[]

internet kesintisi - elektrik tesisatı

süperonlayn adsl kullanıcısıyım. son 1 haftadır gün içinde belirli periyotlarda, özellikle akşam saatlerinde internetim 5 dakikada bir kopuyor, 30 saniye sonra geri geliyor. önce dsl ışığı sönüyor, sonra internet ışığı sönüyor, 30 saniye sonra geri geliyor.

müşteri hizmetleri binanın elektrik tesisatında bir problem olduğu görüşünde. haklı olabilirler çünkü yine 1 haftadır gökyüzü açık olmasına rağmen uydu sinyalinde de kesintiler yaşamaya başladım. 5 yıldır aboneyim, ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum. çok canımı sıkmasına rağmen sikerim yapacağınız işi deyip aboneliğimi iptal edesim de gelmiyor zira dediğim gibi haklı olabileceklerini düşünüyorum.

lakin elektrik olaylarından anlamıyorum. neye bakacağımı veya sorunun nereden kaynaklanabileceği hakkında en ufak fikrim yok. nası yapalım?

 
adsl'in bina elektriğiyle işi yok, fiber veya kablonet olsaydı binada da kutuları olurdu o zaman hak verebilirdik. evinizdeki elektrik kesilmediyse onun da kesilmemesi gerek.


  • gkhncnzdgn  (28.12.18 14:31:39) 
adsl'in aslında bina elektriyle alakası olabilir ama düşük bir ihtimal. bina yerine mahalle desek daha doğru. mahallelerde şöyle kutular vardır görmüşsündür illaki;

mobile.donanimhaber.com

bunların elektriğiyle ilgili bir sıkıntı olursa sorun yaşayabilirsin. bunları da kontrol edecek kişi sen değilsin.
  • washe  (28.12.18 16:49:38) 
modem üzerinden hat değerlerinize bakmalısınız. modeme gelen kabloda bir yerde kopukluk olsa bile kesinti yaşamanız normal. hat değerlerinde düşüklük varsa adsl bağlantısı kopar yine bağlanır. ama modeme kadar gelen kabloda bir sıkıntı yoksa hattınızda parazit yoksa ve bina iç tesatınızda da bir sorun yoksa o zaman arıza kaydı bırakıp santralden kontrol edilmesini istemeniz lazım.

bir ihtimal de modemden kaynaklı olabilir. bozulmuş olabilir. başka bir modem bulup deneme yapabilirsiniz.
  • mr.goodcat  (28.12.18 17:12:16) 
Modemde sorun yoksa, bağlı bulunduğunuz kutuyu besleyen elektrik hattında çalışma yapılıyor olabilir son günlerde.

Bir hafta kadar gözlemleyin geçmezse modemi test edip arıza kaydı açtırın.
  • John Bloor  (28.12.18 17:38:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.