[]

giderayak iş kitleyen işyeri

bu bir vicdan sorusudur!

10 gün sonra işten ayrılıyorum, yeni bir iş buldum. gidişimi pek beklemiyorlardı, birim müdürüm sağ olsun daha iyi yere daha iyi şartlarda gideceğim için sıkıntı çıkartmadı ama şirket içinde benden başkasının yapmadığı ve benden sonra da kolay kolay yapamayacağı raporlamalar, planlamalar, sunumlar vb. var(benden başka kimse yapmıyor çünkü, nasıl yapılacağını bilen yok). ve tüm bu işyükü belirli bir süre genel müdür'e kalacak ve bu yüzden gidişim hiç işine gelmedi; söylediğinde kızmış birim müdürüme defolsun gitsin falan demiş.

gidişime yakın hop diye merkez ofisten bir raporlama ve önümüzdeki sene için planlama geldi, son teslim tarihi de 1-2 hafta. inanılmaz detaylı ve şu ana kadar her sene ve düzenli yapılanın 2-3 katı kapsamlı bir çalışma; birim müdürleriyle tek tek iletişime geçip hepsiyle oturup hazırlamam gereken şeyler. normal şartlarda yapardım gocunmadan ama zaten iş devri yüzünden yoğunum, artı ay sonu zaten normal yoğunluk var, bi de bu iş gelince iyice nevrim dönecek. acaba ayak sürüsem mi diyorum; şırfıntıya iyice uyuz oldum çünkü.

hak ettiğinden düşük maaşa çalışan ve üst yönetim tarafından değeri bilinmeyen bir çalışandım 3 sene boyunca. ünvan almak için, eve yakın, çalışma ortamı rahat ve aldığım para yetiyor diye devam ettim ama bir atılım yapmam gerekiyordu artık.

neyse işte, altyapıyı da verdim ki "siktir et yapma" diyin. öyle yaparsam mevcut müdürüme de biraz ayıp olacak ama onun da itlikleri olmadı değil. sizce ne yapayım? elimden geldiğince yapıp teslim ediyim mi yoksa sallayayım mı?
teşekkürler...

 
Normal mesai dahilinde elinden geldiğince yap.


  • cakabo  (29.11.18 13:36:10) 
10 gün sonra bu insanlarla iletişim kurmayacaksın ama iş hayatı garipliklerle dolu, birkaç sene sonra bir bakmışsın yine bu insanlarla muhatap olmak zorunda kalmışsın. Olmaz olmaz deme. O yüzden mümkün olduğunca işini yap, 10 gün sabret, kimseyle kötü ayrılma.


  • Abdurrahman  (29.11.18 13:37:08 ~ 13:37:31) 
yerinde olsam, yasal olarak iş arama iznimi kullanmam ve işleri yapacağım derim. sonrasında yasal iş arama izinlerini de birleştirerek 8. gün de gidiyorum, ben kerim hepinizi severim deyip geri dönmezdim. hatta direk gitmezdim ne halleri varsa görsünler :S


  • re noreno  (29.11.18 13:38:00) 
@re noreno, iş arama izni ihbar süresi falan konuşulmadı hiç; o topa girsem 2 ay tutabilirlerdi beni çünkü, yasal hakları. müdürüm konuştu halletti o kısmı sağ olsun, işbaşı yapacağım tarihi söyledim, önceki cuma son çalışırsın dedi.


  • Bruce  (29.11.18 13:45:35) 
büyüklük bende kalsın der yaparım. neticede mesai saatin ve iş veriliyor maalesef. ileride ne olacağı belli olmaz, belki yeni işinden nefret edip geri dönmek zorunda kalacaksın. hayat bu.


  • nice tnetennba  (29.11.18 13:47:14) 
Yapani sevsinler diye mail dön.


  • acemi  (29.11.18 13:51:10) 
mesaiye kalmayacak şekilde ekstra bir efor harcamadan yapabildiğin kadarını yap. Son 10 günün de olsa son 10 günün için sana ödeme yapacaklar sonuçta. Çalışmadığın her saat hak etmediğin parayı alıyor olacaksın sen de.


  • ayin yazari  (29.11.18 13:54:16 ~ 13:54:45) 
siktir et, yapma.


  • pangea  (29.11.18 14:04:23) 
@ayin yazari, 10 gün boyunca zaten normal iş yükümün üstünde çalışacağım, yatış yaptığım yok yani. devir işlemleri var yeni gelene iş öğreteceğim, ayrıca ay sonu normalde yaptığım şeyleri yapacağım. bu çıkan ekstra.


