[]

Beşiktaş formasına basan öğretmenin istifası

Linç edildiği için istifa eden bu öğretmen ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Atamaların yapılmadığı, sözleşmeli olarak on paraya çalışan bir insanı istifa ettirecek hale getirmekle ilgili ne düşünüyorsunuz?

"O formanın üzerinde türk bayrağı var" romantizmini samimi buluyor musunuz?

İşin, "öğrencilere kötü örnek oluyor, rakibe saygısızlığı ve nefreti öğretiyor" boyutu da var -ki kesinlikle katılıyorum- fakat türkiye gerçeklerini göz önünde bulundurduğumuzda ana gerekçenin bu olduğunu iddia edebilir miyiz?

Edit: Bu formaya basma olayını mikro milliyetçilik ile bağdaştırabilir miyiz? Yani, o aptal takım bayrakları, formaları bir tür "vatan bayrağı" gözüyle görüldüğü için mi böyle aşırı bir tepki verildi? Veya, o forma Beşiktaş JK forması değil de Malkara Belediyespor forması olsaydı böyle bir tepki verilir miydi?

Ezcümle, çok fazla "neden" sorum var.

 
insanlara ne verdik de ne bekliyoruz anlamiyorum. ulkedeki seviye bu iste, artik bunu kabullenmeliyiz.

ulkenin yer yerinde nefret, linc kulturu hakimken bu tarz olaylar hic sasirtmiyor maalesef. bu yasadigimiz sey tam bir distopya.
  • mcmc  (19.12.18 11:13:55) 
Videoyu izlemeden önce, "Bir beşiktaşlı olarak, bastığı formanın hangi takım olduğundan bağımsız, böyle nefret dolu bir insanın çocuklarıma bir şey öğretmesini istemezdim. Yerinde olmuş" minvalinde bir şeyler yazmaya karar vermiştim.
Videoyu izledim sonra. Sınıftaki öğrenci profilini ve öğretmeni gördüm. Gaza gelmiş sadece. Yazık olmuş kendisine...

  • dilemma of subscribtionability  (19.12.18 11:14:44) 
Milli Eğitim’in gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek olmamalıdır. Sadece memur olsunu amaç edinirsen böyle olur. Ha şu var; her şey boka batmış durumdayken böyle romantikliklere zaten gerek yok.


  • datnet  (19.12.18 11:21:10) 
Vurdumduymaz, gamsız ve çirkef olmasi beklenirdi. Buna oyle alismisiz ki. Yaptigi istifa karsiliginda ekmeginden oluyor. Gamsizlar hatalariyla yasamaya calismaya devam ediyor.


  • güneyli çocuk  (19.12.18 11:25:08) 
besiktas'tan nefret ederim. istifa ettirilmesinden gayet memnunum, daha da beter olsun. el kadar cocuklara nefreti, holiganligi asilayip boyle aptalliklar yapan insanlarin ogretmen olmamasi lazim. benim icin sorun turk bayragi ya da futbol takimi degil, "ogretmen" sifatina sahip birinin boyle igrenc bir seye ogrencilerinin gozu onunde girismesi.

duyar kasmanin alemi yok, iyi olmus. "baska takimin formasi olsa" argumani tamamen bos ve alakasiz.

altini cizerek tekrar ediyorum besiktas'tan da takim muhabbetinden de nefret ederim, tuttugum takim dahil olmak uzere hicbirisi benim icin onemli degil. sorun bu sozde ogretmenin aptal olmasi.
  • der meister  (19.12.18 11:31:34) 
formanın kutsallığı nereden geliyor anlamadım. öyle içinde minicik bir türk bayrağı var diye kutsal muamelesi yapılması da saçma. eğer öyle ise futbolcular ağzını yüzünü de silemesin.

ha öğretmenin yaptığı yanlış. ama işinden olmasını gerektirecek bir yanlış mı? bence hayır.
  • elorelia  (19.12.18 11:32:40) 
konu o kadar karmaşık ki

1. genç bir öğretmen ve hata yapma lüksü var. genç yaşta linç edilip ifşa edilmesi yanlış. her şeyi linç ediyoruz.
2. yaptığı şey kesinlikle yanlış. disiplin cezası uygulanmalı
3. öğrenciler çok daha kötüler. çoluk çocuk muhabbeti yapmasın kimse, eşek kadar öğrenciler. genç ve tecrübesiz öğretmeni parmaklarında oynatmışlar. günümüzde öğrencilere söz geçirmek çok zor.
4. olay yeri trabzon. trabzonda istanbul takımlarına karşı nefret var ve aşırı saldırganlık var.
5. yukarıda yazıldıgı gibi bu devirde çirkef olmak lazım. yüzsüzlük yapsaydı görevine devam etseydi terfi bile alırdı. bu linç kültürü iyilere kötülük, kötülere iyilik olarak sonuç veriyor.
  • dafuq  (19.12.18 11:36:22) 
2 yaşındaki oğluyla siyah-beyaz-şampiyon-beşiktaş tezavratı yapan, 5 yaşındaki kızına barbili değil de beşiktaş armalı yatak örtüsü isteyecek seviyede beşiktaş sevgisi aşılamış bir beşiktaşlı olarak, benim beşiktaş formasına karşı tek saygım üzerindeki türk bayrağıdır. üzerinde türk bayrağı varsa isterse çemişgezekspor forması olsun, yine saygı gösteririm.

bu olayda da o kızcağızın formanın üzerinde türk bayrağı olduğundan bihaber olduğunu düşünüyorum. mevzunun da sınıftaki ergen irilerinin halt yemesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

istifa ağır olmuş. üzüldüm kızcağız adına. böyle naif insanları üzmeyelim
  • yemrem  (19.12.18 11:43:15) 
İzlememiştim videoyu. Şimdi bu duyuru sayesinde haberim oldu.

