[]

Squat yaparken gelen yanma hissi

Merhaba,
Squat yaparken (squat machine'de) aşağıdaki görselde daire içine aldığım alanda, tek bir noktada aşırı yanma hissi oluyor. Orası böyle resmen sıcak bir hal alıyor, tuhaf bir his. dediğim gibi parmak ucu kadar bir alan yani tek bir nokta. harekete devam edebiliyorum, ama ısındıkça ısınıyor orası. nedir bu neden oluyor bilen var mıdır?

s3.eksiup.com

edit: görselde biraz yukarı çizmişim sanırım, az daha altı aslında, bacağın bittiği yer.

 
Aynı sorun bende de vardı. Bir şey olmuyormuş gibi hayatıma devam ettim.


  • valarmurgulis  (02.01.19 11:03:35) 
Hip flexor kasların esnek olmadığı için oluyor, antrenmanlardan önce o bölgeyi esnetecek hareketler yaparsan sorun ortadan kalkar. Ara: Hip flexor esnetme.


  • angelus  (02.01.19 11:24:22) 
Kaslar aşırı zorlanınca o bölgeye bazı kimyasalların hucum ettiği ve yanma hissinin ondan olduğunu hatırlıyorum, yanma başlayınca abartmamak lazımdı sanki.


  • John Bloor  (02.01.19 11:34:00) 
İlk zamanlar ben de normal olarak devam ediyordum. Fakat orada laktik asit biriktiği için yanma olduğunu duydum. Bunun zararlı olduğunu da öğrenince yanma hissi gelince bıraktım hareketi. Ama @angelus'un dediğini de sorayım ben.


  • ceyhan prensi adana  (03.01.19 09:55:13) 
Laktik Asit olayını biraz yanlış biliyorsunuz. Laktik asit bir kası zorladınız diye hemen vücutta üretilip size acı veren bir madde değildir, laktik asit uzun ve yüksek yoğunlukla antrenmanlarda, kasların glikozdan üretip tükettiği ATP'lerden sonra oksijensiz ortamda arta kalan ve kaslardaki alkali ortamı asidik ortama çeviren, yanı ortamın Ph değerini düşüren bir maddedir, bu da yorgunluk hissi yaratır. Bununla birlikte, laktata dönüştürüldüğünde, yine karaciğerde cori siklusu ile bir kısmı tekrar glikoza çevrilerek enerji veren de bir maddedir. Yani squat yaptım kasım yandı bunun nedeni laktik asit diyemeyiz, laktik asidin böyle bir olayı yok, laktik asit salınımında en fazla hissedeceğiniz şey yorgunluktur, aslında ona neden olan da direkt laktik asit değil, laktik asit nedeniyle artan hidrojen iyonlarının ortamı asidik hale çevirmesidir, bu da hem mental hem de fiziksel anlamda o işi yapamayacak noktaya getirir ama kasım yandı kasım acıdı gibi bir durum olmaz pek.


  • angelus  (03.01.19 12:45:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.