[]

kısa film atölyesine katılmayı düşünüyorum

uzun yazı okumam diyenlere direkt soru:
kısa film atölyesine gitmek istiyorum, fiyatı 300 tl, sinemayı çok seven biri olarak keyif alacağımı düşünüyorum, büyük beklentim yok. sizce gideyim mi? gidenler tecrübelerini aktarırsa sevinirim.


merhaba uzun yıllardır sinema hakkında kitaplar okuyup, ustalar diye tanımlayabileceğimiz yönetmenlerin filmlerini ve günümüz festivallerinde yer alan önemli filmleri izliyorum.
8 haftalık bir kısa film atölyesi buldum. haftada 1 gün yani toplamda 8 gün sürecek bir atölye bu.
atölyede senaryo yazımı, senaryo yazım teknikleri, temel fotoğrafçılık, çekim açıları, kadraj, plan-sahne-sekans anlatımı, kurgu mantığı, adobe premiere efekt kullanımları vs... gibi şeyler öğretilecek, atölye sonunda ise bir kısa film hikayesi oluşturulacak ve bir kısa film çekilecek. fiyatı 300 tl.
sorum şu: şu yukarıda yazdığım senaryo yazım teknikleri olsun, kadraj vs... olsun internette sürüyle içerik var, aynı şekilde youtube adobe premiere ücretsiz anlatım dersinden geçilmiyor. internet imkanlarıyla kısa film çekme hariç neredeyse her şey ulaşılabilir(zorlasan onu bulursun). bunları zaten yıllardır kıyıda köşeden okuduğum kitaplardan, izlediğim sinema belgesellerinden de görüyorum ancak artık birileriyle iletişime geçip bir şeyler üretip, konuda uzman diyebileceğim kişilerden bir şeyler öğrenip, harekete geçmek istiyorum. bu yüzden bu küçük çaplı eğitimi almak istiyorum. bir zararı olacağını düşünmüyorum kim bilir bildiğimi sandığım ama aslında hakkında hiçbir şey bilmediğimi fark edeceğim çok şey öğreneceğim. her anından zevk alacağımı düşünüyorum.

 
bir şeyler çekmek istiyorsanız ekipman alışverişi yapacağınız, yardım edip yardım alacağınız insanlarla tanışmak çok önemli. belli ki gitmek de istiyorsunuz, 300 lira çok değil. gidin.


  • ben demistim zaten  (29.01.19 00:34:15) 
Kursa git git, gidince vizyon sahibi oluyorsun. Ben de senelerdir fotoğraf diye söylenip duruyordum, bu sene moda fotoğrafçılığı kursuna gittim ve gerçekten fotoğraf çekmeye başladım. Bi yerden başlamak lazım, kurs da biraz sana nerden nasıl başlanır onu gösteriyor, öbür türlü youtube'a nerden dalacağını bile bilemiyor insan.


  • ekaterina  (29.01.19 03:06:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.