[]

satranç ustalarına

sevgili büyükustalar, satranç öğrenmeye çalışıyorum, bu ara nasılsa iyi bir galibiyet oranı yakaladım.
lichess'deki oyunlarıma bakıp bana tavsiye verir misiniz, ne yönde devam edeyim, şansa mı kazanıyorum yoksa bende ışık var mı?
teşekkürler.
lichess.org

 
merkez ve tempo kavramlarını araştırırsan oyununun bir tık daha gelişebileceğini düşünüyorum.


  • biravekahve  (17.12.18 22:01:48) 
immortalchess.net sitesine erişip üyelik alıyorsun(ücretsiz)

oradan satranc programı indirip analiz ve problem cözme becerini arttırıyorsun.

lichess.org da oyuncular ile maç yaparak yeteneklerini arttırman pek olası görünmüyor.

tavsiyem fritz veya aquarium satranc programları.
  • montiera  (17.12.18 22:23:07) 
lichess'te de analiz etmeni sağlayacak programlar var.(stockfish)


  • kadirland  (17.12.18 22:54:24) 
bir kaç oyununun açılışlarına baktım. bu işlerin egosu olmaz yanlış anlamayasın ama bu oyunlara kör dövüşü deniyor. karşıda ki oyuncu da bilmediği için neyin doğru olup olmadığını anlamıyor olabilirsin. açılış çalışman ve analiz etmen gerek. merkezi tutmayı öğrenmen ve tempo kavramını (açılışta taşlarının birbirini engellememesi yahut tehdit ederek(alet isteyerek) ilerleme) öğrenmelisin. daha sonra feda(gambit) oyun sonu vs mevzuları gelir. hevesini kaybetmeden açılış çalışıp büyük ustaların maçlarını analiz edebilirsin.


  • gulduren cemiyeti  (19.12.18 04:41:33) 
gulduren cemiyeti +1
bilmeyenle oyun seni gelistirmez. bilgisayarla oyna cok daha iyi.
sende isik olabilir de, olmayabilir de.
  • ebabil curnatasi  (19.12.18 08:00:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.