[]

Ekran koruyucuz kullanma

>>Hiç ekran koruyucu olmadan telefon kullanan var mı? Geçen gün ekran koruyucusu çıktı telefonun ve ekranının güzelliğini böylece öğrendim. Xiaomi ilk açılışta kutuya koymuştu ,onu kullaniyordum.

>ne yapsam almasam mı acaba ekran koruyucu? Çantaya gelişigüzel atabiliyorum bazen,anahtarlar çizebilir dimi? Böyle kullanan var mı aramızda? Arkasında koruyucu kılıf var.Sadece ekran boş kalıcak.En az 1 sene daha lazım bu tel bana.


 
2012'de aldığım iphone 4s'te 2-3 ay kullandım, kılıf ve ekran koruyucu.

daha sonra 6s, 7plus ve şimdi de x ile telefona dahi sürmedim herhangi bir kılıf ya da ekran koruyucu. 6s eniştemde, 7 plus ablamda. ikisi de artık kılıfla kullanıyor. 6s'te hafif soyumla olmuştu. 7 plus'ı da bir kez düşürmüştüm, üst köşesi rengini kaybetmişti ve hafif göçmüştü. siyah oje ile kapatmıştım o kısmı yine cillop gibi tertemizdi telefonlar. camda çizik ya da kırık hiç olmadı. 4s hala bende kılcak çizikleri var sadece. iphone x'te de çıkıntı kamerasının zıt tarafında kılcak çizikler var. o da telefonu masada çeviren eş dost sayesinde.

benim taktik belli. telefonu her zaman pantolonun sağ cebine ya da montun sağ cebine koyarım ve o cebe başka hiçbir şey koymam. evde de ofiste de telefonun yeri belli. mouse pad ya da ajanda gibi yumuşak yerlere koyarım. dışarda vs de biraz dikkat edince tertemiz kalıyor alet. telefonun kendi camına değmek ayrı bir güzellik, bi nevi et ete değecek gibi bir şey :)
  • washe  (14.12.18 14:25:37) 
ben xiaomi mi5'i iki yıldır falan ekran koruyucusuz kullanıyorum.
hayır anahtar bozuk para falan çizmiyor, bu arkadaşın testlerine bakabilirsiniz.
youtu.be
  • gkhncnzdgn  (14.12.18 14:27:38 ~ 14:36:52) 
kullan.


  • elorelia  (14.12.18 14:35:51) 
Çizilmeyi boşver, kırıldığında değişim ücreti üzmeyecek bir telefonsa sen bilirsin.

Yoksa kalın temperli cam olanlar gerçekten kırılmaya karşı koruyor. O telefonun TR distribütörü olsam yine kullanırım, milli servet neden boşa gitsin?
  • John Bloor  (14.12.18 14:37:12) 
Kılıf ve ekran koruyucu kullanmıyorum ben de. Ön cam koruyucular çok kalın, tuşa basarken koruyucusuz hali kadar rahat olmuyor.
Ama arkasına koruyucu film yapıştırdım. iPhone 7 jetblack. Çünkü bu jetblack ler bir süre sonra leke gibi iz olmaya başlıyor, film yapıştırınca hem o lekeler olmuyor hem de hep temiz duruyor.

  • battal gemalmaz  (14.12.18 14:45:28) 
iphone 6s. ilk çıktığında almıştım. hiç ekran koruyucu, kılıf vs kullanmadım. telefonun arkası metal olduğu için haşat oldu. ekranda da bir iki çizik var sadece. telefonun arkasını boyamayı düşünüyorum :)


  • scudman1  (14.12.18 14:48:56) 
2 yıl önce mi5 pro almıştım hala kullanıyorum. hiçbir zaman koruyucu kılıf kullanmadım ama telefonu aldığımın 4. günü, ufak bir el darbesi ile yüz üstü olacak şekilde yerde süründü. sonuç; camında derin bir çizik...
yine olsa yine takmam kılıf o ayrı tabi :) atın ölümü arpadan olsun kafası sanırım.

  • buttnaked  (14.12.18 14:52:16) 
Bunu ben de düşündüm. 2 ay içinde 3 kez ekran koruyucuyu kırınca önemini anladım. 2 kez düştü. 1 kez de sporda üstüne bar düştü. Ekranda hiç sıkıntı yok. 5d mi ne var ya onlardan kullanıyorum


  • Delay Fuze  (14.12.18 15:22:08) 
Bugüne kadar hiçbir telefonumda ekran koruyucu kullanmadım. Hiç öyle telefonunu sakınan, gözü gibi bakan bir tip olmamama rağmen hiç de ekran kırmışlığım yok şimdiye kadar. Ekranın görüntüsünü, dokusunu bozmaktan başka bir şeye yaramıyormuş gibi geliyor bana.


  • cay koy geliyorum  (14.12.18 15:33:46) 
note 8 kullanıyorum, kavisli ekran olayı yüzünden ekran koruyucu hiç kullanmadım.

çantaya gelişigüzel atıyorsan pişman olacağın günler yakındır. ben telefonla hiçbir metali aynı cebe koymam. silikon kaplı araba anahtarını bile koymam.
  • trajikomix  (14.12.18 15:56:21) 
koruyucu olarak lifeproof nüüd kullanıyorum, ekranı dışında her yerini kapladığı ve yere düştüğünde ekran yere temas etmediği için şimdilik herhangi bi zarar görmedi, telefonu düşürme konusunda benden uzmanı da yoktur sanırım. öyle bir şey kullanabilirsin, su da geçirmiyor, ekranı da orijinal haliyle kalıyor. anahtarla aynı yere denk gelecek şekilde koymamaya çalışıyorum bunun dışında hiçbir şeye dikkat etmiyorum.


  • amelie poulain  (14.12.18 16:02:39) 
Ya ben o riski goze almazdim da bir sey soyleyecegim
Xiaominin kendi koydugu ekran koruyucu tuhaf matlastirici degisik bir seydi ekrani cok iyi goremiyordunuz ben onu hemen cikarip normal bir ekran koruyucuya gectim. Yani sizinki de oyleyse baska bir koruyucuyla da bir deneyin once

  • red g  (14.12.18 16:37:36) 
Benim bi kere yataktan dustu, tam duserken ekran yatagin vida yerine denk geldi.

Normalde demir bir nesne bunlari cizemiyor, ama vidalar ekstra sertlestirilmis oluyor.

Ustundeki koruyucuyu boydan boya oyle temiz cizdi ki istesen yapamazsin.

Maliyeti 10 tl oldu, ekran olsa 100 dolardi.
  • acemi  (14.12.18 17:30:50) 
Sene 2014 iPhone 6 almıştım, gidip en iyi ekran koruyucuyu taktım (BuffLabs). Çok para verdik ekrana bir şey olmasın falan. Home tuşu var ya orası resmen çukur oldu koruyucunun kalınlığından. 1mm olsa bile çukur gibi oluyor, parmağını koyunca böyle sevmediğim bir his. 1 ay sonra çıkardım o günden beri kullanmıyorum. Kılıf arada kullanıyorum o da renkli falan güzel oluyor diye. 3 ay önce 8 Plus aldım koruyucu taktım 1 ay sonra gene çıkardım.


  • lana del rey  (14.12.18 21:34:04 ~ 21:35:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.