[]

İnstagram'dan taciz

Merhabalar,

Eşimle ortak kullandığımız bir instagram hesabı var. Gizli profil, mesajlar istek olarak geliyor.

Bundan aylar evvel eşimi tehdit eden fake bir profilden mesaj geldi. " X sen bittin kızım seni bitireceğim, eşin de duyunca bitirecek seni" şeklinde. Sonra o profil uçtu gitti hemen.

Birkaç ay sonra bir apaçinin kaleminden çıkmış şiirimsi, asılma mesajı. Başka bir fake profilden. Dedik ki, yazı turacılardandır. Copy paste mesajları atıyordur. ben kocasıyım lan bana söyle derdini deyince o hesap da uçtu gitti.

Yine birkaç ay geçti. Bugün, bir mesaj. Profilimizde eşim ve benim mesleklerimiz yazıyor. Benim mesleğimi kastederek "işsiz değil mi o? ahahah. dış görünüşe aldanıp gitmeyin şunlara kızım. Senin banka kartını bile alıyordur vs." diye.

Tabi bu profil pek fake durmuyordu. Eşimin ağzından konuştum. Adresini ver eşim gelsin direkt ona anlat derdini dedim. Adını Soyadını, çalıştığı kurumu, katına kadar söyledi. Söylediği iş eşimle aynı sektör sayılır. Bana da yakın.

Şimdi, ben tabii ki işsiz falan değilim. Aksine güzel bir işte çalışıyorum, yakın zamanda da güzel bir devlet kurumuna atamam oldu.

Bu kişi ısrarla "hadi kızım hadi ataması var mı ataması sen onu söyle :)) atanamıyorlar işte onlar :)) parası yoksa ben vereyim" ve ısrarla da "kartın onda değilse parası yoktur benimkini vereyim :D" falan yazıyor. "En azından karı parası yemeyecek kadar erkeğim, profilime gir fotolarımı al onları da gönder ki gelince bulması kolay olsun" yazıyor.

Şimdi, tabii ki ne eşimin parasını aldım, ne kartını. Sadece yakın dönemlerde maddi bazı problem kaynaklı sorunlar yaşamıştık. Bir kart mevzusu da geçti ama bu şekilde değildi.

Ben tabii iş yerine gittim. Bulamadım. En tepe yöneticisiyle görüştüm. Bir devlet kurumu burası da. Türlü şekillerde kontrol sağladık, öyle biri hiç olmamış bile. Başka yerlerden de teyit aldık, yok.

Sonra mezun olduğunu söylediği üniversiteden öyle bir mezun olmadığı bilgisine de ulaştım.

Profil aşırı gerçekçi bir fake profil. Ve diğer mesajları atan kişi de bu belli ki. Ama fake olmayan bir profilden bunu yaazacak cesareti olan iş yerini yanlış söylemez. İş yerini saklayacak adam adını soyadını bana ifşa da etmez.

Çünkü kafasında "bu sinirli, zayıf noktası da bu, buradan vurayım eşine kıştırtayım, adli sorunlar yaşasın güvenlik soruşturmasında pürüz çıksın". Derdi bu yani belli.

Benim şüphe ettiğim biri var. Eşim de zayıf ihtimalli kişilerden şüphe ediyor. Bu arada bu profillerin ortak noktası hiçbir sosyal mecrada başka üyelikler yok bu isimlerle. Bir tek instagram. Zaten sonrasında da yok oluyor bu hesaplar.

Sizce savcılıktan sonuç alınır mı bu konuda? ekran görüntüleri var. Tanıdık bir savcıya okuttum mesajları. Buna aile kurumunu zedelemek vb. birşeyler söyleyerek oradan dava açılır, kim olduğu da bulunur rahat ol dedi.

Şimdi, ben kendim değil eşim suç duyurusunda bulunsun dedim. Öyle yapacağız.

