[]

Kuşbaşı eti lezzetsiz geliyor

Uzun zamandır kuşbaşılı bir yemek yapmıyordum, geçen 2-3 farklı yemekte kullanmak istedim ama sert, gacur gucur et oldu hep. Bunu illa düdüklüde mi yapıp sonra yemeğe koymak gerekiyor?

Halbuki annem direkt güvecin içine ya da ne bileyim yapılacak yemeğin içine direkt koyardı, böyle sert sevimsiz bir et olmazdı.

Mesela fırında güveç yapıcam, direkt sebzelerle birlikte atıyorum. Etin tadına baktıktan sonra mecbur sadece sebzeleri yiyorum. Çünkü sert, pişmiş olmasına rağmen sert.

 
etin neresinden kuşbaşı aldığına bağlı. hayvanın her yeri aynı kalitede, aynı lezzette olmaz ki..


  • silah taciri  (27.12.18 15:36:44) 
direkt koyarsanız sert olacaktır. anneniz belki önceden marine edip, düdüklüde falan pişirip öyle atıyordur yemeğe. ya da çok uzun süre kısık ateşte pişiriyordur. kuzu eti de bi miktar daha yumuşak olur yine. siz belki dana eti kullandıysanız ondan sert olmuştur.


  • veritaslibertas  (27.12.18 15:37:56) 
* et lezzetsiz olabilir
* yeteri kadar pişirmemiş olabilirsin

güveçte falan yapıyorsan en az 2-3 saat pişer o. o yüzde çiğ olmaz. sen önce bir tencerede suyunu salıp tekrar çekene kadar pişir, sonra yemeğine katıver.
  • giovanne  (27.12.18 15:41:48) 
Et ne kadar iyi ve dinlenmişse o kadar yumuşak oluyor. Kuzu kuşbaşı al güveçlik de adama iyi yerinden versin. Eti bir ya da iki gece buzdolabının normal kısmında dinlendir kontrollü. Geçen hafta istemeden öyle dinlenmiş oldu aldığım et tavada kısa sürede kavurma gibi yaptım lokum gibi oldu normalde düdüklüde 1 saat pişirsem anca öyle oluyor.


  • yue  (27.12.18 15:42:42) 
Yağsız etin tadı olmaz ki. Biraz yağlı kısmından olsun.


  • caletti  (27.12.18 15:49:39) 
aynı sorunu daha geçen yaşadım, dana kuşbaşından et sote yaptım ama et bildiğin sertti, nedenleri olarak etin kalitesiz olması, etin yüksek ısıda pişirilmesi, etin iyi dinlendirilmemesi ve de sote, kavurma vb. yemekler için dana kuşbaşının kötü bir seçim olması nedenler buldum kendimce....yumuşak et istiyorsan kuzu kuşbaşı al ya da antrikot, bonfile et al, bak nasıl lokum gibi oluyor.


  • blue rebel motorcycle club  (27.12.18 19:41:33) 
Rahatsız etmiyorsa koyun eti daha yumuşak oluyor.

Bir de düdüklüde pişirmiyorsanız pişirme kağıdını elinizle buruşturun iyice, sonra suyun altında ıslatın, fazla suyunu alın ve pilav dinlendirirken yaptığımız gibi tencerenin üst kısmına serip üzerine kapağını kapatıp öyle pişirin.
  • marla is in my head  (28.12.18 12:34:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.