[]

Lehim yapmak

boş zamanlarımda raspberry üzerinden ufak tefek projeler yapıyorum. breadboard üzerinden jumper kablolarla sensör bağlayıp oynuyorum, işim bitince breadbord, jumper kablolar fln söküp kaldırıyorum. Ama şimdi ufakta olsa bir proje yapasım var kendime. Bir pertinaks için lehimle kabloları bağlayım sağlam olsun istediğim zaman çıkartır takarım vs. Ama bu lehimleme için jumper kablo mu kullanacağım yoksa klasik bir kablo mu? yardımcı olabilen elimden tutsun:)




 
Kabloyu bilmem ama kesinlikle kaliteli lehim teli al. Uyduruk tel alma. Is telde bitiyor.


  • stavro  (24.01.19 14:16:13) 
bir kaç çeşit güzel kablo alabilirsin. çok damarlı olanlar var tek damarlı bakırlar falan var, yerine göre kullanabilirsin. jumper kabloya yazıktır hemde maliyeti daha fazla olur. lehim olarak orta kalınlıkta ve ince iki tane lehim telin olsun. kablolamayı yaparken çok planlı yap çünkü bir süre sonra kablolar çok fazla olunca kopuklukları falan görmek ve tekrar lehim yapmak zorlasabiliyor.

şimdiden kolay gelsin, ayrıca 3-5 dolara falan çinde pcb üretenler var, bir kaç tane devreyi çizip aynı panelde ürettirebilirsin böylece daha pratik olabilir. Ya da ütü ve eritme yöntemi ile devrelerini bakır plakete dökedebilirsin.

tekrardan kolay gelsin.
  • kraldan cok kralci  (24.01.19 15:16:32) 
Aleti bok etmemek adına riser diyorlar onlardan al riser üstünde çalış derim.


  • bos gezenin bos ustasi  (24.01.19 16:01:53) 
www.direnc.net

şu setten bir kaç tane alıp pertinaksa lehimleyebilirsiniz.
  • lancelot du lac  (24.01.19 16:34:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.