[]

2k Monitör

Merhabalar,

Evde ofis işleri için monitör almak istiyorum. Notebooka takıp kullacağım. Kullandığım notebookta nvidia mx150 ekran kartı var. Mesela 2k wqhd monitör alsam. Bu ekran kartı ile ekranda 2k görüntü alabiliyor muyum? Yoksa hiç alakası bile yok mu? Okuduklarım kafamı karıştırdı? Şimdiden teşekkürler.


 
alırsın. kafanı karıştıran şeyler neler onları söyle istersen onları da açıklamaya çalışayım.


  • washe  (31.12.18 13:32:04) 
Bilgisayar başında çok fazla zaman geçiriyorum. Görüntü kalitesi ve göz yorgunluğu gibi konular benim için önemli. Kafamı karıştıran konuları aşağıda belirttim. İlginiz için teşekkür ederim.
Bilgisayar modeli : support.hp.com

1. Mevcut donanım ile 2k monitör almak mantıklı mı?
2. Alacağım monitör 60 hz. Acaba onun yerine Full HD 75 veya 144 mhz mi ekran almalıyım?
  • h2  (31.12.18 13:50:02) 
1. mevcut donanımla ne yapacağına bağlı. ofis işleri (word, excel web sayfası gibi) vs yapacaksan yüksek çözünürlük işine çok yarar çünkü çok daha fazla alanı tek ekranda sana gösterebilir. zaten ofis işleri demişsin.

2. ofis işleri için 60 hz zaten yeterli, 75hz ile 60 hz arasında çok ciddi bir fark yok, ama 144 hz farklı bir dünya ve o dünya fps gibi hızlı oyunlar oynarken işine yarıyor sadece. ofis işleri için gereksiz.

165 hz 27 inç 2K monitör kullanan birisi olarak ben 2k monitörü ofis işleri için de tavsiye ederim.
  • washe  (31.12.18 14:07:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.