[]

Galaxy Note 4'ü Yaşatma Derneği

Merhabalar,
Bir tanıdığım 2 yıl önce kamerası bozuk olduğu için galaxy note 4'ünü bana vermişti. kamerayı önemsemediğim için süper bir haberdi. ama zamanla şarj sorunları yaşamaya başladım. yüzde 25'ken kapanıyor. ki yüzde 25'e de gayet hızlı geliyor. yani sabah 100'de 100 ile çıkıyorum ve akşam 4 gibi kapanıyor telefonum.


ben telefondan genel olarak memnunum ve daha önemlisi yeni telefon alacak param yok. sorular şunlar...

-bu telefonu verimli şekilde kullanmak için ne yapabilirim?

-samsung'un orijinal hızlı şarj cihazını aldım. bir süredir onu kullanıyorum. hızlı şarj bataryaya zarar veriyor mu? ya da bu ani kapanmalar, hızlı bitmeler onun yan etkisi mi? eğer öyleyse hızlı şarj olmayan bi şarj aleti mi almak lazım?

-anker 20000 mAh quickcharge aldım yeni. bu mantıklı bir hamle mi? günü kurtarır mı yoksa bir süre sonra her şeye rağmen telefonum kapanır mı?

-en merak ettiğim soru, galaxy note 4 bataryaları satılıyor. orijinal olanı alsam 130 liraya değecek bir fark yaratır mı? hepsiburada'da hem olumlu hem olumsuz yorumlar var. kimi 1 senedir sorun yaşamıyorum kapanmıyor telefon demiş, kimisi 2 ay içinde eski haline döndü demiş.

teşekkürler şimdiden.

 
powerbank taşı her türlü yanında.

batarya almak bayağı iyi hale getiriyor telefonu. bende de vardı ben aldım telefon gidiyor. ama telefon güncelleme eksikliklerinden yavaşlamış durumda tabii bunun batarya ile alakası yok
  • isvicre rakisi  (23.11.18 15:19:47) 
Abi sorun şarj aletinde değil ki, sorun belli ki telefonun bataryasında. hızlı şarj eden aletleri önermem. orijinalini kullanmaya çalış. ve orijinal batarya alıp takarsan, doğal olarak ilk günlü performansına yakın bir şekilde çalışır. hatta yerinde olsam bir de format atarım, tertemiz olur.


  • veritaslibertas  (23.11.18 15:20:24) 
öncelikle telefonun için batarya almaya karar verdiysen deji marka bir batarya bakmanda fayda var. yapılan testlerde orjinalinden daha iyi değerler veriyor ve daha ucuz.

ikincisi de bataryayı bir kez kalibre etmeni öneririm.
telefonunu tam şarj et çıkardıktan sonra *#0228# yap. çıkan ekranda "ok" dedikten sonra sonuç tahmin ediyorum ki değişmiş olacak. tekrar sonuna kadar şarj et telefonunu. ama 100% olduktan sonra bile bi süre daha şarjda kalsın telefonun. tekrar çıkardıktan sonra yeniden kalibrasyon ekranına gir. değişim olmazsa bir süre de öyle kullan.

hızlı şarj cihazları, bozuk kablolar, priz-usb değişimleri bile kalibrasyonda bozukluklara sebep olabiliyor.
tabi bataryanın ömrünün dolmuş olma olasılığı da çok yüksek.

bir de hepsi bittikten sonra dilersen telefonunu güzelce bir formatlayıp simple/stabil romlardan birini çakıp çok daha verimli kullanabilirsin.

note4 candır.
  • baharat  (23.11.18 15:20:36) 
note 5 telefonumda benzer sorunlar yaşıyordum yüzde 15lere indikten sonra birkaç dakika içinde kapanıyordu. garanti devam ederken verdim batarya değişimi yaptılar. normale döndü. yalnız yaklaşık 7-8 ay sonra benzer durum oluştu. yine son günlerde aynı sorunlar var.

Yalnız ben normal bir kullanıcı değilim, telefonu çalışırken kullanıyorum
mobil internet, gps, yoğun harita ve ekran kullanımı, samsung healthle aktivite takibi, bluetoothla müzik dinleme gibi şeyler yapıyorum çalıştığım süre içinde ki bu da haftada 3-5 akşam 4-5 saat boyunca.

o batarya alma işini teknik servise sorun derim, normal satıcılarda olanlar her ne kadar orijinal deseler de orijinal olmayabiliyor. ya da samsungun kendi mağazasına bakın. muhakkak faydası olur 1 sene falan götürür tahminim
  • senolll  (23.11.18 15:24:02) 
2013'te aldigim Note3'un bataryasini 2016'da degistirdim, ayrica sarj kablosu da aldim. Hepsi orijinal.

Ayrica oyunlari sildim. Gecenlerde 5 yasina girdi. Umarim 7 yil falan dayanir.
  • Traveller  (23.11.18 15:30:35) 
-yeni batarya al. bataryayı sağlıklı kullanırsan sıkıntı yaşamazsın.

-custom rom kur telefona. forumları gez. en iyi rom'u seç ve yükle. iyi bir custom rom ile nispeten bataryayı daha verimli kullanırsın.
  • false pretension  (23.11.18 15:40:37) 
note 4 sahibiyim. benim de aynen oyle oluyordu telefonum. yeni batarya aldım düzeldi. ve hızlı şarj cihazü da aldım sonra hic de zarar farketmedim kısa sürede şarj oluyor ne güzel. batarya almanızı tavsiye ederim. 4.5 yıldır kullanıyorum iyi gidiyor gayet.


  • batlegolas  (23.11.18 16:05:54) 
Internetten kamera bile alip takabilirsin eger lens calismiyorsa. Aliexpress'te aradigin her sey mevcut. Bataryayi degistir zaten arka kapak cikiyor. Yeri gelir ekran bile degisir dert degil o telefonda, sok tak her yerini.


  • bos gezenin bos ustasi  (23.11.18 16:06:37) 
Note4 de sahte batarya calismiyor, o dejiler falan da calismiyor. En orijinalini bulman lazim.

Kamera demisler zaten takip sokmesi kolay
  • acemi  (23.11.18 18:47:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.