[]

evde parti veren var mi?

soyle batili dizilerde gorudugumuz gibilerden. mesela liseye giden cocuk evinde parti veriyor tum okulu davet ediyor.

- bu durum gercek mi? yoksa sadece diziler/filmler icin uydurduklari bir sey mi? o evi kim topluyor arkalarindan? (yurtdisinda yasayan ve gorenler icin bu soru.)

- bizde de var mi boyle bir sey? ben gormedim ama belki vardir, boyle daha acik fikirli ailelerde falan?

- son olarak, biricik evladiniz sizden evde parti icin izin istese izin verir miydiniz?

(cok muhim bir soru olmadigi icin gonul islerinde yerini uygun gordum. ana sayfayi isgal etmesin.)

 
Evde yalnız kaldığımda ufak çaplısını vermişliğim var, 10 kişilik. Ya da yılbaşlarında 30-40 kişi uygun birilerinin evinde toplanmışlığımız var.


  • taurina  (18.01.19 20:51:48) 
özel gün olmasada olağan bi günde 10-15 kişi sabaha kadar partilemişliğimiz çoktur. ki arkadaş grubunun en kötü 5-6'sı ciddi mekanlarda çalan djler olunca standart bir oturma bile ona dönebiliyo. özel günlerde bu sayi 20-25i bulur.


  • berginyonbaenre  (18.01.19 20:57:15) 
Filmlerdeki gibi ev sahibinin gelenleri tanımadığı,açık kapı partilemişliğim yok. Ama evimde Tamamı arkadaşlarımdan oluşan 20-25 kişilik partiler -adı partiyse- yaptım. Sonra ben temizledim yine, halıdan şarap lekesinin çıkmadığını yine bu partilerden birinde öğrendim.


  • denef  (18.01.19 21:05:11) 
Lisede degil de universitede veriyorduk

Ama Turk dizileri ile Turk aile hayati ayni mi? ABD film ve dizileri de oyle.

Parti icin izin istese veririm ama uzakta bir yerde gozlemlerim 18 yasina kadar. Kendi evinde istedigini yapabilir 18'den sonra
  • Traveller  (18.01.19 21:11:32) 
avrupada ABD'deki bi 3 katlı her kat 250 m2 taşra evlerinde yaşamıyor insanlar (istisnaları hariç tutarsak)
apartman dairesi, ya da müstakil olsa da minik evler, bahçe sınırlı, havuzlu mavuzlu öyle çok ev yok. iklim de (ispanya vs hariç) çok müsait değil.

tabi parti oluyor da mesela housewarming party :) biri yeni bir eve taşınıyor işyerindekileri filan çağırıyor. 8-10 kişi hadi erken gelen geç gelen 15 kişi. valla bu durumda geç giden (ya da hiç gitmeyen) yakın arkadaşlar filan topluyor evi. bi de avrupalı görgülü insan canım, ABDli gibi tüketim manyağı moron değil (burada esas mesele sizin bahsettiklerinizin ergen olması, ergenlerin dünyasından haberim yok) herkes kendi bardağını tabağını topluyor.
  • niye ama  (18.01.19 22:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.