[]

25 kuruş poşet tüketimini baya azalttı...

65 yaş üstü için uygulansa şehir içi belediye otobüsü tüketimini de azaltır mı sizce?




 
Ne istiyonuz olm yaşlılardan bırakın binsin. Azaltmaz. Önemli olan para değil paranın karşılığı


  • karayel  (17.01.19 21:40:31 ~ 22:03:01) 
Ogrenciden para alinan bir ulkede sirf yasli duruma geldi diye para alinmayan bir sacmalik. Hos hasta olan yaslisi genci farketmez herkes aracini seferber etse bedava olmasa 2 durak binen teyze amcalar olmaz biz de rahat ederiz.


  • baldan kaymak  (17.01.19 21:41:18) 
ne azaltması ayaklarını otobüse atmazlar. iyi de olur.


  • dox  (17.01.19 21:44:11) 
cok kaba bir soru bu. bu soruyu sordugun icin utanmalisin.

azaltmaz hayir.

ek: efem, bizim kulturumuzde buyuklere saygi vardir. bu soru da buyuklere saygisizlik iceriyor. bu sebepten oturu kaba bir soru oldugunu soyledim. yaslilar size ne yapti arkadas? yer vermiyorsan verme, kafana baston mu dayiyorlar? adam o yasa gelmis, topluma ve ulkeye katki saglamis. omrunun kalan son birkac yilini da birak otobusle gezsin tozsun yahu. sizden izin mi alacak? bu cokbilmis zihniyet cok tuhaf, her sey onlarin istedigi gibi olacak. size katiyen katilmiyorum.
  • Leonardo~Da~Vinci  (17.01.19 21:49:11 ~ 23:16:32) 
%50 azaltir


  • try again fail again fail better  (17.01.19 22:04:30) 
Mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde ücretli olsa o da yeterli bence.


  • Murtazaaylak  (17.01.19 22:22:55) 
65 yaş üstü insanların acaba kaç tanesi keyfi olarak gezmeye çıkıyor o kalabalık saatlerde.


  • essoist  (17.01.19 22:42:25) 
böyle bir soru sorduğun için kesinlikle utanmamalısın. daha bugün bir otobüste 3-4 kişilik yaşlı bir teyze grubu otobüse binemeyecek gibi oldular çok dolu olduğu için ve alttan alttan birileri inse bari bizim binmemiz lazım gibisinden bi şeyler gevelediler. düşün orada bir sürü insan var neredeyse hepsi öğrenci ve bedava bindikleri otobüste daha fazla hak talep ediyorlar. ha bu arada konserve gibi gitmek istemeyenler dolmusa biniyorlar daha pahalı tabii ama bu yaşlılar da pek tabii öyle yapabilir ama yapmıyorlar neden çünkü bedave.

kesinlikle azaltır.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.01.19 22:47:00) 
Ulaşım imkanlarını arttırmak yerine yaşlı insanların haklarını elinden almanın niye tercih edildiğini anlamıyorum. Sizi bu konserve istifi ulaşım sistemine mahkum kılanlara tepki göstermezsiniz, 80 yaşındaki insanın metrobüse binmesine kızarsınız. Bu tıpkı izin gunümüz yükselsin demek yerine öğretmenlerin izin günü düşsün demeğe benziyor.


  • biravekahve  (17.01.19 22:59:03) 
Yaşlı insanların hakkı diye bir şey yok hocam. Seçimde oy tirtiklamak için benim paramla ötekini finanse etmek var. Hakkı varsa parasını verdim binsin. Öteki türlüsü hak değil hak yemek oluyor.


  • dox  (17.01.19 23:08:25) 
Bence de yapılmalı 25 kuruş. Yaşlılar keyfi bir şekilde sosyalleşmek için toplu taşımayla en yoğun saatlerde saçma sapan şehir turu yapıp otobüste rastladıkları mahalle arkadaşlarıyla boş muhabbet yapacak diye ben okuldan dönüş saatimde ayakta kalıyorum. Bi gruba ulaşım bedava olacaksa öğrencilere olmalı, yaşlılara yarı fiyatı olabilir. Bizde tam tersi..

@essoist çoğu keyfi çıkıyor. İki poşet sebze almaya metroyla 25 dakikalık yol yapıyorlar.
  • nundu  (17.01.19 23:10:04) 
@biravekahve nereye tepki gösteriyoruz söyle gösterelim. sen nereye gösterdin tam olarak ben de oraya göstereyim ona göre.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.01.19 23:29:25) 
Çok şükür sizin gibi bi kaç kişiyle olmuyor bu işler,sosyal devlet anlayışı az da olsa devam ediyor.