Başka nasıl bir yol izlemeliyim?

 
bir tuşla engellemek ne kadar kolayken...


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (29.11.18 15:28:21) 
@kitap, bugüne kadar hep engelledik böyle şeyleri. ama bu eşimle aramızdaki sorunlara nokta atışı yapan şeyler yazıyor. belli ki yakınlardan biri. kimse öğrenip kurtulmamız lazım.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (29.11.18 15:31:09) 
Öyle fake hesaplarla girdiğine göre gerçek hayatta ortaya cikamayacak birisi. Böyle tipler çok. Engelleyip geçin yahu.


  • herhaltibiliyoring  (29.11.18 15:32:28) 
çok yakın biride çıkabilir . Bir ara görüşüp sonradan arkadaşlığınız kestiğiniz değişik biri olması daha büyük ihtimal.

En başında cevap vermeseydiniz daha iyiymiş aslında.
Savcılık filan olaylarını bilmiyorum nasıl sonuçlanır . Başıma gelse cevap vermez engeller geçerdim. Telefon filan verdi mi yada istediniz mi?
Bide o hesaptaki resimler aratınca filan çıkıyor mu?
ordaki listesinde ekli kişilere, beraber fotograf cekindiği listesindeki kişiler filan yok mu?
Hesap fake demişssiniz ama başta gerçek olduğunu düşünmüssünüz .
Kafam karıştı benimde
  • bnmzz  (29.11.18 15:37:55 ~ 15:38:43) 
ben de sizin aranızdaki para mevzularını / sırlarınızı nereden biliyor onu anlamadım.

bunu bilen kaç kişi olabilir ki zaten?
  • avianthem  (29.11.18 15:40:16) 
kapatın instagramı? çok mu lazım?

lazımsa da siz olduğunuz belli olmayan başka bi hesap açın ordan kullanın. illa kendinize dair bir şeyleri koymanız mı gerekiyor instagrama?
  • washe  (29.11.18 15:40:47) 
@bnmzz, valla birkaç arkadaşımızı da takip ediyormuş. onlar da tanımıyor. sektörden biri diye kabul etmiş takip etmişler. profilindeki fotolara ben bakamadım. engelledi hemen. tel no alışverişi olmadı. arkadaşlar profiline girip bakacaklar fotolara bana atacakalrdı ki profili sildi.

yani iyi çalışılmış bir fake hesap.

ben çok yakın birinden şüpheleniyorum. benden nefret ettiğini biliyorum.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (29.11.18 15:41:40) 
cok gecmis olsun.

benim de basima geldi. bana fake numaralardan tehdit mesaji atan bir lavuktu. suphelendigim kisi vardi, o cikti. onunla konustum. bir daha boyle salak seyler yaparsa, savciliga gidip sikayet edecegimi soyledim. elimde kanit var, ve supheli kisi de belli. kotu kisi korktu tabii. sonra da bir daha ondan haber almis degilim. yillar onceydi.

boyle kimseler korkak ve salak olur. zaten akli basinda bir insan boyle bir sey yapmaz.

bence de savciliga sikayetinizi edin. mental olarak insani yoruyor bu tur olaylar. kimse huzurunuzu bozma hakkina sahip degil.
  • Harry Potter  (29.11.18 15:42:10 ~ 15:45:21) 
@washe, biz paylaşım yapmıyoruz. eşim öyle arkadaşlarıyla falan iletişim kuruyor. böyle şeyler başımıza gelince benim de adımı yazdı, ortak hesaba çevirdi. kapattıracağım zaten hesabı.

