[]

Windows 10 Pro Lisans

Az evvel n11'den 10tl ye aldım. Mail üzerinden lisans anahtarını gönderdiler. Windows'u yeniden yükledim. Anahtarı girdim. Hiçbir sorun olmadan windowsum etkinleşti!

Şimdi ben bunu 10tl ye aldım. Ancak aynı sitede oldukça geniş skalada windows 10 pro lisans fiyatı var. Yani aşağı yukarı 3000tl'den 10tl'ye kadar değişiyor fiyatı. 1200'e var, 800 - 900'e var. 150tl'ye var. 45 - 50tl'ye var. Var oğlu var.

Yani bunların arasında ne fark var? Bir insan 10tl dururken neden 1000tl versin ki? microsoft'un sitesine girdim 1899tl diyor. ben orjinal lisanslı almadım mı? nedir bu fiyat farkı?

 
Aldığınız key MAK(Multiple Activation Key) keydir. Her an patlama riski var. Yani tek bir key ile yüzlerce bilgisayarı etkinleştirmeye yarar. Benim bilgisayarımda mesela OEM key var biosuna entegre, formattan sonra herhangi bir işlem yapmama gerek kalmadan aktif oluyor. Bunun patlama riski yok. Aradaki fark sadece bu; yani risk. :)


  • Arthur Dayne  (21.01.19 23:41:27) 
Bir işletmeyseniz, denetleme durumunda faturalarını beyan edemeyeceğiniz için sıkıntı yaşarsınız. Ev kullanıcısı için sıkıntılı bir durum yok. Ben senelerdir kullanıyorum her bilgisayarıma n11den alıp kurdum


  • alaimisema  (22.01.19 09:13:00) 
arkadaşların söylediğine ek olarak, 1 seneden fazladır ben de n11'den 10-15 liraya aldığım key'i kullanıyorum ve benim tavsiyemle 3-4 arkadaşım daha aldı benzer satıcılardan. henüz kimsenin key'i patlamadı. patlasa da gider benzer paralara yenisini alırım. 15 liraya aldığım şeyi nerdeyse 2 senedir kullanıyorum. patlarsa gram üzülmem :)


  • washe  (22.01.19 09:18:11) 
Cevaplar için teşekkür ederim.

Ben sıkıntı yaşar mıyım diye sormuyorum aslında. Neden bu kadar fark var fiyatlar arasında diye soruyorum.
  • asethuan  (22.01.19 14:16:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.