[]

Laptop Upgrade Ediyoruz - İşte Bileşenler

Efendim merhaba, benim 2008 model 10 senelik bir laptop'um var. Şu anda size oradan sesleniyorum. Bu bilgisayar dolduğunda yavaşlayan, çok programı kaldıramayan bir bilgisayar. Ama ben 3 ayda bir format attığımda internete çok kolay girebilen hızlı bir bilgisayar haline geliyor. Oyun oynamıyor, ağır programlar kullanmıyorum. Sadece internet ve bir kaç basit programla kullanıyorum bilgisayarı. Benim amacım ise biraz daha ömrünü uzatmak. Fiziki olarak çok rahat ettiğim bir bilgisayar. Bu yüzden elimin altında olmasını istiyorum. Şimdi aşağıda bileşenleri veriyorum. Hangi parçaları nasıl yükseltebilirim? O parçaların uyumlu olanlarını nasıl bulabilirim bilgi verirseniz sevinirim.

Arkadaşım ssd al, çok hızlanır dedi mesela. Önüme gelen ssd'yi alabilir miyim?
Ram yükseltmesi kesinlikle yapacağım hangi ram'i almalıyım? Uygunluğunu nasıl kontrol edebilirim?

Processor Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 350 @ 2.27GHz

Video Card ATI Mobility Radeon HD 5145

RAM 3.0 GB

Operating System Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit

Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.

 
Bilgisayar kaç ram destekliyor bilmiyorum ona göre ram alın. Ssd kesinlikle hızlandırıyor. Ssd almanız şart.
Edit: ram için maks kaç gb destekliyor anakart ona bakın. Kaç slot varmış bakın. İkinci el ucuza bulursunuz.

  • bahoho  (07.01.19 18:35:56 ~ 18:37:13) 
- SSD elzem.

- Ekran kartı anakarta entegre olabilir, öyleyse değiştirmek çok mümkün olmayacaktır.

- Ram ve işlemci için de anakartın modeline ve ve buna uyumlu bileşenlere bakmanız lazım.

Bunlar arasında Ssd ve Ram değişimi kısa vadede işinizi görür.
  • shangrilla  (07.01.19 18:39:55) 
laptoplar zaten cok fazla upgrade imkani vermez.

1- ram'i yukselt min 8GB, destekliyorsa 16GB yap
2- SSD al. orta kalite bir SSD alsan yeterli. Samsung'un EVO serisi gayet basarili.
3- cok istiyorsan, ikinci el islemci de alabilirsin.
butun bu yukseltmeler icin bilgisayarin hangi teknolojileri/standartlari destekledigi onemli. marka model soylersen daha iyi yardimci olabiliriz.
  • crucio  (07.01.19 20:44:39 ~ 20:45:45) 
laptop'um şudur: www.toshiba-turkey.com


  • iddaaci  (07.01.19 21:00:23) 
ekran kartı on board galiba, zaten değiştirilemez de asıl sorun on board kartlı bir bilgisayara yapacağın yatırıma ne kadar değeceği. 8gb ram taksan 400 tl, 250gb ssd taksan 300-350 tl vereceksin. evet internette gezerken ya da film müzik takılırken rahatlayacaktır bilgisayar ama işlemcisi eski, kartı eski ve yetersiz, hepsinden önce de fanları iyice tozlanmış, performansı düşmüş olacaktır o laptobun. bataryasının bitik olduğunu da tahmin ediyorum. yani tabii piyasadaki celeron işlemcili 1800 liralık laptoplardan al demeyeceğim seninki bu upgradelerle onlardan iyi olur ama üç ay sonra başka sorunlar çıkarabilir artık, sonuçta mekanik değil elektronik bu işledikçe ışıldamıyor.


  • phoarbix  (07.01.19 21:48:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.