[]

Devamsızlık nedeniyle işten çıkarılma

İş yerinde cumartesi günleri çalışıyoruz. Dil kursu için cumartesi günlerine izin aldım ama sadece sözlü izin. Dün biz izin vermedik sen devamsızlık ettin diyerek işten çıkarıldım. Çıkarılmam hiç sorun değil zaten tazminat yüzünden bekliyordum. Ama şimdi gelip bana devamsızlık bahanesiyle haklı nedenle fesih olarak haklarını alamayacaksın diyorlar.
Böyle bir şey mümkün mü? Elimde izin aldığıma dair bir evrak yok.



 
Sözlü izin aldığına dair şahitlik edecek birileri olması lazım. Mecbur mahkemeye gideceksiniz. Büyük şerefsizlik yapmışlar umarım hakkınızı alırsınız.


  • bos gezenin bos ustasi  (30.11.18 12:25:45) 
Merhaba,

Size konuyla ilgili daha önce yazılı ihtar verdiler mi?

İşyerinde olmadığınızı en az iki kişi ile zabıt altına aldılar mı?

İkisinden biri yoksa haklı sebeple fesih olmaz. Dava açın alın paralarını.

Kazanma ihtimaliniz %100.
  • hakiki ssg  (30.11.18 12:39:57) 
bildiğim kadarıyla bir şirket bir gün işe gitmedin diye seni haklı sebeple işten çıkartamaz. Hatta bildiğim kadarıyla işten devamsızlık ile işten çıkartmak için 3 gün haber vermeden işe gitmemen lazım. yani haklarını bir araştır.


  • hlt1985  (30.11.18 12:45:01) 
Sanki sizi tazminatsiz çıkarmak icin tuzak kurmuşlar gibi duruyor.
cumartesi icin mesai ucreti vs aliyor muydunuz?

  • havada bulut  (30.11.18 12:47:24) 
"İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi."

Senin durumun buna uyuyor mu, göründüğü kadarı ile uymuyor, o nedenle problem yok. Ha ama sen önceden de bu şekilde izin alıp gitmemişsen ve buradaki herhangi bir noktaya uygun hale geldiysen o zaman sıkıntı olabilir.
  • angelus  (30.11.18 12:56:52) 
asıl sorun şu.

sana biz seni işten çıkarttık deyip senin işe gelmeni engelleyip ondan sonra seni devamsızlıktan işten atmaları.

bunu bikaç kişiden duymuştum.

bence ilk yapman gereken şey hemen rapor alman 3 gün 5 gün neyse artık.

bu süreçte de bir iş avukatı bulman.
  • killerbee  (30.11.18 12:58:05 ~ 13:05:20) 
Killerbee'nin yazdığı şekilde işten çıkarılan bir arkadaşım var. Mutlaka rapor alınması gerekiyor bu süreçte.

Sağlık ocaklarındaki doktorlara durumu anlatırsanız (yalan söylemeden) 15 günden az olmak üzre istediğiniz sürede rapor alabilirsiniz.
  • zopcuk  (30.11.18 13:12:36) 
sağlık ocağındaki doktordan ancak 1 gün alırsın, 2 bile çok ender.

direkt olarak benim yetkim yok bu raporu seni hasteneye sevk etmek için veriyorum diyecek.
  • killerbee  (30.11.18 13:24:04) 
dünya bu kadar kötü bir yer olamaz diyordum ki killerbee'nin cevabını okudum.
abi nasıl felsefeler bunlar ya inanamıyorum. umarım sorun çözülür. :/

  • güneyli çocuk  (30.11.18 13:48:09) 
Kasım ayı boyunca cumartesileri izin aldım diyerek ayrıntı vermeyi unutmuşum. Kasım ayında 4 cumartesi izinliydim ve gitmedim. Benden herhangi bir savunma talep etmediler ama muhtemelen şirkette izinsiz işe gelmeme tutanağı tutup 2 kişiye imza attırırlar.

Ama ben de onlardan izin aldığıma dair şahit de bulabilirim.

He bir de bana dün söyledikleri "yarın işe gelme patron p.tesi gelecek o zaman gelirsin". O zaman ben gidip 2 gün rapor alayım en azından bu sorun olmasın.
  • six packsiz  (30.11.18 13:51:28) 
2 gün rapor tamam :) p.tesi her şey netleşir.

@güneyli, özellikle firmada günlerce mesailere kaldım tatillerde çalıştım ve ücret almadım. Gelinen nokta bu :)
  • six packsiz  (30.11.18 14:11:25) 
avukat bulup öyle git.

sana böyle bir açıklama yapıldıysa tek başına gitme

tek gidersen hiç bişey imzalama. sana resmi evrak vermezlerse işe gitmeye devam et.

resmi evrak vermeden seni iş yerine almak istemezlerse noter çağırman gerekir, noterin senin oraya alınmadığını onaylaması gerekir.
  • killerbee  (30.11.18 14:35:50) 
Kazanman garanti. Hangi ildesin ?


  • müptezel dostoyevski  (30.11.18 14:59:25) 
@dosto istanbuldayım
P.tesi aynı şeyi yaparlarsa noterden ihtar çekeceğim.

  • six packsiz  (30.11.18 15:04:17) 
Seni işten çıkardıklari yazili belge ile sana bildirilmeden işe gitmemezlik etme.
Isverenler cok vicdansizca davranabiliyor. İşini şansa ve onların vicdanina birakma.zamaninda benzer bir durum bana da yapilmaya calisildi. Ama kötü niyetlerini fark edip ona gore önlem aldim.

Mesai ücreti almadan tatillerde çalıştığını bir şekilde ispat edebilir misin? Veya is sozlesmede haftalik calisma saatlerin ve buna karsilik aldigin ucret belirtilmis mi? Cumartesileri resmi olarak mi çalışıyorsun?
  • havada bulut  (30.11.18 15:05:59) 
Haftalık çalışma saatimiz mesaileri düşünce 1.5 saat fazla.
Mesailer için ben kanıtlayamam ama parmak okutma sistemi ve kameralar var. Sanırım böyle bir durumda onların aksini kanıtlaması gerekli.

  • six packsiz  (30.11.18 16:16:12) 
sahte imza atanlar mahkeyeme çağrılınca nası vazgeçiyorlar şaşarsın. merak etme o işler öyle kolya değil. eğer tanııdğın var ise ya da durumun iyi ise iş yerine avukatla git.


  • oscar  (01.12.18 00:05:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.