  • essoist  (17.01.19 23:38:27) 
bedava olan her şey suistimale açık maalesef.
kimse yaşlılar otobüse binmesin gezmesin dolaşmasın demiyor zaten. Çok küçük bir meblağ çok şey fark ettirecektir diyorum sadece. 25 kuruş diyoruz sosyal devlet diyorlar.

örneğin, devlet hastanelerinde muayenelerde katılım payı alınıyor örneğin, 5-tl civarında, tamam üst üste koyunca büyük bir meblağ oluyor, kronik hastalığı olanlar için zor birşey bu düşürülebilir ama o ücret de alınmasa hastanede ayak basacak yer kalacağını düşünmüyorum.
  • theconqueror  (17.01.19 23:45:15 ~ 23:46:09) 
Kesinlikle azaltır. Zaten erken saatlerde ve iş çıkışı saatinde 65 yaş üstüne ücretli olmalı. Gün içinde yaşlılar binebildiği kadar binsin.


  • horowitz  (18.01.19 01:04:07) 
Kesinlikle azaltir. Birsey bedava ise cikki cikiyor. Illa bedava yapilacakza birilerine asgari ucretluye yapilsin. Yaslilarin tamami is olsun diye otobuse biniyor. Burada tam liselilerin cikis saatinde butun yaslilar cami turizmine basliyor. Ve hic utanmiyorum alayinin o otobuse binmemesi gerekiyor. Ayrica yeri gelmisken bu bedava kartlarda da buyuk dolap dondugu kanaatindeyim. Bi bakin basilan kartlara on tarafta bekleyen. En az ucte biri ucretsiz kart. Nereden bu degirmenin suyu?


  • allah yazdiysa bozsun  (18.01.19 08:55:19) 
Ekmek almaya, namazı başka camide kılmaya otobüsle rastgele yerlere giden dayılarla dolu yaşadığım mahalle. Büyüklere saygı gerektirecek bir ortam değil. Kazanılmış bir hak ile oturduysan kimsenin seni psikolojik ve fiziksel şekilde taciz edip yer istemeye hakkı yoktur. Senin kişisel ahlak çerçeven içerisinde şekillenen bir durum söz konusu. İnanın gerçekten oturmaya ihtiyacı olan insanlar her yönden belli oluyor. Salak salak laflarla otobüsteki insanları yanına çekip sizi sindirme amaçları olmadığı gibi tek derdi işini halledebilmek. Sosyal devlet anlayışı toplumun sadece bir bölümüne karşı sağlanan imkanlardan ibaret değildir.

Saygı da, sosyal devlet de böyle olacaksa hiç olmasın.
  • desdenova34  (18.01.19 09:01:44) 
biravekahve +1

Arkadaş sorun yaşlıların toplu taşımayı kullanmaları değil. Toplu taşımaların yetersizliği. Bunu anlamak çok mu zor? Yaşlıymış da işi yokmuş da bilmem ne. Bir de memlekette herkesin ne önemli işleri varmış. Gördükçe şaşırıyorum. Aynı ülkede yaşamıyoruz herhalde. Ulaşım hakkı, önemli işlere tabii değil neyse ki. O yüzden önemli işleri olmadığı halde binebiliyor insanlar!

Kocaman insanlar olmuşsunuz. Nereye, nasıl tepki göstereceğinizi de bir zahmet kendiniz bilin. Bu konuda kim ne çalışma yapıyor, insanlar nasıl örgütleniyor, bulması zor değil. Bulamadınız mı? Siz oluşturun o zaman kamuoyu.

Ben de oturduğu yerden, yaşlılar binmesin diyen zihniyetle aynı otobüse binmek istemiyorum. Ama mecbur kalıyorum işte!
  • windowsguvenlikduvari  (18.01.19 10:06:28) 
@proletarier aller lander vereinigt euch

Nick-entry bu kadar uyumsuz olmamalıydı,nicke yazık olmuş. Alacağın her politik tutum burada yaşlılar az binsin demekten daha faydalı olur. Her tutum diyorum bak,aklına gelen her şey.
  • biravekahve  (18.01.19 13:06:29) 
ulaşımın daha iyi olmasıyla yaşlıların bedava ulaşım hakkını sömürmesi tamamen farklı konular. Otobüsler dakikada bir de kalksa yaşlılar aynı tutumu sergiledikçe doluluk olacaktır. ayrıca olayın ekonomik boyutu da var ek seferlerden dolayı.


  • nundu  (19.01.19 18:54:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.