Buna verilen tepkilerin yarıdan fazlasını "Bizim değerimize hakaret" bağlamında değerlendiriyorum ben, nefret suçu hassasiyetinden geldiğini düşünmüyorum ne yazık ki. Beşiktaş yerine başka forma olsaydı tepki verenler değişirdi. Benzer tepkiler gelirdi diye düşünüyorum. Nefret suçuna maruz kalanlar nefret suçu işlemekten geri durmuyor ki bu toplumda? Nefret suçuna nefret suçuyla karşılık veriliyor.

Ben şunu merak ediyorum: Türkiye'de futbolun tamamen kitlelerin deşarj aracı olması ve üstelik bunun da gayet yıkıcı ve nefret dolu şekilde icra ediliyor olmasını gündeme getirmemiz gerekmez mi?
  • monogram  (19.12.18 11:47:08) 
tren kazasında 9 kişi ölüyor kimse istifa etmiyor. Öğretmen formanın üstünden geçti diye istifa ediyor. Normal mi bu sence?


  • karayel  (19.12.18 11:54:17 ~ 14:18:27) 
bence "ideal bir düzende" istifa kararı ağır değil. yapılan eylemin bir bedeli olmalı fakat hepimiz biliyoruz ki maalesef ülkemiz şu an kesinlikle ideal bir durumda değil. üstelik istifa etmese ya da başka bir yaptırım falan olmasaydı bu sefer de yüzsüzlükle suçlanacaktı. daha çok taze bir örnek olan, bir çok insanın öldüğü, yaralandığı, yakınlarını da hesaba katınca yüzlerce insanı doğrudan etkilemiş ankara'daki trafik kazasında hiç bir yetkilinin istifa etmediğini düşünürsek bu kazayla kıyas bile kabul etmeyecek basitlikte bir olay gayet iç disiplin cezalarıyla halledilebilirdi. üstelik öğretmen çok genç görünüyor. muhtemelen kendi de videodakine benzer bir ortamdaki eğitimden çıkıp gelip öğretmen olmuştur. e sistem bu insanı yetiştirirken ona ne vermiş de sonradan kendisinden ne istiyor diye sorarlar insana.


  • hadsafhada  (19.12.18 12:02:59) 
saçmalık. s.kindirik futbol forması/bayrağı lan o, nasıl bir kutsallığı olabilir. aklımın almadığı türlü çomarlıklar kategorisine koydum kafamda.

bu arada hareketin kendisi ayrıca mallık, oraya girmiyorum.
  • sir gawain  (19.12.18 12:53:21 ~ 12:54:06) 
cevabım şu: sikik futbol manyaklığının anasını s....yim


  • ya ben lan neyse  (19.12.18 12:55:31) 
Bayraktan, formadan, takımdan tamamen bağımsız olarak ve videoyu dahi izlemeden şunu söyleyebilirim ki bu zihniyette bir insanın çocuklara eğitim vermesi doğru değil. İsabet olmuş. Ekmek parası olayına hiç girmeyeceğim.
Ama bir beşiktaşlı olarak şunu söylemeliyim. Forma büyük takımlardan birinin değil de sıradan bi takımın olsaydı duyulmazdı bile.

  • shotcrete  (19.12.18 13:12:22) 
öğrencilerine Beşiktaş aleyhine tezahürat yaptırabilirsin, bunu sosyal medyada da yayınlayabilirsin. bu söylediklerimde hiç sıkıntı yok. ama formayı çiğneterek nefret aşılayamazsın. çünkü bir şeyin çiğnenmesinin ne denli nefret unsuru olduğunu öğretemezsin öğrencilerine. bayrağın, kitabın vb. gibi sembolik şeylerin çiğnenme amacının ne olduğunu öğretmek senin haddin değil..

istifa ettiği için tebrik ediyorum kendisini. en azından yaptığı aptallığın bedelini kendisi ödedi.
  • silah taciri  (19.12.18 14:03:08) 
istifa ettirecek hale getirmekle ilgili > sacmalik, zirvalik, rezillik. cigrindan cikmis sosyal medya zorbaligi. yillar sonra "marina abramovic" gibi baska bir hikayenin oznesi olarak sil bastan dinleyebiliriz olanlari.


"O formanin uzerinde turk bayragi var" romantizmi > sacmalik, anlik bir olayda sanki turk bayragini yakmis gibi kiskirtma cabasi, zirva.


ogrencilere kotu ornek oluyor > anlik bir olay, her yere kamera koyup surekli izlesek ohooo. neresi burasi panopticon mu? kontrolu kaybetmis olabilir, gaza gelmis olabilir vs. ama okuldan, ogretmenden soz ediyoruz. cok daha beterlerine pek cogumuz tanik olmustur yani.

mikro milliyetcilik > olabilir, olmayabilir. bu sacmaligin icinde anlam aramak, cikarsama kasmak filan, icim almiyor acikcasi.
  • orhangutan  (19.12.18 14:16:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.