[]

Tavuk ciğeri neden ucuz

7 liraydı kilosu. Normal mi? Hep mi böyle?




 
tadı çok kötü bişey. ödlü ödlü.


  • theseachange  (03.12.18 20:25:35) 
6-7 sene önce 3 liraya alıp kedilere vermiştim :)


  • washe  (03.12.18 20:37:43) 
Olm ben öğrenciyken ciğer diye bunu bilirdim la. Kediye yedirmezdim kendim yerdim hayvan bağırırdı dibimde.


  • [GODDARD]  (03.12.18 20:44:50) 
Beş para etmez bi şey çünkü. Tavuk, ciğeri beş para etmez bir hayvandır demiyorum. Yanlış anlaşılmak istemem. Tavukları severim.


  • Delay Fuze  (03.12.18 21:01:12) 
ciğer eskiden beri hep çok ucuz, ben severim mesela derin yağda kızartır yerdim eskiden. bayağı sağlam kızartırdım ama, öteki türlü yemek yapsan bi acayip oluyor, esnaf lokantalarının bir numaralı yiyeceğidir, ciğer sote olarak verirler.

yanlız temizlemesi çok zordur, bir de süper marketlerden almak yerine tavuk satan kasaplardan almak gerekir.

eğer temizleyemezsen kanlı kanlı yersin.

öte yandan ciğer ve yürek beraber satılır, yüreği hiç sevmem mesela, onu da kesip içindeki kan pıhtılarını temizlemen lazım.

ayrıca benim köpeği senelerce tavuk ciğeri ile beslemiştim, son derece sağlıklı ve yaşlılıktan öldü.
  • killerbee  (03.12.18 21:12:52 ~ 21:13:32) 
onada mı zam gelmiş. 3-4 liraydı en son aldığımda. daha ucuzdu yani. temizlemesi çok uğraştırıcıdır ama tadına bayılırım. kedim de bayılır. karar verdim yarın ciğer yapcam :)


  • trajikomix  (03.12.18 21:28:40) 
Hep ucuzdu fiyatı. Aslında tadı da fena değildir. Şahsen severim.
Neden ucuz kısmına gelince ? İki teorim var.
Birincisi, tavuk etine talep çok, tavuk ciğerine talep az. Ciğer üretmeyeyim, sadece et üreteyim gibi bir seçenekleri de yok. Ellerinde kalıp bozulacağına piyasaya ucuz ucuz sürüyorlar.
İkincisi, tavuğa kimyasalı dayıyorlar, gdo’lu yemler, ilaçlar vb. düşününce kimyasalın en çok birikeceği organ karaciğer. yani çok sağlıklı bir besin kaynağı olduğunu düşünmüyorum.
  • sylow  (03.12.18 21:42:38) 
babam doktoralı veteriner, şunca yaşıma kadar bana almamamı tavsiye ettiği nadir şeylerdendir tavuk ciğer.


  • karacigerim vur kadehlere  (03.12.18 21:45:24) 
cunku yenilmesi sikinti bir yiyecek, tavuklardaki yemlerden, ondan bundan aldiklari tum kimyasallar cigerde birikiyor, koy tavugu bulursaniz sorun yok ama endüstriyel tavuk komple sikinti.


  • gezegen olan pluton  (03.12.18 22:07:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.