[]

Yetişkin kediye ne kadar malt verilir? (2 yaşında)

Merhaba arkadaşlar,

Benim iki tane kedim var biri 6-7 aylık diğeri de 2 yaşına yakın. Ben 2 tırnağımın uzunluğu kadar veriyordum malt ikisine de ama veterinerim bana işaret parmağı boyutunda malt vermeniz lazım her gün dedi büyük kedi için. Küçük kedi için de o işaret parmağının yarısı kadar dedi.

Normal bir parmak boyunu düşünürsek, gerçekten bu kadar çok mu malt vermek gerekiyor? Trixie Kedi Maltı 39 lira 100 ml, Gimcat ise 69 lira 100 ml. Bu kadar çok masrafı mı var cidden kedilerin? Sanki 100 ml malt, her gün iki kediye de o kadar verirsem 2 haftaya biter.

 
bugüne kadar kedime hiç malt vermedim desem???


  • better call me  (12.12.18 17:20:17) 
neden veriyorsunuz ki? çok mu kusuyor?
ben de hiç vermiyorum.
muhtemelen veterineriniz verirseniz iyi olur falan dedi ve siz de alıyorsunuz :)
  • veritaslibertas  (12.12.18 17:21:15 ~ 17:22:00) 
Kedim kusmaya mı çalışıyor anlamadım ama bir sorunu var. Nasıl tarif edilir bilmiyorum ama art arda 8-9 kere aralıksız öksürüyor bir şeyi atmaya çalışır gibi. Ben bu hastalık dönemi geçene kadar o kadar kullanacağım ama genel olarak söyledi bana. Sadece bu hastalık dönemi geçene kadar böyle yapın demedi.

Veterinerden almıyorum bu arada maltları. İnternetten alıyorum.
  • kulagina kupe olsun  (12.12.18 17:27:50) 
evet kusmaya çalışıyordur öyleyse, midesindeki tüyleri çıkarmaya çalışıyor. bu bir hastalık dönemi değil bu arada. sürekli de olabilir, olmayadabilir. yalanırken yuttukları tüyleri kusarak çıkarıyorlar. bu süreçte malt verebilirsiniz evet.
ne mama veriyorsunuz? eğer sizin için çok rahatsız edici bir durumsa bu sorun için yapılmış mamalar var. örneğin royal canin hairball.
genel olarak royal canin verirseniz kedi tüyleri kusma yoluyla değil de dışkı yoluyla atacaktır bu arada.
  • veritaslibertas  (12.12.18 17:35:01) 
Royal Canin veriyorum ikisine de mama olarak. Dediğiniz Hairball mamaya baktım da güzel fikirmiş. Sorun düzelmezse o mamadan verebilirim. Teşekkürler.

Hiç bu kadar malt verin denilmedi sanırım kimseye? Peki bu kadar verilmese bile, her gün verilmesi de mi gerekmiyor? Malt o kadar yaygın kullanılmıyor sanırım. Şaşırdım.
  • kulagina kupe olsun  (12.12.18 17:41:40) 
veteriner haftada bir baş parmağınızın ilk boğumu kadar verin demişti öyle yapıyoruz. ama arada kedi çimi de veriyorum ben (yoksa evdeki bitkileri yemeye çalışıyor). eskiden çim verince kusardı ama artık kusmuyor. dışkıyla atıyor bütün tüyleri diye düşünüyorum ben de o yüzden.


  • slow like honey  (12.12.18 17:47:16) 
Benim veteriner her hafta (haftada bir gün yani) 1cm kadar demişti benimki bebek iken. Şimdi 1 yaşını geçti olsun 1,5 cm hadi. Her gün 1 parmak abartıymış pahalı bişey be o malt :)


  • hedep  (12.12.18 17:55:10) 
Bizim veteriner haftada 1 2 kere bir parmaginizin boğumu kadar verin demişti; ben de öyle yapıyorum. 1.5 yaşında, şimdiye kadar 3 kere kustu ki bunun ikisinde hastaydi. Malta bağlıyorum ben böyle olmasını.


  • fraise  (12.12.18 21:20:28) 
Sağlıklı kediye başka miktar, uzun tüylü kediye başka miktar, sindirim bozukluğu yaşayan kedilye başka miktar malt veriliyor bildiğim kadarıyla.

Benim bağırsaklarında problem olan kedime işaret parmağının iki boğumu kadar, her gün ver demişti. Gimcat'inkini kullanıyorum. Paketin üzerinde de günde 6 cm yazıyor, o da zaten iki boğuma denk neredeyse.
  • inawen  (12.12.18 21:31:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.