[]

Kedi maması önerisi

Selamlar,
Normalde 1.5 yıldır Naturea düşük tahıllı somonlu mama kullanıyordum ancak sanırım döviz kurunun etkisiyle bu mamanın 7 kg olanlarını Türkiye'de son zamanlarda bulmakta zorlanıyorum. Bu yüzden daha kolay bulabileceğim bir markaya geçmek istiyorum ancak şöyle bir durum da var, evde 1.5 yaşında kısır erkek ile kısırlaştırılmamış 7 aylık dişi ile 3 aylık erkek kedilerimiz de var. Bu yüzden tek tip mama olsa daha iyi olur diye düşünüyorum, daha önce kullandığım gibi yani.
Şu an kullandığımız mama: natureapetfoods.com

Bu içeriğe sanırım en yakın marka N&D oluyor (Acana, Orijen, Sanabelle'i hariç tutuyorum, onlara bütçe dayandıramam). Proplan ve Royal Canin'in içerikleri şu ankiyle pek örtüşmediği için onları düşünmüyorum. N&D dışında da şu markaya da bak dediğiniz varsa onlara da açığım.

Ha bir sorum da, bizim kediler narenciyeden, özellikle de portakaldan tiksiniyorlar, baya kaçıyorlar, korkuyorlar. N&D'nin bi modeli var, tahılsız ve balıklı ama portakallı. Yerken o sorun olur mu? Aromasını alırlar mı sizce?

Teşekkürler.

 
Hep aynı şeyi yazıyorum ama, kısaca şunu diyeyim, bu tarz düşük tahıllı mamalar bizim kedilerimiz için uygun değil. Sebebi de birincisi türkiye iklimi, ikincisi kedilerin tüm gün evde yan gelip yatıyor olmaları. Hill's, Royal canin, Proplan üçlüsünden birine yönelin derim.


  • veritaslibertas  (23.11.18 09:58:49) 
Pro Plan Adult Somonlu alıyorum 1 yıldır. Kedim memnun.


  • himmet dayi  (23.11.18 10:13:59) 
Bizim kedi N&D yiyor, son bir aydır mantar problemi var ve veteriner tam olarak "veritaslibertas+1" dedi. "Kaliteli ve güzel mama fakat düşük tahıllı mamalar bizim kedilere uygun değil." Yüksek protein oranı karaciğeri yorduğu için deri sorunlarına da yol açıyormuş.

Royal Canin ya da Proplan'la devam edeceğiz biz de.
  • kobuzchu kiz  (23.11.18 10:48:19) 
Temizmamayı araştırabilirsiniz. Düşük tahıllı önermemiş arkadaşlar o yüzden yazdım.bu arada sanabelle n&d den daha ucuz değil mi?


  • mezarkabul  (24.11.18 09:36:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.