  • Bruce  (29.11.18 14:14:58) 
işten ayrılmayacak olsanız, bu kadar iş yükünüz varken size bu işi verseler nasıl davranırdınız? gidip konuşur muydunuz işlerin yetişmeyeceğini, üzerinizde çok yük olduğunu? bence o zaman ne yaparsanız, şimdi de öyle yapın.

yapmaya çalışacağınızı ancak üzerinizde şu şu işler olduğunu ve hepsinin aynı anda yetişmesinin mümkün olmadığını açıklayın. olmaz mı?
  • the end of time  (29.11.18 14:24:24) 
Senin için çok zor iş değilsen bence yap sektör küçük. Benzer şeyi benim eski işyerinde bir abiye yaptı müdür izin kullanmasına müsade etmedi ama o abi de oturdu işine baktı kendine yakışanı yaptı bugün abi direktoe oldu o müdür hala mudur


  • seyyar satıcı  (29.11.18 14:27:01) 
Bir de bu işi birine devretmeden nasıl ayriliyorsunuz


  • seyyar satıcı  (29.11.18 14:27:26) 
Mesai saatleri dahilinde elinden geleni yap.
En son gün de kalan islerin hepsini, nasil yapabileceklerini özet gecen bir mail at.

  • chitosan  (29.11.18 14:33:41 ~ 14:34:24) 
Elinizden geleni yapın bence.


  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (29.11.18 14:58:06) 
Olm sakin yapma ya, 4 kere is degistirdim devir bile yapmadim.
Devir lazim olursa gunluk 100 dolar dedim istemediler kendileri bilir.

Acimayin su salaklara ya
  • acemi  (29.11.18 15:45:40) 
@the end of time, bakış açınız çok mantıklı önce bunu söylemek isterim.

işten ayrılmıyor olsaydım bir şekilde yapmaya çalışacaktım, mükemmel olmayacaktı yine çünkü hem bana geç bildirildi ki bunun sebebi de yine gm, merkezin mail'i ona önceden gelmiş, bana geç bildirdi. öyle olmasa bile benim baktığım 3 ayrı şirket var totalde, yani bir tek onun çalışanı değilim. şirketler yine grup şirket ama hepsinin kağıdı evrağı süreci farklı; iş yüküm çok fazla ve onun her istediğini yapamıyorum her zaman. bu tabii benden bağımsız organizasyonel bir sorun, o da bunun farkında ve o yüzden çok üstüme gelmeiyor. ama aşırı cimri olduğu için ne bana bir yardımcı almaya yanaşıyor ne de emeğimin karşılığını vermeye. son zamanlarda ekstradan çok şey istiyordu zaten, çaktırmadan iş kitleye kitleye bu seviyeye geldi. aslında en baştan tavır almam gerekiyordu ama işten kaçan bir insan olmayı hiç sevmediğim için rutin işlerimden vakit arttırıp yapıyordum. en son hepten aşırıya kaçınca araya müdürüm girdi(ki o da gecikti aslında) ve biraz rahatlamıştım. kalsaydım yapacağım şey "adım hıdır elimden gelen budur" demek olacaktı, olduğu kadarına razı olacaktı.

@seyyar satıcı, kendi görev tanımımda olan işleri devredeceğim zaten ama bu ekstradan çıkan bir şey; benim ayrılık dönemime denk gelmesi tamamen şirketin şanssızlığı. kalsaydım benim üzerime kalacaktı çünkü dediğim gibi bu tarz raporlamaları benden başka yapabilen yok. yeni gelene standart raporları göstereceğim ama bunu yapabilmesi bu tecrübesizlikle mümkün değil, o yüzden genel müdür yapmak zorunda kalacak.
  • Bruce  (29.11.18 15:54:37 ~ 15:55:25) 
o zaman bence yine en mantıklısı, kendinizi çok kasmadan, streslenmeden yapabildiğiniz kadarını yapın, olsun bitsin. hem bi şekilde yapmış olursunuz, o kadar yıl işten kaçmamışsınız son anda "işten kaçıyordu" olarak konuşmasın kimse arkanızan, hem de içiniz rahat etsin.


  • the end of time  (29.11.18 16:14:09) 
mesai saatleri içinde elinden geleni yap. hem vicdanın rahat eder, hem de başın dik gidersin.


