[]

Sorun modemde mi başka bir şey mi?

Bir süredir internet yok. Modemde sadece güç lambası yanıyor başka da birşey yok.
Servis sağlayıcıyi aradım bizde sorun yok dediler. Arıza kaydı bıraktım Telekom'dan gelip baktılar apartman ankastresinde de sorun yokmuş. Şimdi ya apartmandan eve gelen iç hatta bir şey var ya da modemde.

Sizce hangisi? Ona göre ya elektrikçi çağıracam ya da modemi tamire götürecem. (Yalın vdsl)

 
komşudan fln 2 dk modem ödünç alıp deneseniz ? bu arada eve gelen hatta da telekom gelip bakıyordu. yani ana hattan eve gelen sinyali ölçüyordu. yalına da sorun isterseniz


  • oscar  (30.12.18 08:57:26) 
modem zyxel ise ara sıra takılıyor başka bir hatta test et, bağlantı kurulsun düzelir. tamire göndermeden bunu dene.

benim başıma geldi, gelen elemanlar modem bozuk servise gönderin dedi.

gittim tt müdürlüğüne modemi gösterdim, biz bişey yapamayız, siz kendiniz göndereceksiniz falan dediler.

gittim bi bilgisayarcıya modem alacaktım, çünkü servise gönder et en az 1 ay, zaten 2 ay interneti bağlasınlar diye bekledim 1 hafta sonra bu olay oldu, işlerim aksadı. modem de sıfırdı.

neyse adam ver bakayım neyi varmış dedi, taktı çalıştı, aldım eve geldim çalışıyor.

elektrik gidip gelince böyle olabiliyor.

çalışan internet hattında aşağıdaki kutudan modeme gelen hat, bızıklanmadıkça bozulmaz yani.

birisi bozmadıkça.

birisi bozmadıkçayı özellikle söyledim.

bu yukarıda anlattığım hattın olduğu yerde internet odası var apartmanın en altında, site elektrikçisi gelip kapıyı açıyor, bu internetçi elemanlar geldikçe. onun dışında kilitli ve kapalı tutuluyor.

neyse, tt kutusu ve süperonline kutusu var o odada.

tt geliyor elektirkçiyi bulup kapıyı açtırıyor, işini hallediyor gidiyor. peşinden superonline geliyor, odaya bakıyolar açık. neyse bi daireye hat bağlamışlar, çıkarken sen git tt kutusuna bas yankeskiyi, kafasına göre 3 5 dairenin hattını kes.

derken elektrikçi de tt'nin işi bitmiştir gidip kilitliyeyim derken bunları içerde hatları keserken yakalıyor. acayip büyük olay olmuştu.
  • killerbee  (30.12.18 09:12:53 ~ 09:20:34) 
modemi fabrika ayarlarına resetle ve arayüzüne erişmeye çalış. resetlemekten sonra yine sadece güç lambası yanıyorsa, kablosuz ağ ismi görünmüyorsa "veya" kabloyla da bağlandığında arayüzüne erişemiyorsan sorun modemdedir.


  • washe  (30.12.18 11:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.