[]

En sevdiğiniz pizza

Size göre hangi firma daha iyi?
Büyük firma mı küçük esnaf mı?
Ev yapımı mı dışarıdan mı?
Hangi pizza çeşidini daha çok seversiniz?
Bir daha asla dediğiniz firma veya çeşit hangisi?

Pizzaya dair her türlü yorumunuzu bekliyorum.

 
En sevdigim Dominos bol peynirli ekmek


  • Traveller  (23.01.19 23:34:21) 
Fast food pizzaları hiç sevmem, taş fırında pizza yapan küçük pizzacılar favorimdir.


  • wish i could find a way to disappear  (23.01.19 23:34:32) 
Türkiye'de iyi pizza yok kardeş. Bu konuda iddialıyım. İsveç'te, İtalya'da falan pizza yemeden pizza yedim demeyin.

Ama asıl iyisini benim hanım yapar ekşi hamurdan mayasız.
  • bos gezenin bos ustasi  (23.01.19 23:58:13) 
Papa john's pizza.


  • beyaztenlikiz  (24.01.19 00:05:21) 
firma sevmiyorum.
küçük esnaf daha iyi. ama işi pizza olacak sadece ve dilimi 4 tl olan ayaküstü pizzacı olmaaycak.
dışarıdan.
4 peynirli seviyorum ithal olan peynirler.
bilindik tüm firmalar.
  • hakyememyemekyerim  (24.01.19 00:11:38) 
franchise'lar arasında şubeden şubeye çok fark oluyor. mesela şu an evime yakın bir little caesar's şubesi var ve harika yapıyorlar(ulaşılabilirliğinin kolaylığına ve fiyatına göre tabii ki)

ufak mekanlar ayakta kalmakta zorlanıyorlar, iyi olarak başlasalar bile illa ki bozuyorlar. gerçekten bos gezen bos usta'nın dediği gibi hayallerimdeki pizzayı hiç yemedim türkiye'de. insanlar margherita'yı pizzadan saymıyorlar illa sucuk sosis vs. istiyorlar. o yüzden de mekanlar asla iyi peynir kullanmıyor.

edit: mesela eskiden bi mekan vardı böyle odun ateşinde pişiriyorlardı güzel oluyordu falan, en son gittiğimde bahçıvanın rendelenmiş bayat mozzarella peyniri ile yaptıkları margherita'ya 28 lira dediklerinde onlar da bitti. ekonomik şartların da etkisi var biraz.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (24.01.19 00:17:47 ~ 00:21:04) 
yıllardır zincirlerden pizza yemedim. o malzeme kalitesiyle zor. yine de yediğim dönemde en iyisi pizza hut gibi geliyordu, dominos'u o zaman bile sevmiyordum. little caesars'ın da hamuru yağlı oluyordu.

butik pizzacılar en iyisi. bu aralar moda'da beppe'ye gidiyorum bazen. adamlar elli çeşit pizza yapıyor, her seferinde başka söylüyorum.
  • sir gawain  (24.01.19 00:25:52 ~ 00:30:31) 
pizzayı öyle aşırı çok sevmem, hamburgeri pizzaya tercih ederim mesela. Ama yıllardır dominos falan yemedim onları hiç sevmiyorum. İzmir'de Pizza Locale'nin pizzalarını seviyorum ben ki aslında ona da çok laf eden var ama bence güzel yani. Çeşit olarak da etsiz pizza yemem ben o yüzden 4 peynir falan çok sıkıcı geliyor bana hiç denemedim. Şarküteri gibi bol etli pizzalar ya da kavurmalı falan seviyorum. Plase tavuklu barbekü soslu falan olabilir. Aslında villa grilla'da tavuk-barbekü sos-jalapeno'lu bi pizza vardı, o baya güzeldi


  • nundu  (24.01.19 00:43:30) 
Dominos ve benzeri markaların pizzaları salçalı ekmek gibi, ağzına kadar sos ve kimyasala dolu olarak geliyor maalesef. Özellikle son dönemde epeydir tavuk salam - tavuk sosis kullanıyorlar, leş gibi bir tadı var ve ucuz da değil. Pizza yemek istiyorsan butik pizzacılar gideceksin, son dönemde Pizza Locale'i seviyorum. Ümraniye'de gitmiştim.


  • roket adam  (24.01.19 00:55:57) 
Olivia’s akar. İstanbul’da olan biri burada yemediyse pizza yedim demesin.


  • kumulatifvergimatrahi  (24.01.19 08:21:05) 
Pizza locale fena yapmıyor.
En sevdiğim ise antalya lara'da pizza napoli var, çok beğeniyorum çok güzel yapıyorlar ve çeşitleri harika. yanına da fesleğenli ayran<3 antalya'ya her gittiğimde uğrarım mutlaka.

  • veritaslibertas  (24.01.19 09:20:09) 
franchise'lardan papa john's ve dominos'un dublex çedarı. little ceasars'ın peynir kenarı da puf puf çok güzel.

napoli usulü pizza için pizzeria il pellicano, istanbul'da alanında en iyisi. daha mainstream usülde ise miss pizzayı tercih ediyorum.

iki tipin de yeri ayrı, bir pizzasever olarak iki tipi de tüketiyorum.

bir daha asla dediğim fornello pizza. o kadar övülüp de ortalamanın bile altı pizza yapan başka bir yer görmedim. bir kere hamuru düzgün değil, malzemeler de kötü.
  • Bruce  (24.01.19 09:36:25) 
çok beğendiğim 2 pizzayla karşılaştım bu güne kadar, birisini litvanya klaipeda'da zincir olduğunu düşündüğüm pizzacıda yedim, ötekisini de eski antwerp de bir italyan pizzacısında.

onun dışında türkiyede beğendiğim olmadı pek, kendim güzel yaparım, tam istediğim gibi olur ama özetle taş pizza fırınında pişmesi tercihimdir.
  • killerbee  (24.01.19 09:38:58 ~ 09:39:28) 
aa sabah işe gelirken ulan bu pizzacılar çok da dandik nasıl azalarak bitmiyorlar diye düşünüyordum, hemen gömeyim.
zincir pizzacıların hiçbirini beğenmiyorum. kullandıkları malzemeler, peyniri, yağı bile aşırı kötü. gerçekten açlıktan ölecek durumda değilsem asla yemem. küçük esnaf <3 ev yapımı pizza uğraştırıcı bir şey, dolayısıyla dışarıda yemeyi tercih ederim. daha çok etsiz pizza seviyorum, at mantarı, at soğanı, dök üstüne yeşilliği, mis.

etiler'de odun pizza, şaşkınbakkal'da nello's. farklı tip pizzalar ama ikisi de çok başarılı <3 bunlardan başka bir yerde de pizza mizza yemem, başka şeyler yerim.
  • evde liyakat kalmamis  (24.01.19 10:14:03) 
ortakoy - pizza pizano


  • jimicik  (24.01.19 10:23:02) 
istanbulda en güzel pizzaları upper crustta yedim, dominos ve benzeri pizzacılardan asla yemem


  • zozjotejmnk  (24.01.19 10:23:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.