[]

bir kediye yuva aciyorum

hayatimda ilk defa. cok yakinda geliyor. 5 aylik bir erkek. kisirlastirma sartiyla veriliyor bize. tuvaletini, kumunu ve doktorunun soyledigi mamasini aldim. simdi nelere dikkat etmem lazim, mutfagin kapisini kapali tutmayi dusunuyorum hayvani ordan uzak tutmanin baska yolu var midir? ve gece benimle uyku aliskanligi olsun istemiyorum cunku bazi uyku problemlerim var. tirmalama cubugu falan dedi petshoptaki adam. cats for dummies tadinda ne derseniz talibim. cocuga nasil yaklasmak gerekir? uzun suredir veterinerde kapali kalmis yavrucak




 
kedi beslemeye karar verdiginizde kuralları sizin degil, kedinin koyabilecegi ihtimaline hazir olun.
kediler kopekler kadar uyumlu olmayabiliyor, mutfaga girebilir ama masaya ya da tezgaha cikmasini engelleyebilirsiniz.
sizinle uyumasi sizi rahatsiz edecegi anlamina gelmez, belki sessizce uyur sizinle, benimki uyuyor cunku.
kediler dedigini ve istedigini yaptirana kadar inat ederler, cok onyargili olmayin, akisina birakin ve onun kucucuk bir hayvan oldugunu unutmayin.
  • elbar  (17.12.18 00:03:10 ~ 00:05:15) 
oncelikle tebrikler.

- kediyi mutfaktan uzak tutmaya calisma yapamazsin. ocagin ustunde de gezer, masada da gezer, tezgahta da.
- kediyi yataktan da uzak tutmaya calisma, yine yapamazsin. evde kurallari sen degil kedi belirleyecek buna hazirlikli ol.

- kedinin dilini ogrenmen lazim. kedi ne zaman agresiflesir, ne zaman saldiri moduna gecer, ne zaman huzurludur vs. youtube'da bir suru "cat body language" videosu var. onlari izlemende fayda var. kedinin ne zaman nasil bir ruh hali icinde oldugunu bilirsen daha rahat iletisim kurarsin. mesela: www.youtube.com
- ozellikle kedi eve ilk geldigi zamanlarda kediyi rahat birakmak oncemli. yeni bir ortama geldigi icin urkek olacaktir. muhtemelen kendisine guvenli bir kose(koltuk alti, dolap ici vs) bulup bir iki gun surekli orada saklanip cok nadir disari cikacak. zorla disari cikarmaya calisma, eve ve sana alissin. sen mamasini, suyunu ver o zamanla disari cikmaya baslar.
- zorla sevmeye, kucaga almaya da calisma. ilk yakinlasma onemli, elini uzat ve koklamasini bekle. eger uzaklasirsa rahat birak yok uzaklasmazsa yavas yavas oksayip seve bilirsin.
- kediye ne tur yiyeceklerin zararli olup ne tur yiyeceklerin iyi olduguna bak. mesela cerezler zararlidir. acikta findik/fistik tarzi cerez bulundurmamaya calis. ayni sekilde bazi bitkiler kediler icin zehirlidir. evde bitki varsa kediler icin zehirli olup olmadigini kontrol et.
  • crucio  (17.12.18 03:08:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.