[]

Fast.com / speedtest.net farkiniz kac?

Bende speedtest 25 ama fast 2 gosteriyor. Speedtest'e internetimi hizli gostermek icin kac para veriyordur superonline?




 
speed'de server değiştirin.


  • i dont know i dont care  (27.01.19 23:21:57) 
Evet speedtestlerde limitlemiyorlar. Diğer adresleri kısıtlıyorlar youtube facebook gibi. Kendi çıkışlarından yaptıkları bir şey. Para falan vermiyorlar yani.


  • bahoho  (27.01.19 23:43:20) 
para verilecek bir şeyi yok bunun. internet sandığınızdan çok çok çok daha karmaşık bir şey ve yaşadığınız yavaşlığın tek sorumlusu size internet sağlayan servis sağlayıcı olmak zorunda değil.

misal 1-2 aydır akşamları twitch'ten 360p yayını zor izliyorum, gündüz vakitlerinde 1080p 60 fps sıkıntısız. geçen sene de benzer bir sorun yaşamıştım ve zaten işim gereği avrupa, orta asya ve afrikada 250+ ISP ve operatöre teknik destek veren bir ekipteyim ve kendi araştırmalarımla sorunun deutsche telekom'dan kaynaklı olduğunu bulup onlara durumu iletmek için bir kişi bulacakken sorunu çözmüşlerdi.

kabaca basit haliyle, bilal'e anlatır gibi anlatayım; istanbul'dan ankara'ya giderken bir sürü şehirden geçiyoruz, sadece istanbul'daki yollardan superonline sorumlu, diğer şehirlerdeki yollar kötüyse, o yolda trafik varsa bunlar için superonline'ı suçlamak anlamsız.

not: kablonet 100 mbit kullanıyorum.
  • washe  (27.01.19 23:59:31) 
fast: Türkçe
İnternet hızınız
25mbps

speedtes.net: PING ms
9
DOWNLOAD Mbps
46.66
UPLOAD Mbps
4.00
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.01.19 00:14:20) 
ek olarak;

fast.com'dan hız testi yaptığımda router'ımdaki trafik hızı;

prntscr.com

fast.com yanlış sonuç gösteriyor.
  • washe  (28.01.19 00:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.