[]

Coder'lar için mekanik klavye tavsiye eder misiniz?

Tuş basımının çok yumuşak olduğu bir klavye arıyorum, mesela apple klavyeleri tam istedigim gibi ama tuş yerleşimi sıkıntılı, bu noktada mekanik klavye doğru bir tercih olur mu yoksa çok yanlış mı gelmişim.




 
çok yanlış gelmişsin, mekanik klavyeler daktilo gibi çat çut dandun diye basar


  • her gece yeminler ediyorum  (26.12.18 13:53:09) 
Olmaz. Mekanik klavyeler daha sert, daha net, daha hissedilir oluyor. Yağ gibi klavye arıyorsan Microsoft'un eski serileri çok iyiydi, üstüne gelmedi bir daha.

Halen bazı profesyonel gamerlar kullanıyor bunu.

goo.gl
  • bos gezenin bos ustasi  (26.12.18 13:56:36) 
Link olmamış sanırım
www.ebay.co.uk

  • bos gezenin bos ustasi  (26.12.18 13:59:07) 
Coderlar dediğin gibi yumuşak basımlı değil tam tersi bastığını hissettiren klavyeden hoşlanır (örn şekil 1a: ben) ilk defa seninki gibi garip bir talep gördüm, hem mekanik olsun hem çat çut ses gelmesin diye kendinle çelişmişsin bir de coderların kullandığı olsun ama yumuşak basmalı olsun da ayrı bir çelişmişsin.

Ben 20 yıllık yazılımcı olarak mekanik klavye kullanıyorum rampage serisi, tuşlara basarken çıkan sesi diğer odadan rahatlıkla duyabilirsin (Windows için böyle) Mac'de ise durum farklı onda kod yazarken o klavyede kod yazarken aldığım hazzı alamıyorum.

Not : Hem imac hem windows kullanıyorum.
  • solo  (26.12.18 14:03:35) 
Ben 1 dolarlik klavye kullaniyorum, 3 sirkettir yanimda tasiyorum :) en ucuzu en guzeli bence.


  • acemi  (26.12.18 14:10:25) 
mekanik klavye kullanan ama coder olmayan birisi olarak doğru yere gelmişsin.

kaliteli bir mekanik klavye yazma konusunda da çok çok iyi. nispeten daha sessiz olan mekanik klavyeler de var. logitech g810 kullanıyorum. sesi normal klavyeler kadar, öyle çıtı pıtı sesler çıkartmıyor.
  • washe  (26.12.18 15:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.