[]

Turistin İstanbul'da drone uçurabilmesi

Yabancı bir arkadaş İstanbul'da drone uçurmak istiyormuş hobi maksadıyla. izlemesi gereken prosedürler nedir acaba? hiç bulaşmasın mı yoksa?

teşekkürler.


 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nin İnsansız Hava Aracı uçurma yönetmeliğine tabi drone uçurmak, oradan hesap et işte bulaşmalı mı bulaşmamalı mı. Buna uymayınca 10-15 bin cezası var.


  • angelus  (27.11.18 11:31:21) 
500 gr üstü ise kayıt yaptırması gerekir.
500gr altı ise havalimanı, askeriye vb benzeri yasaklı bölgeler dışında uçurması gerekir.

  • ayin yazari  (27.11.18 11:33:48) 
@ayin yazari

peki gidip sultanahmet, taksim vs uçurabilir mi? izin alması gerekmez mi emniyet veya sivil havacılık'tan?
  • efreet sultan  (27.11.18 11:39:08) 
Drone kullanımı konusunda hala netleşmemiş kurallar olmakla birlikte insanların yoğun olarak yaşadığı yerlerde uçurmamak gerektiği ile ilgili maddeler var sivil havacılığın kurallar listesinde, bahsettiğiniz yerler de insanların yoğun olarak yaşadığı yer olarak kabul edilirse şikayet olması durumunda sıkıntı olabilir. Anladığım kadarıyla droneların sadece çayır çimen yerlerde uçurulmasına (tabi askeri alan ya da hava alanı yakını değilse) izin veriliyor şehir içinde uçurmak için bazı durumlarda bağlı olunan valilikten vs izin almak gerekebiliyor.

Ben Mavic Pro için sivil havacılıktan kaydımı yaptırmış biri olarak daha bir gün bile şehir içinde uçurmadım başım ağrımasın diye ama aşırı paranoyak da davranıyor olabilirim.
  • solo  (27.11.18 11:45:01 ~ 11:45:36) 
iha.shgm.gov.tr

şuradan halledebilirsiniz.
  • benibenim  (27.11.18 11:53:12) 
havaalanına 8 km yakında olmayaacak. drone uçurulan yerde insan olmayacak.

ve 3 tane hava alanı var istanbulda.
  • killerbee  (27.11.18 12:13:12) 
İstanbul’da şehir içinde drone uçurmak, hele ki Sultanahmet veya Taksim’de ters kelepçe ile götürülmesine neden olur :) Şaka bir yana en iyi ihtimal yüklüce bir ceza yer.

2 senedir doğru düzgün uçamıyoruz, İstanbul içinde uçanlar var ancak çok riskli, uçanlar da bu riski kabullenip çok sote yerlerden drone u bırakma pahasına uçuyorlar. İzin konusuna gelince izin almak için doldurulan belgenin işlemi birkaç haftadan fazla sürüyor %98 red geliyoe cevabı.
  • Northern Mariner  (27.11.18 12:25:54) 
daha bugün taksimde elinde drone silahı olan asker fotoğrafı gördüm :)
o iş zor.

  • teritori  (27.11.18 14:16:09) 
Burasi muz cumhuriyeti miymis diye sorsaydin(ya da sorma evet diyebilir)

Sahilde bile rahat yok lisans oldugu halde ucuramiyoruz.

Taksimde ajan diye iceri alirlar 10 saniye icinde. Zaten serbest olsa taksimin halini dusunemiyorum.
  • acemi  (27.11.18 17:22:44) 
bir arkadaş var, yakından tanırım...
kendisi polis, dronu var.
o bile istanbul içinde dron uçuramıyor.

kan alırlar.
  • işimdeyim gücümdeyim  (27.11.18 17:41:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.