@aivianthem, bu durumu sadece ailelerimiz biliyordu. ben bir şekilde aileden duyabilecek birilerinden şüpheleniyorum. ah işte masumiyet karinesi. şu anki delilsizlik. savcılık kim olduğunu tesbit ederse yapacağımı biliyorum.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (29.11.18 15:43:22) 
@ben de,
bu bilgileri vermeyerek gereksiz yormak istemedim buradaki insanları. çünkü profili gizleyin, mesaj alımına kapatın diyecek insanlar. zaten öyle olduğu bilinsin istedim.

ortak hesaba gelince, az yukarıda yazdım sebebini.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (29.11.18 15:44:52) 
Sadece eşinin ve senin bildiğin şeyleri biliyorsa, bunu yapan da eşindir ozaman. Ya da eşin seninle olan para mevzularını gidip milete anlatıyorsa, sorun yine eşin oluyor.


  • mahone  (29.11.18 16:05:35) 
Okurken bile çok sinirlendim. Muhtemelen eşinize ilgi duyan bir y*vşak. Sen de onu kışkırtıp ortaya çıkmasını sağlayabilirsin. Yalnız bu kişiyi bitir, öyle bir bitir ki bir daha insan içine çıkamasın. Arkadaş bunlar nasıl insanlar, her türlü kötülüğü hakediyorlar.


  • biravekahve  (29.11.18 16:14:13 ~ 16:15:02) 
net söyliyim, eşinizin en yakın kız arkadaşı ya da onun eşi yapıyor bunu. bu konuda kilit nokta eşiniz, çekinmesin bu özel mevzuları kime anlattıysa size söylesin. bu dert büyür nokta. çift olarak takıldığınız en samimi kişilere bi bakın, erkek olanı eşinize hayranlık duyuyor olabilir. aman dikkat.


  • lost aci soyler  (29.11.18 16:14:30) 
Eşiniz bu durumdan rahatsız olduğu için böyle aptal bir yol tercih etmiş olabilir mi?


  • gozu acik sevisen yahudi  (29.11.18 16:18:39) 
Eşimin böyle bir şeye tevessül etmeyeceğinden eminim. Birinden şüpheleniyorum. Eşim anlatmasa da ailelerimizden duymuş olma ihtimali olan biri.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (29.11.18 16:21:36) 
geçmiş olsun. savcılıktan bir şey çıkacağını sanmıyorum. bence de bu kişi sizlere yakın biri ve eşinize ilgisi var. ortaya çıkması için ilişkinizi güçlendirin. inadına aşk pozlarınızı koyun instagrama. eşe dosta tartışmalarınızı meselelerinizi duyurmayın. işe başlar başlamaz romantik bir yemek ile kutlayın. detayları instagramda fotoğraflar ile sağır sultana duyurun. sinirinden kudurup hata yapacak ve kimliğini açık edecek. siz de ağzına sıçacaksınız.


  • rosencruz  (29.11.18 16:30:32) 
yakınınızdan aile içini bilen birisi


  • jamswety  (29.11.18 17:05:34) 
%100 kadindir o ya.

Takma engelle gec.
  • acemi  (29.11.18 17:16:52) 
engelleyiniz geçiniz efendim. sıkmayınız şu tatlı canınızı keyfinizi şu kısa hayatta


  • uzman pratisyen  (29.11.18 17:39:06) 
vay babam vay neler oluyormus neler. bence ortak sosyal medya hesaplari uzgunum ama cok geri kafali birsey, esine guvenmeyen ve ozguveni olmayan insanlarin tercih ettigi bisey. sadece bu bile o hesabi daha hedef hale getiriyor.

savciliktan birsey cikacagini sanmiyorum, ama ben kisilik olarak olay bu noktaya geldiyse ustune yatip unutabilecek birisi degilim. bunu yapan kadin ya da erkek kimse onu bulup gerekeni yapardim.

en kotu olan yaniysa su, bu bilgilerin esinizden cikiyor olmasi ihtimali %99.9. Onun bunu paylastigi birisi var ve o kisi esinizin surekli iletisimde oldugu biri ki onunla instagram uzerinden iletisim kurmaya calisiyor. yani anahtar esiniz.
  • try again fail again fail better  (29.11.18 19:43:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.