[]

Evcil hayvanlarınız için takviye olarak kullandığınız şeyler var mı

Yaş mama, kuru mama ve malt harici bir şey kullanmıyorum ben kedin için. Maltı da pek sevmiyor gerçi. sizde durum nedir?




 
It besliyorum ben de. Sizin bahsettiginize ek olarak artik kalan ev yemekleri, yumurta, yogurt, salata allah ne verdiyse artik.


  • allah yazdiysa bozsun  (20.12.18 10:57:20) 
hiç bir şey kullanmıyorum. yaş mama bile çok nadir veriyorum, malt hiç kullanmadım.
kendi yediklerimden veriyorum arada, durmuyorlar çünkü yemeğin içine giriyorlar.

  • veritaslibertas  (20.12.18 10:57:53 ~ 10:58:31) 
Ben de yaş mama yazdım ama onu da çok nadir veriyorum. Ayda bir gün fakat biraz büyüsün iki haftada bir vereyim diyorum.


  • Fusha  (20.12.18 10:59:32) 
ne kadar takviye kullanırsanız o kadar arsızlaşıyorlar :) kedilere ve köpeğe normal kuru mama veriyordum. temizmama, tazemama gibi yerlerden ekstra fiytlarla günlük üretimler vermeye başladım. mama seçmeye başladılar. yaş mama verdim kuru mama yemez oldular. tavuk, et vs alıp haşlayıp vermeye başladım yaş mama yemez oldular. şimdi akıllandım arada ödül olarak veriyorum bunları. bazen çiğ yumurta ılık süt karıştırıp veriyorum.


  • elestirman  (20.12.18 11:23:28) 
Yaş mama midesine dokunduğu için vermiyorum. Kuru mama ve maltlı ödül yiyor. Haftada 1 yağsız ton balığı yiyor. Ağız ve diş sağlığı için de ödül veriyordum. Kendisi çok seçici. Denemediğim marka kalmadı, sadece Reflex'inkini yiyordu. Bir gün veterinere götürmek için taşıma çantasının içine koydum ödülü. O günden beri yemiyor zilli. Trixie marka misvak veriyorum, onu ısırmıyor pek; ama güzelce oynuyor. Bir de her daim çimi oluyor.


  • siyah noktali film  (20.12.18 11:25:28) 
Haftada 2-3 kere malt, haftada bir de ıslak mama veriyoruz biz ama verdiğim ıslak mamanın sahiden kaliteli olmasına dikkat ediyorum. Cok seviyor islak mamayi,heyecanla kuyrugu sallayarak mama kabına gelmesi bile mutlu ediyor beni. Onun dışında başka ev yemekleri vs yemiyor zaten.

Vitamin sorduğumda 'zaten sağlıklı bir kedi, ekstra bir şeye gerek yok ama ara ara balkabagi püresi ya da kefir verebilirsin' demişti veterinerimiz. Balkabagini sevmedi; aklıma geldikçe 1-2 tatlı kaşığı kadar kefir veriyorum.

Ha bir de küçükken bazı şeyleri öğretmek için gerçek et parcalarindan olan ödül maması alıp veriyorduk. Büyüyünce bıraktık.
  • fraise  (20.12.18 11:48:00) 
Var. Bitkisel D3, L-Carnitin, Taurin ve b12. Bunlarin hepsi bir takviye tozunda mevcut zaten. (Bu saydiklarim kuru mamada da ek olarak varlar hep.) Ev yemegi verdigimde ekliyorum, eksik olan hicbir sey kalmasin diye.

Bunlar disinda kuru mamaya "golden paste" (kediler icin yapilabilir mi bilemiyorum.) ekliyorum ara sira. Taze baharatlari ya da berryleri saymiyorum takviye olarak.

Evcil hayvan sagligi, insan sagligina gore cok az bilgiye sahip oldugumuz bir alan. Dun Taurinin Golden Retriverlerde sagliksiz oldugunu destekleyen bir calisma gordum. D vitamini desen, olcumu tam olarak yapilamiyor bunun. Cok dert etmemek lazim o nedenle.
  • buf-e kür  (20.12.18 11:56:33 ~ 11:59:38) 
ben köpeğime sarımsaklı, ev yapımı yoğrut, haşlanmış kırılamayacak boyutta dana kaval kemiği, sarımsaklı pirinç lapası.


  • alfist  (20.12.18 13:41:12) 
etli tüm yediklerimizden nasibini alıyor sıpa.


  • ninotevtidze  (20.12.18 13:52:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.