[]

kaliteli poster

60*90 bir poster yaptırıcam ama kağıt türü falan ayrılıyormuş. iyi bir kalite için hangi özellikte kağıt kullandırmalıyım?




 
Ozalitçiler yardımcı olur gittiğinde. Parlak-mat kağıtlar var. Kağıt gramajları var. En güzeli gidip kağıda bakıp seçmek. Çok ince pek kaliteli olmaz ama tamamen senin tercihin. Parlak ufak, restoranların dağıttığı el afişi için olan kağıdı da kullanabilirsin; kalın, gramajı yüksek dolayısıyla daha sert-dayanıklı bir kağıt da kullanabilirsin (100gr üstü). Maliyetleri de bu boyutta çok farketmese de üst boyutlarda ciddi değişir.

Bana sorarsan en güzeli fotoblok (içi straforlu, çift tarafı parlak 5mm civarı kalınlıkta karton). Ancak maliyet artar biraz.

Yok, gerek yok kağıt olsun dersen de kuşe kağıt olacağı kesin de gramaj konusunda ben bir şey önermeyeyim. Kendin seçmen daha iyi olur.

(Not: Bir de "poster kağıt" kavramı ozalitte biraz farklı. Biz mimarların kullandığı büyük boyutlu ince kağıtlar için kullanılıyor. Aktarırken dikkatli ol :) )
  • mimarbasi  (07.12.18 10:18:42 ~ 10:21:45) 
fuar afişlerini genelde 50x70 cm , 170 gr mat kuşe olarak basıyoruz. aklında bulunsun


  • euphrat  (07.12.18 11:28:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.