[]

İnsan Kaynakları bu denli vasıfsız olmak zorunda mı?

Merhaba, Dostlar;

Başından geçen bir olayı aktarmak istiyorum sizlere.
Hali hazırda hem çalışıp hem iş arayışıma devam ediyorum. Bu noktada özgeçmişimde aktif olarak çalıştığım görülmekte.
Son günlerde (yaklaşık 1-2 aydır ilanlara dönüş olmuyordu) firmalar ilanlarına dönüş yapmaya başladı.
Gün içinde 2-3 telefon geliyor, mülakat davetleri şeklinde. Koskoca firmalar şu gün şu saatte mülakata çağırıyoruz diyor. Ben ise bu gün bir müsaitliğim söz konusu günü ya da saati şu şekilde değiştirebilir miyiz? rica ediyorum. Tamam ben kontrol edip size dönüş yapacağım diyorlar ve tekrar aramıyorlar.

İnsan kaynakları bu kadar sığ ve boş bir alan mı her şirkette.
Neden böyle yapıyorlar?
Bu yaptıkları ayıp değil mi?

 
Aday sayısının çokluğunun getirdiği rahatlık ve umursamazlık. Onların istediği saatte hazır olacak birileri fazlasıyla bulunur elbet.


  • shangrilla  (18.01.19 15:43:24) 
adayları arayıp mülakat randevusunu stajyerler yapabiliyor bazen. büyük olasılıkla bu benzeri bir durum başınıza gelmiş olmalı. yoksa aramamaları için bir sebep yok.


  • ezkaza  (18.01.19 16:16:42) 
Çünkü dendiği gibi stajyer, ik personeli vb title'da biri arıyor sizi. siz de böyle bir taleple dönünce muhtemelen uğraşmak istemiyorlar. çünkü iş yükü. randevu ayarlayacak, belki randevu değiştirecek vs. vs. sizi geri dönüp arayacak. iş hayatındasınız zaten biliyorsunuzdur insanların ne kadar homur homur iş yaptığını. sebep bu yani bence.


  • veritaslibertas  (18.01.19 16:22:59) 
sizi arayan stajyer vs.. +1

ayrıca tecrübeniz arttıkça talep etme gücünüz artar. giriş seviye için 100 aday vardır, uzman pozisyon için 50, yönetici için 10 aday olur. 10 kişiden biri olmaya başladığınızda siz ne zaman isterseniz görüşmeniz o zamana organize edilir.
  • benaslinda  (18.01.19 16:26:18) 
ayrıca ben adayı 2 kere çağırmıyorum meselai hem ik görüşmesini hem teknik mülakatı aynı anda yapıyoruz, böyle olunca teknik yönetici bize diyor ki çarşamba 15.00-17.00 arası müsaitim, buna göre organize edin adaylarınızı. bu durumda adayın bize uyması gerekiyor. ayrıca bir üst cevapta da belirttiğim gibi çok çok beğendiğimiz bir adaysa yönetici ile tekrar konuşabiliyoruz adaya atıyorum perşembe uygunmuş, perşembe günü için müsaitlik verir misiniz diye ama çok nadir oluyor tabi.


  • benaslinda  (18.01.19 16:28:24) 
Bahsi geçen ilanlar genellikle Kıdemli Mühendis, orta düzey yönetici.

Bir de şöyle bir saçmalık ortaya çıktı. Maaş beklentisi sorulduğunda verilen cevaba aptal bir gülümseme ile yuh bakışı atmak.

5 yıl tecrübeli mühendis arıyorsun, orta düzey yönetici ilan özelliklerin belirtmişsin ancak şuncacık maaşa yuh diyorsun, üstüne üstlük ben şuan yuh dedikleri maaşı her ay ustabaşlarına veriyorum mesaileri ile birlikte.
  • graywolf  (18.01.19 17:13:49) 
ya şirketten şirket çooook fark oluyor.

ülkemizde çoğu firmada ücret yönetimi yapılmıyor, ben bir adayı çağırırken piyasa o leveldaki bir adamın kaç para aldığını biliyorum, bütçemi biliyorum ona göre çağırıyorum.

adı sanı uyulmamış, ik değil de personelcilik kafasıyla ilerleyen yerlerde maalesef bu gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

artık çoğu firma başvuru anında beklenti soruyor, iki taraf için de zaman kaybı olmaması adına. bu gibi durumlardan kaçınmak isterseniz net beklenti aralığınızı cv nide belirtebilirsiniz.
  • benaslinda  (18.01.19 17:24:51) 
ben bu yazılı sınav fln nooluyo hiç anlamıyorum ya neden bu süreçlere giriyorsunuz ki


  • graywolf  (18.01.19 23:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.