağır bir bölüm okuyabilmesi için daha fazla emek harcaması gerek çünkü derslere katılmazsan geçemezsin. bunu göze alırın diyorsan oku.


  • steve rogers  (29.01.19 00:44:24) 
Daha ağır şartlarda çalışan adamlar gördüm makine mühendisliğini 3 senede bitirdiler. Bu adamlar tsk da uçucu personellerdi. İsteyerek yaparsan keyif alarak kolayca bitirirsin. Ankara hukuk gibi çoğu iyi fakültelerde devam zorunluluğu yoktur. Öğrencilerin birçoğu sadece sınavlara giderler. İş istemekte bitiyor.


  • mekaniker  (29.01.19 00:49:40) 
Kimi üniversitelerin 2.eğitimi öğlen başlar aksama ders olmaz adı 2.eğitimdir. Bunu bilerek tercih edin, full time çalışan birinin ( ezber dışında), kendini iyi bir hukukçu olarak yetiştirmesi çok zor. Belki yaparsiniz ancak kendinize bir şey katacağını sanmam.


  • damla sakızlı dondurma  (29.01.19 00:52:51 ~ 00:55:39) 
2010'dan beri alan dışı bölüm seçimi yapılabiliyor. Hukuk tercih etmek için ilk 190 binde olmanız gerekli.


  • shangrilla  (29.01.19 01:12:23) 
Yoklama alınmadığı için kim iö kim nö bakılmaz. Bu ülkede hukuk kazanmak hiç zor değil. Nö kazanıp harç ödemeden dersleri iö ile birlikte takip edebilirsiniz. Kimse size aga sen nabıyosun demez.
Okulda sizin gibi onlarca insan var. Genelde derse gelmeden fotokopi notlarıyla falan halletmeye çalışıyorlar. Nadir de olsa ders takip eden 30+ iş güç sahibi insanlara rastlamak mümkün. Doktor olanı biliyorum, adam sabah vizite çıkıyor öğleden sonra derslere geliyor. Mümkün yani tamamen sizin elinizde. Sadece derse gelmekle 4 yılda bitmez tabi orası ayrı mesele.

  • adwokat  (29.01.19 01:34:35) 
En basit bölümü bile çalışmadan okumak çok da kolay olmayabiliyor ki Hukuk zor bir bölüm. Çok emek vermen gerekir. Haftasonun olmayacak ya da bolca uykusuz kalacaksın. Bunun sonucunda ne elde edeceksin onu düşün.


  • Negy  (29.01.19 02:11:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.