[]

Laptop Upgrade Part 2 - SSD Nasıl takılır

Evet efendim, www.eksiduyuru.com soruda laptopu upgrade ettmeye başladım. İlk ayakta 4x4 gb ram tedarik edip takacağım. Bu işlemi ben yapabilirim. Bir kaç defa söküp takmışlığım var.

Ama ssd nasıl takılır, bilgisayara uygunluğu nasıl kontrol edilir bilemedim.

1. SSD Laptopa nasıl takılır? Laptopu altından açtığımızda hdd var. onun yerine takabiliyor muyuz?
2. Bilgisayara uygunluğu nasıl kontrol edilir?

Hürmetler,

 
Biraz konunuza yancı gibi olucam ama..Ssd yi aynı marka model laptopumun youtube videolarına bakarak değiştim ama bi yerde yanlışlık yaptım ya da ssd laptopla uyumlu değil bilemedim.Ssd nin üzerinden geçen şerit kabloda 1-2 şerit yandı:((buradaki arkadaşlardan ben de yardım bekliyorum.
Asus K550 laptop ,samsung evo 350 240gb ssd

  • arenas  (08.01.19 20:55:44) 
o pc'de 4 tane ram slotu olmayabilir. muhtemelen yoktur zaten. ssd takmak çok basit, eski hdd yi söküp aynı yere ssd yi takıyorsunuz. sonrası kurulum mevzu zaten.

@arenas ssd yi yanlış takma ihtimalin yok denecek kadar az. garantiye bi yollamayı dene derim. senin fiziki olarak yapabileceğin çok az hata var ssd takarken.
  • Tears of Devil  (08.01.19 21:45:04) 
Laptop 16 gb ram’i desteklemiyor olabilir, kontrol etmeni tavsiye ederim.


  • efx  (08.01.19 23:00:08) 
Laptop'un arkasını açınca, HDD metal kasa gibi parçanın içinde duruyor. Üstündeki 4 vidayı söküp ittince boşa çıkıyor. Sonra onun da yanlarında 2şer tane vida var onları da sökünde HDD yerine SSD'yi takıp bu sefer işlemleri tersten yapıyorsun. SSD'nin yanında plastik bir parça gelebiliyor. Eğer HDD'den inceyse SSD, bilgisayara takmadan önce altına onu yerleştiriyorsun, böylece boşluğunu alıyor.

Edit: laptopta muhtemelen ram için 4 slot yoktur almadan önce açıp kontrol edin olsa dahi 16gb desteklemeyebilir.
  • reactionic  (08.01.19 23:06:48 ~ 23:11:08) 
@efx @reactionic bilgisayarım 8gb ram destekliyor. iki slotu var. iki tane 4 takınca olmaz mı? 4x4=16 diye mi hesaplayacağız?

standart : 3,072 (2,048 + 1,024) MB
maksimum genişleme : 8,192 MB
teknoloji : DDR3 RAM (1.066 MHz)
  • iddaaci  (08.01.19 23:11:17 ~ 23:29:48) 
4x4 = 4 tane 4gblık ram

Anakartta 2 slot mevcut ve en fazla 8gb destekliyormuş. Siz 2 tane alır 2x4 yaparsınız veya mevcut konfigürasyonda 2+1 varmış, 1'i söküp yerine 4gb takar 6 yaparsınız. Oyun harici yine yeterli olacaktır. Tabiki en iyisi aynı marka model ve kapasitede ram kullanmak ama günlük kullanılacağı için 2+4 sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Kendim de öyle yaptım uzun süredir sorunsuz kullanıyorum.
  • reactionic  (08.01.19 23:57:28 ~ 23:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.