[]

İnternet ağının var gösterip internete giriş yapamaması

Yaklaşık 2 ay önce turktelekom internet satın aldım ve tp link modem verip hizmet almaya başladım. Sorunsuz olarak wi fi ile hem televizyonumdan, hem telefonumdan hem de bilgisayardan giriş yaparak saat gibi çalışıyordu.

Ancak bir hafta 10 gündür müşteri hizmetlerine derdimi anlatamıyorum. Görselde ekran görüntüsünü verdiğim paylaşımda da görülüyorki internet ağı var ama web sayfasına giriş yapamıyorum. Bilgisayarımı başka bir internet ağını kullanarak denediğimde sorun yok. Tv ve cep telefonuyla hizmet alabilirken bilgisayarı açtığım zaman ağ hala var gibi görünüyor ama internete giremiyorum.

Nolur bilen biri beni kurtarsın bu illetten.

eksiup.com

 
bilgisayarının dns ayarlarını değiştir.


  • washe  (06.12.18 13:49:51) 
Hepsini denedim, tarayıcıyı temizledim, başka tarayıcılar kullandım, modem kullancı sayısını arttırdım. Fayda etmedi. Dns değişimi yapmadım ama başka wi fi ağında sorunsuz çalışıp birden kendi ağımda sorun çıkarmasını hiç anlamadım.


  • tekil3.şahıs  (06.12.18 13:54:55) 
Cmd’yi yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki kodları sırayla çalıştırıp öyle bir deneyin

netsh winsock reset
netsh advfirewall reset
netsh branchcache reset
netsh branchcache reset
netsh int ip reset
  • goodman  (06.12.18 14:03:18) 
kendi IP'ni engelli listesine eklemiş olamazsın değil mi?


  • kablelvuku  (06.12.18 14:04:03) 
Yok valla, bilgisayarı zaten torrentten film dizi indireceğim zaman kullanmak dışında yedekleme falan yaparım başka kurcalayıp ekstra bi şey yapmıyodum. Engelleme yanlışlıkla da olsa sanmıyorum yapacağımı.


  • tekil3.şahıs  (06.12.18 14:05:49) 
Cmd ping google.com komutunu dene

Internet explorer ile baglanmayi dene
  • kaiserr76  (06.12.18 17:37:10) 
O simge sadece modeme wifi ile bağlı olduğunuzu gösteriyor. Belki modem internete bağlı değildir? Modem arayüzüne girip bakın, ip adresi almış mı görürsünüz. Almamışsa hatta sorun vardır. Modem bağlı ise bilgisayardan bağlantıyı "unutup" tekrar bağlanın, yeniden lokal ip adresi alsın cihaz.


  • orient blue  (06.12.18 20:35:12) 
Modem arayüzünden ips nin verdiği şifre ve kullanıcı adını kontrol edin.


  • nano mercy  (07.12.18 00:02:30) 
Başta @orient blue olmak üzere sorunuma destek olan cevap veren bütün arkadaşlara be kadar teşekkür etsem azdır. Belki 10 günden fazladır müşteri hizmetleriyle tartışıyorum. Bana verdikleri cevaplar hep aynı. Aynı tek düze çözüm yöntemleri ve hiçbir sonuç elde edemeyince arıza kaydı doldurmaca ve bir gün sonra düzeldi mi diye aradıklarında yine düzwlmediğini söylediğimde yapabilecekleri ancak bu kadar diyip sinir ettiler.

İyi ki böyle bir platform ve bilinçli, yardımsever üyeler var. Üzerimden resmen apartmanlar kalktı :)
  • tekil3.şahıs  (07.12.18 16:08:38) 
Eyvallah :))


  • orient blue  (07.12.18 16:32:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.