[]

yaşadıklarım normal mi?

Çocukluğumda yoğun bir biçimde aileden, okuldan (ilkokul öğretmeni ş.siz)

Gençlik çağımda yine aileden, lisedeki şahıslardan (10 kişiye karşı dövüştüğümü bilirim)

Fiziksel şiddet gördüm.

Ailede olanlar anne,baba ve abi kaynaklıydı. -Şimdi anlatırken bile göz yaşlarım akmak istiyor ama dayanıyorum- okulda bölme sorusunu yapamadığımda dövüyordu ilkokul öğretmeni. tabi bu tek dayak yediğim konu değildi.

Gençlik çağımda abimle çok takıştık. Bir kaç kez burnum patladı, çok haksız bir nedenden burnumu ısırdı-koparıyordu az daha. Ama ben asla zarar verecek şekilde kavga etmedim..

Bu yaşadıklarım normal mi? yani herkes yaşıyor mu? küçüklükte yenen ufak dayaklar'a girebilir mi? yoksa isyan etmekte haklı mıyım?

 
Biz de kavgalar ettik, dayaklar yedik kirve. Fakat aile konusu o kadar da değil tabii. En fazla okuma yazma öğrenme kısmında bir iki sille yediğimi hatırlıyorum ama çevreden senin gibi olan baya vardı. Aniden falan da bir iki yırmıhtır o kadar. Seninki Türkiye ortalaması içinde uyumlu görünüyor yani sıkıntı yok


  • zxcd  (16.12.18 22:54:26) 
Aniden ne olm ya. Abiden olacak


  • zxcd  (16.12.18 22:55:06) 
Aile öğretmen abi arkadaş çevreden model görüp onu uyguluyorlardı, modeller azalırsa davranış biçimi değişkenliğe gider. Önceden öğretmenin öğrenciyi dövmesi normaldi, şimdi bitarafından kan alırlar adamın. Ebeveynler de önceye nazaran bilinçlendi biraz. Yani senin yaşadığıdı birçoğumuz yaşadık.


  • insomnia  (16.12.18 22:55:46) 
hayir normal degil. dermani olmayan bir dert de degil. psikologa falan gidin bence, terapi falan gorun.

isyan etme ile cozume kavusamazsiniz.
  • Leonardo~Da~Vinci  (16.12.18 22:56:04) 
Sizi yaralamışsa ve şuan da üzebiliyorsa bir durum, normal değildir.
Birinin kafasını kirarlar umursamaz, başka biri tokat yer unutamaz. O yüzden normal değil.

  • veritaslibertas  (16.12.18 22:56:35) 
Anne baba egitimsiz, abi de cocuk olabiliyor ama ogretmenin cocuk dovmesine katlanamiyorum.

Yasadiklarin zor ama sen farkli bir insan ol.
  • Traveller  (16.12.18 22:56:36) 
Öğretmen mevzuu da öyle tabii. Bana denk gelmedi de ilkokulda bazı öğretmenlerin en ufak şeyde dövdüğünü duyuyorduk yan sınıflardan. Bana hep mini giyen milf hocalar denk geldi elhamdülillah


  • zxcd  (16.12.18 22:56:45) 
Biri sana vuruyosa seni sevmiyodur. Normal değil. Ben olsam ilişiği keserdim.


  • Delay Fuze  (16.12.18 22:59:16) 
İnanın bizim de ilkokul öğretmeni dövüyordu hem de çok fena. Adama ne ahlar etmişti öğrencileri. Bir çocuğun kafasını sürekli tahtaya vuruyordu. Hatırladım da Allah bildiği gibi yapsın bu gibi insanları. Kardeş kavgaları da çok oluyor, yerinizde olsam abimle anlaşamıyorsam mesafeli davranırım saygı çerçevesinde. Dövüşmek övünülecek bir davranış değil. İnanın sizin durumunuzda çok insan vardır. Kısacası isyan etmeyin.


