[]

30'a gelene kadar hedefleriniz neler?

2 hafta falan kaldı ve yapmak istediğim çoğu şeyi başaramadım. 2 haftada yapılabilecek öneriler süper olur.

biraz da beyin fırtınası, siz ne yaptınız, ne yapmak isterdiniz? istediklerinizi yaptınız mı?

danke.

 
otuza geldiğinde aksiyon anında ekran kararıp bir sonraki bölüme geçmiyorsun. panik yapma bence :)

yine de tavsiye diyorsan, eğer şimdiye kadar yapmadıysan, bir yurtdışı seyahati yap derim. ama yapamıyorsan da kafaya takacak bir durum yok.
  • tabudeviren  (07.12.18 15:09:02 ~ 15:18:58) 
32 yaşındayım. 30'uma kadar şunu yapayım edeyim gibi tek hevesim olabildiğince çok yurt dışına çıkıp gezmekti. çok çıkmışlığım yok hala ve umrumda da değil.

huzurlu ve mutlu olduğum bir hayatım var. yaşım umrumda değil. kafamdaki kelliğe rağmen insanlar beni hala 25-27 sanıyorlar. mis :)
  • washe  (07.12.18 15:17:17) 
düzenli spor yapabilmek, bu alışkanlığı kazanmak ve sürdürmek. paketli gıdayı azaltmak.


  • the end of time  (07.12.18 15:32:16) 
Tabudeviren +1. Sakin ol, 30 yaş hayatını öncesi ve sonrası diye ikiye bölmeyecek. İki hafta içinde yapacağın her şeyi daha sonra da yapabilir olacaksın.
Güzel bir doğum günü kutlaması yap. Kendine doğum günü hediyesi al hatta. Mesela uçak bileti :) veya bir günlük spa paketi, veya antep'ten baklava. Ne seviyorsan. Şımart kendini.
30'a kadar değil de 30'dan sonra için hedef koymuştum. En az bir kere yurt dışı seyahat, Türkiye içi seyahat, önyargılarımı yıkmak (bilmemkaç tane), yunancayı hatırlamak, italyancayı ilerletmek, sağlığımı ve kilomu korumak, bilmemne kadar para biriktirmek gibi. Kimini tutturdum, kimi olmadı. Olmayanlar 31'e kaldı.
  • pati  (07.12.18 15:43:12) 
Doktorayı bitirmek istiyordum, bitirdim. Aferin bana. Türkiye’de görmek istediğim birkaç şehir vardı ama gidemedim onlara. 31de de gidebilirim sorun değil :)


  • şubatsonrası  (07.12.18 15:48:30) 
@şubatsonrası işte ben doktorayı bitiremedim, en çok bu koyuyor :)
gerçi yapamadığım çok şey var ama acelesi de yok sanırım.

  • passion rules the game  (07.12.18 16:04:13 ~ 16:07:48) 
Öncelikle yatırım tavsiyesi değildir (ytd) diyerek başlayayım :) Şuan yaşım tam 30. Mart'ta 31 olacağım. Kendimi bildim bileli hep 5 sene aralıklarla liste yaptım. 25'ine gelmeden yapılacaklar, 30'una gelmeden yapılacaklar gibi. Benim 30'una gelmeden yapılacaklar hedefimin şuanda %90'ı gerçeğe dönüştü.

- Evlenmeden ve 30 olmadan önce muhakkak yurt dışı gezisi yapıldı. check
- 28'inde başlayıp 30'una kadar mesleğim olan bölümde yüksek lisansı bitirmek istiyordum. check
- Evin bir odasına sinema sistemi kurmak istiyordum. Gittim 65 inç tv ve PS4 Pro aldım. 65 inç ile sinemaya gitmiş gibi oldum. Check.
- Hayalimdeki şirkette iyi denecek bir işim var. Bu da check....

Ha hedeflerimden neyi kaçırdın dersen hala daha bir arabam yok ama olsun. Şimdi kendime 35'ine gelmeden yapılacaklar listemi hazırlamaya başladım. Önümdeki en önemli hedef artık belkide evlenmek ve maaş azlığı ve hergün acaba bugün kovulacak mıyım derdinden kurtulup güneye yerleşip kendime pansiyon açmak istiyorum :)

Buraya kadar olan kısım biraz kendime nasihattı ama şimdi sana gelirsek. Eğer hayal edebiliyorsan yapabilirsin demektir dostum. Belki 2 hafta içerisinde yapamazsın ama inan bana en önemlisi hayattan aldığın zevki maksimum dozaja çıkarmak olmalı. 1 kere geliyoruz şu dünyaya ve 30 olarak yolun çeyreğini tamamladık.

Kendini kastırıp checklistlerle yürüme. Yani istediğin şey 30'unda değil belki 40'ında yapacaksın ama önemli olan 40'ına geldiğinde hayat enerjisini aynen taşıman.
  • marjinal kereste  (07.12.18 16:34:26 ~ 16:37:50) 
yaşım 27, hedefleri kendim için de düşündüm.

dişlerimde çarpıklık var, çok kafaya takıyorum. 30a kadar düzelmesini istiyorum- tel takdırdım inşallah yetişecek :)

sevdiğim, beraber eğlendiğim, hayatımı geçirmekten mutlu olacağım kişiyle evlenmek istiyordum. 1 ay önce evlendik- check

uçaktan serbest atlayış yapmak istiyorum, 11 kilo fazlam var, başarabilirsem hem kilo hedefini hem atlayış hedefini gerçekleştirmiş olurum.

bir de görmek istediğim 3 yer var, onları da zamana yayarak yapmak istiyorum:)
  • MiraTaurus  (07.12.18 17:17:08) 
Maasi katlayip, guzel kiz bulup, ev alip evlenmekti.

Maasi hayvan gibi katladim.
Guzel kiz buldum.
Ev alacak hale geldim.

Kiz gitti.
kovuldum.
Gerisini de ben saldim gitti.
Ev de umrumda degil artik.
  • acemi  (07.12.18 17:22:37) 
hicbir hedef koymuyorum kendime. yillar icin plan yapmiyorum. gunluk yasiyorum daha cok, ya da anlik mi desem.

gelecek yok, gecmis de yok. hayatim yok, hayat ben'im cunku. elimde varolan tek sey su an. gelecek diye isimlendirdigim -ki kafamdaki dusuncelerden ibaret gecmis ve gelecek- seyin su animi benden almasina izin vermiyorum.

egomun beni yonetmemesine calisiyorum.

su anlarimda kendimi kesfetmeye calisiyorum daha cok. icimdeki ben'in ne icin varoldugunu amacinin ne oldugunu bulmaya calisiyorum. baska bir amac, planim yok. yasim 23.
  • Leonardo~Da~Vinci  (07.12.18 20:59:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.