  • elinde tivit  (29.11.18 16:27:41) 
Salla ya onunla mı uğraşıcan


  • Delay Fuze  (29.11.18 18:44:17) 
Salla diyenlerin iş etiği konusunda tekrar düşünmesi gerek bence. Görev tanımında o raporu çıkarmak olduğu için senden istenmiş dolayısı ile normal zamanda zaten yapman gereken gibi davran. Ekstra iş yükün olabilir ve devir teslim yük bindiriyor olabilir fakat yapamayacağın şeyleri yöneticin ile planlayabilirsiniz. Örneğin işi devir edeceğin kişi ile paylaşabilir yada diğer bazı beklenen işleri başkasına yönlendirebilirsiniz.

Sektörün her zaman küçük olması ayrı ama bir daha biriyle muhatap olacağınız için değil sizin vicdan ve etik anlayışınız nedeniyle gereken çabayı göstermeniz en doğrusu olacaktır. Yetişmezse de geride kalanlara yol göstermeniz doğru olacaktır.
  • vampir akrep  (29.11.18 19:21:21) 
ben de iki hafta sonra isi birakiyorum. gitmeden uzerimdeki isleri bitirmek icin son iki haftadir inanilmaz calisiyorum. sabah 8'de yerime oturup aksam 5'e kadar tuvalet ve yemek arasini saymazsak is yetistirmeye calistim, cogu bitti gibi. ayni zamanda devirleri de yapiyorum. yarin uzerimdeki son isin de rotuslarini tamamlayip teslim edecegim.

onumuzdeki hafta cok bir sey yapmayip devir ettigim kisilerin sorularini cevaplarim, son hafta da dokumantasyon veda falan filan gecer diye planladim.hicbir sey yapmadan haftaya ben yokum diye de diretebilirdim ama hic etik degil. kendimize yapilmasini istemedigimiz bir seyi baskalarina yapmamak gerekiyor.

mesai saatlerin icinde elinden geleni yap, olmuyorsa da mesaiye filan kalmaya calisma. yetismiyor de gec.
  • fakyoras  (29.11.18 19:31:27 ~ 19:32:41) 
Is etigi denen sacmaliga inanma, bunlari kerizleri calistirmak icin uyduruyorlar.

Etik diye bisey olsa zaten sana son 2 hafta is kilitlemezler. Etigin en olmadigi yerde askeriyede tezkereci askere nobet yazilmaz/is verilmez.

isyetine yaptigi iyilikle bir yerlere gelen gormedim, nerede kazik atan var bilgi calan var onlar mudur oldu.
  • acemi  (29.11.18 19:46:32) 
Acemi adamsın +4773737338

Yerim öyle iş etiğini. Adam bana iş kitliyolar diyo. Bak buranın altını çiziyorum: kit-li-yo-lar

Sana kitlemeye çalışana sen de kitleyeceksin. İş etiği konusunda da şurda etikten bahsedenlerden daha iyiyimdir muhtemelen.

Öyle başa böyle tarak.... sallama kardeşim. Herkes uyanık bi sen mi salaksın? Her zaman çalıştığın tempoda, yükte çalış.
  • Delay Fuze  (29.11.18 23:00:02) 
ben olsam önümüzdeki sene için öyle bir bütçe yaparım ki, bir kalemi diğerini tutmaz. yıl boyu bütçeye uymak veya hatalarını düzeltmekle uğraşırlar. soran olursa da "ayrılacağım için bana data vermediler" der geçersin.

raporları da çak geç, çıktıktan 1-2 gün sonra mail at, "bak hala sizin işlerinizi yapıyorum. bundan sonrası için kolay gelsin" der gönderirsin. hem iyi ayrılmış, hem de giderayak kazığı çakmış olursun.

iş etiği yoktur +1
  • babilbaligi  (30.11.18 10:43:35) 
bu kadar cevaba güncelleme yapmazsam ayıp olur.

ben bir tane bile harf yazmadım ama yerime gelene nasıl yapacağını anlattım anladığım kadarıyla çünkü ben de hepsini anlamamıştım. buna da dedim, "ben de tam anlamadım, sorun olursa maykıl'a mail atarsın çünkü burada da kimse bilmiyor, gm dahil. ben de anlamadım, bir sürü detay var ama anladığım kadarıyla bak şöyle oluyor..."
bir gün boyunca anlatabildiğimi anlattım, neyse ki biraz kafası çalışıyordu anladı. mail adresimi verdim, takılırsan dönersin dedim ama bence dönmez.

ne şiş yansın ne kebap oldu bence gayet güzel. herkese fikirleri için teşekkürler!
  • Bruce  (12.12.18 21:16:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.