[]

Iphone 6s ve 7 şarj aleti 1 amper vs 2+ amper

Bugün ttec şarj aleti bakarken teknoloji mağazası çalışanı hangi telefonda kullanacağımızı sordu. 6s ve 7 olduğunu söyleyince “bunlar 2.1 (ya da 2.4 ) amperlik, sizin telefonunuza zarar verir. Siz 1 amperlik alacaksınız” dedi. Hızlı şarj olayının iphone 8den sonra olduğunu ve bu 2 amper üstü olanların onlara uygun olduğunu da ekledi. İlk defa böyle bir ayrım olduğunu duydum ve şaşırdım. Bu konuyu iyi bilenler var mı aramızda bu olayı teyit edebilir misiniz?




 
yüksek amperliler 6s 7 vs'ye zarar vermez. telefonun kendi koruması var üstüne adaptörlerde de koruma var zaten. adaptör telefonun alabileceği kadarını telefondan öğrenip ona göre akım gönderir.

iphone 6s ve 7'nin hatta tüm iphone'ların kutudan çıkan adaptörü 5v 1A ama elemanın da dediği gibi, 8, x, xs ve xs max'ta hızlı şarj da var. yani amperi yüksek olan adaptör bu telefonları daha hızlı şarj edebilir.

6s ve 7'ye yüksek amperli adaptör bağlarsan normal adaptöre göre taş çatlasa 5-10 dk lık daha iyi bi şarj süresi elde edersin ama zarar falan vermez. yeterki kablo ve adaptör kaliteli olsun.
  • washe  (20.01.19 22:11:34) 
@washe teşekkür ederim. Peki ttec kaliteli midir sizce?


  • sekerse tehlike  (20.01.19 22:14:11) 
ttec kullanmış birisi olarak, orta kalite diyebilirim. yani kesinlikle kötü değil ama üst kalite de değil. şahsen ben iphone x'i anker adaptör ve kablo ile şarj ediyorum.


  • washe  (20.01.19 23:35:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.