[]

karşı komşunuz

böyle bir kapı önüne sahip olsaydı ne yapardınız? düşünceleriniz ne olurdu

vgy.me

vgy.me

 
her gün mü böyle? poşette ne var? bunların cevabına göre değişir.


  • basond  (11.12.18 21:50:48) 
en nefret ettiğim insan tipi. kesin kavga çıkardı komşum olsaydı. yönetici falan işe yaramıyor mu? laftan anlamaz. bi gece alın atın hepsini çöpe.


  • scudman1  (11.12.18 21:50:54) 
ne hayvanlar var.


  • müptezel dostoyevski  (11.12.18 21:53:28) 
sormayın.. ne desem kifayetsiz kalır. her gün böyle değil tabii ama bir gün boyunca böyle tutabiliyor. ayakkabılar ayrı mesele. adamın kendisi iletişim kurulucak türden normal bir insan değil.


  • douglas  (11.12.18 21:55:43) 
poşette ne var ben de merak ettim :) görgüsüzlük, bunu site içinde yapan sığırlar var.


  • karayel  (11.12.18 21:57:03) 
Herkese poşete takmış ama asıl sorun ayakkabılık. Poşet bugün var yarın yok ama o ayakkabılar sürekli orada, hem görüntü kötü hem de kokar eder.

Yönetime söylenmesi lazım, binada komple yasaklansın, yasak değil demek ki.
  • Jux  (11.12.18 22:03:06) 
evim birinci katta haliyle merdiveni kullanıyorum. daireme doğru her geçerken ayakkabıların kokusunu alıyorum zaten. kadının ayakkabıları kokuyor özellikle en çok onun ayakkabısı var. işin kötüsü o ayakkablığıda ben aldırdım ondan önce kapının önünde bir ayakkabı havuzu vardı. ben bu duruma alışmak istemiyorum ama bir şeyde yapamıyorum o yüzden bunun medeniyet karşısında nası gözüktüğünü merak ettim. bu arada apartman toplantısı yapılmıyor.


  • douglas  (11.12.18 22:06:49) 
girşite kamera yoksa birkaç çift alıp çöpe atacaksınız. çalındı diye kaldıracaklar içeri laftan anlamayan çomarlarsa düşünmeye gerek yok.


  • nickimin hakkini veremedim  (11.12.18 22:14:39) 
a) madem ayakkabi kokuyor, o zaman "kapakli" dolap aldirin
b) apartmana giren kedi filan varsa bir guzel isesin ayakkabilarin uzerine

  • parcxerox  (11.12.18 22:29:33) 
çöpe attıktan sonra ne oldu? işin ilginci daha önce ayakkabı hırsızı girdi apartmana ama onunkileri çalmadı asansör kısmında olmadığı için


  • douglas  (11.12.18 22:30:12) 
Ev alırken, ya da kiralarken öncelikle bakılması gereken yerdir merdiven boşlukları. Temizliğiyle, evden taşan eşyaların olup olmamasıyla, sessizliğiyle komşular hakkında çok şey söyler. Sonuçta 'Ev alma komşu al.' diyen bir atasözümüz var.


  • oguz altun  (11.12.18 22:40:44) 
aynı boyutta bir poşet de sen alacaksın ve ayakkabılığı içindekilerle bir gece ansızın çöpe atacaksın akılları başlarına gelecek.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.12.18 22:44:14) 
ahaha ulan! :d
paco'nun dediği gibi yapmak gelirdi benim içimden çünküm çok sinir bozucu.
ama öyle yaparsan kesin kavga çıkarır bunlar yüzde yüz eminim. çomarlar bence. ite bulaşacağına çalıyı dolaş. :d
  • dont eat me  (11.12.18 22:46:08 ~ 22:46:29) 
Poset disinda karismam ben.
Onumu engellemiyorsa cop suyu akmiyorsa istedigini koysun.

  • acemi  (11.12.18 23:03:32) 
köylü lümpen amk. kasabadan getirir aha bura ev dersen böle olur işte. gerçi okumuşu apartmanda büyüyenide her gün bokunu pislini kapısının önüne koyuyor. ama 1 kuşak öncesi köyde büyüdüğü için toplu yaşama kültürünü atadan bilmiyoruz.


  • mikahakkinen  (11.12.18 23:31:02) 
ya hoşuma gitmiyor böyle kapı önünde eşya ıvır zıvır olan daireler ama ne diyebilirsin ki adamın kendi hayatı, kendi tercihi. ayrıca o poşette ne var öyle ceset gibi atılmış? beni rahatsız eden tek şey poşet olurdu.


