[]

vize işlemleri sizi

bunaltıyor mu?

özellikle batı ülkeleri çok fazla evrak istiyor. bunaltıcı bir biçimde. onlar bize gelmek için beş dkda pdf çıktısı alıyormuş. bizim evrak yükümüzün fazla olması onların bize güvenmediği anlamınada geliyor. atacağınız her adımı yazılı biçimde iletmek zorunda kalmak vs. sizi kötü hissettiriyor mu neden böyle bir ülkeyiz gibisinden..


 
tabii ki evet. ama temelde hepsi aynı şeyleri istiyor, zamanla alışırsın.


  • nilmiye  (05.12.18 17:31:12) 
yurtdışına çıkacak param olmadığı için pek bunalamıyorum.

eskiden, param olduğu zamanlarda tatlı oluyordu ama uğraşmak. pek öyle bunalmıyordum. o tatlı telaşı çok özledim.
  • avianthem  (05.12.18 17:39:12) 
ilk bir iki sefer zor geliyor ama deneyim kazandıkça hepsini bir günde toplayacak hale geliyorsun. avrupa'ya gidecek olma motivasyonu o çileyi azaltıyor. ayrıca ab olsam ben de bu kadar zorlaştırabilirdim it kopuk gelmesin diye. kısmen hak veriyorum.


  • sir gawain  (05.12.18 17:40:07 ~ 17:44:04) 
alışınca yarım saatlik iş aslında ama evet evrak toplamasak daha iyi. pasaportun para etmezse böyle sürünürsün


  • prasinos  (05.12.18 17:46:04) 
Ülkenin konumu ile alakalı bir durum. Yurt dışındayken vizeye başvurunca çok daha az belge gerekiyor ama Türkiye'den başvurunca oldukça bunaltıcı olduğunu duydum.

Kötü hissettirme noktasına gelirsek, çoğu Avrupalı vize diye bir şey bilmiyor bile. Mesela Fransa'ya gidebilirken neden Londra'ya gidemediğini açıklamakla boğuşabiliyorsun :) Adamlar Schengen vizesi, hangi ülkeler Schengen bölgesinde vb konulardan bihaber. Ya da başka ülkeye gitmek için vize almam gerek dediğinde hakkında arama kararı mı var, neden vize almadan ülke değiştiremiyorsun gibi şeyler sorabiliyorlar.
  • crown  (05.12.18 18:21:51) 
Amaclari bunaltmak oldugu icin normal geliyor.

Bu isi tutup ozel sirkete verirsen, sonra o sirketi ne yabanci ulke ne de senin devletin denetlerse sonucu bu olur. Istedikleri belgelerin cogunu konsolosluk istemiyor bunlari isguzarligi. Onlari vermeden basvurmak istiyorum dersen basvurunu almiyorlar.
Issizim lan ben dersen seve seve o belgeler olmadan aliyorlar.
E hani olmuyordu diyorsun.

Adamlar senin vatandasinin biyometrik ozelliklerini zorla alip arsivliyor, senin koskoca bilgi guvenligi kanunun var ama bunlara ses cikaramiyorsun.
Rezalet.

Devlette olmayan bilgiler bunlarin elinde var.
  • acemi  (05.12.18 19:10:53) 
bunaltmıyor sinir ediyor. devlet devlet olsa önlemini alır ama biraz turizm lobisi biraz bizim hariciyenin basiretsizliği işleri bağlıyor.


  • rosencruz  (05.12.18 21:21:55) 
devlet memuruyum ingilterenin istediği belgeleri topladım koca bir klasör. bana devlet güvenmiş işe almış banka güvenmiş kredi vermiş ama avrupa güvenmiyor işte.


  • mikahakkinen  (05.12.18 21:45:06) 
Turist vizesi yine daha kolay, 90 günü aşınca insanı ağlatacak bir süreç oluyor. 1,5 ay bir vize için tek sayfalık bir evrakı beklemekle geçirdim, eeeh deyip gitmekten vazgeçecek kadar bunaldım.


  • wish i could find a way to disappear  (06.12.18 00:25:19) 
Para alıyorlar la bide bir ton. O kadar belge hazırlayıp üstüne para veriyorsun. Bunlara beni ülkenize alın :( diye yalvaracağıma ömrümün sonuna kadar evde oturur, kültürsüz cahil olarak ölürüm daha iyi. 2 sene önce arkadaşım Londra'da okuyordu çağırıyordu sürekli gel kanka diye, iyi bakim dedim ne istiyorlar diye yok ticari sicil belgesi, yok ticari gazete kaydı, imza sirküleri fotokopisi, yok şu kadar para falan vazgeçtim gitmedim.

En güzeli İsrail vizesi ne uğraştırıyorlar, ne para istiyorlar çat diye veriyorlar.
  • eazy  (06.12.18 00:41:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.