  • noeldayın  (16.12.18 23:20:17) 
Bizim ilkokulda ogretmenin sabah rutini bizi dovmekti. Sopayla girisirdi kari.

Sayesinde derece yaptim :D takma kafaya kac nesil boyle buyudu.
  • acemi  (16.12.18 23:57:09) 
gözünüze yaş getiriyorsa normal değil. Ama bu sizin anormal olduğunuz manasına gelmiyor. Yaşadıklarınız ağır gelmiş ve kaldıramamışsınız gayet doğal bu. Yalnız bu iç hesaplaşma bitmez, kendinizi yer bitirirsiniz. Bence de yardım almalısınız.

Yardım alamayacak durumdaysanız şu kitabı tavsiye ederim. İnsanın içine farkında olmadan yerleşmiş "acaba ben mi kötüydüm de bana ailem böyle davrandı" duygusundan biraz özgürleştiriyor. www.dr.com.tr
  • birsürüsorumvar  (17.12.18 00:04:15) 
Şöyle maddeleyeceğim,
Aile içi şiddet, malesef yakın zamanda daha bilinçli yaklaşılan bir durum. bazı insanların çocuklarına "Kalk lan bi su getir" diye bağırmaları bir 15 yıl önce çoğu yerde kötü görülmüyordu. ama şimdi çocuk da isyan eder, şahit olanlar da. yaşadığınız aile içi şiddeti asla normalleştirmiyorum, ama anne baba dayağı yiyen çok insan var etrafımda. erkenden çocuk sahibi olmuş, maddî manevî sorunlarla boğuşurken anneliğinin ve babalığının tadını çıkaramamış, bu eksikliği sinirle yansıtmış çok ebeveyn var. artık sayıları daha az.
abi konusunda ise, abisinden ya da ablasından dayak yememiş insan sayısının daha da az olduğunu söylemeliyim.

öğretmenlik ise apayrı bir fecaat. ilkokul bir'deki öğretmenin sınıfta çıt çıksa kafaya patlattığını bilirim, hani kulağımızın 10 dakika kadar çınlatığı patlatmalar bunlar. hele ki tembel olanları tekmeyle sınıftan attığını bilirim öğretmenin. şimdi su içmeye izin vermeyen öğretmenin karşısında laf sıralıyor veliler.

her şeyi normalleştirmiş değilim, yanlış anlama sakın. ama şu var, abiden ve öğretmenden dayak yemiş çok insan var. ama de ki, annem burnumu kırdı, bak bu konu isyan etmelik derim.

belirteyim, yüksek sesle konuşmanın, misafir olduğunuz evde sizi susturmak için atılan öldürücü bakışların bile şiddet olduğunu düşünürüm. asla küçümsemiyorum söylediklerinizi. sadece malesef bizde öğretmen ve abla/abi şiddeti yakın zamanda dikkate alındı, diyorum. sorduğun soru da bu zaten, "bunu herkes yaşıyor mu" demişsin. ben yaşamadım pek, ama arkadaşlarımın çoğu yaşadığını söyler. şimdilerde nostalji diye sevecenlikle bahsedilen "anne terliği" de aslında şiddetin dikalasıdır.
  • lovemyself  (17.12.18 03:05:06) 
orselenmis insanlar baskalarini da orseliyor ve biz epeyce orselenmis bir toplumuz.

gecmise isyan biraz mantiksiz, sanki... gecmis yok ki? varsa ispat edin? sadece bizim anlattigimiz sekilleriyle hikayeler var, bazisini unutmayip, tekrar edip durmaktaki israrimiz niye, belli degil.

siz kendinizi dovmeyin, digerlerinden ogrendiginiz gibi, baskalarini da dovmeyin - fiziksel ya da degil - bu kafi. annenin, babanin, abinin ya da ogretmenin daha becerikli olmamis olmasini bos verin.
  • e haliyle  (17.12.18 12:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.