  • olutaklidi  (12.12.18 00:08:18) 
Her hafta bi çift ayakkabılarını çal 3 4 hafta sonra ayakkabı kalmaz..son seçenek


  • kleider  (12.12.18 00:34:07) 
Valla ben de ayakkabıları çal demeye geldim, demek ki aklın yolu bir. Kamera yoksa koyun çöp poşetine atın gitsin.

Ayakkabılar çalınıyor diye bir daha koymazlar.
  • John Bloor  (12.12.18 10:23:58) 
aynısı vardı, işten izin aldım eve kitledim kendimi. gündüz vakti, biraz tiner döktüm azcık. fişnikledim cigarayı üstüne. cigara dediğim de içtiğim marka değil. duvar muvar hepsi yanmıştı. 1 ay sonra gene aynı manzara, gene yaktım. kafayı yediler resmen. biz de evde yokuz. daha da koymadılar.

ya da metal bir ayakkabılık alın kapısının önüne koyun
  • birtambirboludort  (12.12.18 11:18:20) 
devir uyarma, kibarlık, nezaket devri değil. eski apartmanımızda vardı, her gelip geçişimde tekmelerdim ayakkabıları. koridor da upuzun olduğundan 10 metre öteye giderdi, hatta merdivenlerden alt katlara kadar atmışlığım da var. gene olsa gene yaparım.
sizin yapabilecekleriniz:
1. ayakkabılığı devirin, bütün ayakkabıları dağıtın bütün merdiven boşluğuna. poşetin içinde ne varsa onları da sağa sola saçın. siz her gün dağıtın, onlar her gün toplayıp temizlesinler. bunu ya çok sessiz yapmanız lazım, ya da hızla kaçmanız. beş on seferden sonra ya yakalanırsınız ya anlarlar.
2. her gün birer birer ayakkabıları yok edin. çift olarak değil tek tek alırsanız daha sinir bozucu olur.
3. tam kapılarının önünde paldır küldür gürültü çıkarın. bütün bina ayağa kalksın. sonra zillerini çalıp, kapının önündekilere takılıp düştüm, ya kolum bacağım kırıldı hastaneye gidiyorum, mahkemeye vericem sizi diyin. bütün apartmanın gürültüyü duyması önemli. tabi az biraz da üstünüzün dağılmış olması lazım. asansör varsa bile elektirikler kesik olsa, asansör arızalı olsa, çoluk çocuk var, yaşlısı gözü görmeyeni var, ya yangın çıksa acil durumda kullanmak zorunda kalsak ya da sırf spor için merdiven kullananlar var gibi ekstra ajitasyonlarla desteklenebilir.
4. yöneticiniz varsa ona söyleyin, yoksa daire daire dolaşın imza toplayın apartman kararı aldırın. bizim binada öyle bir kural var mesela. kapı önlerinde olan şeyleri kapıcı toplayıp atıyor. hatta değil kapı önlerine, balkonlara bile balkon korkuluğundan daha yüksek bir şey koymak yasak. lakin siz önce bunu yaparsanız ve işe yaramazsa diğerlerini sizin yaptığınız anlaşılabilir. diğerleri olduktan sonra bunu gündeme getirirseniz, tüm apartmanda desteklenme ihtimaliniz daha fazla. sonuçta merdiven boşlukları ortak alan ve tüm bina sakinlerini ilgilendiriyor. koku, pislik, görüntü kirliliği bir sürü sebep var.
  • halanne  (12.12.18 11:42:08 ~ 11:49:39) 
bu koyluluk degil. medeniyetsizlik.

benim koylu olmayan, ingiltere'de yasamis, tv spikeri, izmirli, univ. mezunu kadin karsi komsum (bakiniz bir cok genellemeyi yikarcasina) evde temizlik yaptigi icin disari ceset kokan les bir poset koyup butun gun o kokuya maruz birakmisti beni. soyleyince de cemkirmisti.

iletisimle cozulmuyorsa butun ayakkabilari posete koyup cope atmak en guzel cozum.

ayrica istedigini koyar ne demek canim? tam gecis yeri bir de. goruntu kirliligi digerlerinden geri kalabilecek bir sey degil. bosluk ortak alandir, kisisel esya koyulmaz. rafta ust uste durmasi bir seyi degistirmez. o zaman kapimin onu diye ben de kirli camasir sepeti koyayim mesela?

ayrica ya karanlikta o torbaya takilip dusup kafanizi kirsaniz?
  • jimicik  (12.12.18 11:51:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.