[]

Mavi Işık Bağımlılığı

Selamlar,

İşi gücü nedeniyle günde minimum 8 maksimum 16 ortalamada da 12 saat bilumum ekran ışığına maruz kalan biriyim. Son zamanlarda beni iyice yorduğunu düşünmeye başladım; evde yansımadan gelen direkt ışıklara ve bilumum gürültü ya da TV gibi gereksiz ekranlara duyarlılığım son derece düşük. Mümkünse TV'yi hiç açtırmayıp mum ışığnda oturabilir kıvama geldim. Benzer durumları yaşıyor musunuz? Çözüm bulan varsa beri gelsin:) Ben sadece iş planımı daha mesai saatleri içerisine yoğunlaştırıp toplam ekran karşısında tüketilen saat ve ömür sayısını azaltarak buldum. Bir de özel gözlüklerden falan bahsedenler var; bunları deneyip memnun olanlar varsa yazarlarsa bahtiyar olunur. Bana daha çok tembeller için üretilmiş bir pazarlama harikası gibi görünüyor uzaktan bakılınca..

Paragraf halinde derdimi kustum; yorgunluğuma veriniz, affola.

Teşekkürler..

 
(bkz: f.lux)


  • veritaslibertas  (02.12.18 20:11:01) 
Windowsun icinde artik o ayar var.
Gozluk de ise yarar, mavi filtresi degil de isik kiran herhangi bir kaplama ise yariyor.

  • acemi  (02.12.18 20:15:36) 
Gözlük iyi. Işığı kırıyor gerçekten. Ben de cok zaman harcıyorum doktora ve optikciye bunu belirttim, blue cut filter bir cam onerdiler.

Yakin zamanda kaliteli bir çift cami 200 liraya aldım.
  • biseysorcaktim  (02.12.18 20:43:50) 
F.lux demeye gelmistim ben de


  • nax  (02.12.18 21:38:02) 
Numarali gözlüğümü, mavi isik suzen camdan yaptirdim ve memnunum.


  • fever  (02.12.18 23:12:43) 
Hayret kimse söylememiş. Sizin ilacınız f.lux


  • mayday  (02.12.18 23:31:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.